John Legere jmenován generálním ředitelem společnosti T-Mobile USA

BELLEVUE, Wash. – 19. září 2012 – Společnost Deutsche Telekom (OTCQX: DTEGY), jedna z předních evropských společností v oblasti telekomunikačních a IT služeb a mateřská firma společnosti T-Mobile USA, dnes oznámila, že s účinností od 22. září byl novým generálním ředitelem společnosti T-Mobile USA jmenován John Legere, který má za sebou již 32 let působení v oboru telekomunikací a technologií jak v USA, tak i celosvětově. Nahradí tak Jima Allinga, který od června zastával funkci prozatímního generálního ředitele a nyní se vrátí na svou pozici provozního ředitele (COO) společnosti T-Mobile.

John Legere (54) je bývalým generálním ředitelem společnosti Global Crossing, kterou úspěšně transformoval na předního světového poskytovatele IP služeb. Pod jeho vedením společnost dokončila první integrovanou globální IP síť na světě, dosáhla téměř dokonalého fungování sítě a významně zlepšila spokojenost zákazníků.

„John je nadaný a osvědčený manažer, který má za sebou úspěšnou kariéru ve vedení a řízení provozu telekomunikačních a technologických společností zaměřených na spotřebitele i firemní zákazníky,” uvedl René Obermann, generální ředitel společnosti Deutsche Telekom. “Ve chvíli, kdy T-Mobile pracuje na naplňování své strategie směřující ke zlepšení pozice na trhu, včetně rozšiřování pokrytí sítě a zahájení poskytování služeb sítě LTE, je John zjevně člověkem, který disponuje dovednostmi potřebnými k tomu, aby vedl společnost do budoucnosti. Johnovy zkušenosti v oblasti telekomunikací a technologií ve společnostech Global Crossing a Dell zvýší při dalším posilování obchodních aktivit schopnost společnosti T-Mobile poskytovat našim zákazníkům mimořádné mobilní zážitky. Jsem rád, že mohu přivítat Johna v T-Mobile a těším se na naši spolupráci při zvyšování konkurenceschopnosti společnosti.”

„Jsem nadšený, že přicházím do T-Mobile a povedu společnost v tak přelomové době,” říká John Legere. „T-Mobile podniká řadu důležitých kroků pro oživení svého podnikání a já se těším, až povedu náš tým a partnery ke zrychlení těchto snah, abychom se stali vlivným hráčem v našem oboru.”

Před svým nástupem do společnosti Global Crossing byl John Legere generálním ředitelem Asia Global Crossing, společného podniku firem Microsoft, Softbank a Global Crossing. Předtím zastával funkci ředitele (Senior Vice President) ve společnosti Dell Computer Corporation, kde stál v čele jejích aktivit v Evropě, na Blízkém východě, v Africe i v asijsko-pacifické oblasti. Od roku 1983 do roku 1998 pracoval u společnosti AT&T, kde působil v řadě vysokých funkcí, včetně prezidenta AT&T Asia, AT&T Solutions Outsourcing a šéfa globální firemní strategie a rozvoje společnosti. Svou kariéru zahájil v roce 1980 u společnosti New England Telephone.

John Legere pochází z Massachusetts, kde získal bakalářský titul v oblasti ekonomie a řízení na University of Massachusetts. Jako stipendista nadace Alfred P. Sloan Foundation dosáhl magisterského vzdělání v oblasti přírodních věd na Massachusetts Institute of Technology. Později získal též titul MBA na Fairleigh Dickinson University (FDU) a v roce 1989 absolvoval program rozvoje manažerských dovedností na Harvard Business School.