KATEŘINA MIKESKOVÁ A JIŘÍ JANEČEK OD ZÁŘÍ POSÍLÍ EXTERNÍ KOMUNIKACI T-MOBILE

Praha, 28. srpna 2019 - Novými členy PR oddělení operátora T-Mobile CZ se od 1. září 2019 stanou Kateřina Mikesková a Jiří Janeček. Dvojice vystřídá Annu Hroudovou a Pavlu Hobíkovou, které ze společnosti odešly během léta 2019. Kateřina s Jiřím budou primárně odpovědni za vztahy s médii, jak v B2C, tak v B2B segmentu.

Kateřina Mikesková pracuje v T-Mobile od roku 1998 a vždy jí byla blízká oblast komunikace a vztahy s klienty. Poslední dva roky zastávala pozici Customer Experience experta, v minulosti působila v týmu Public Affairs. Kateřina je absolventkou Fakulty mezinárodních vztahů na VŠE Praha se zaměřením na mezinárodní obchod a cestovní ruch, je držitelkou profesního titulu LL.M. Obdivuje industriální architekturu, sklářské umění a hraje na klavír. Je vdaná a má dvě dcery.

Jiří Janeček přichází do společnosti T-Mobile z finanční skupiny Wüstenrot, kde tři roky řídil PR aktivity a zastával pozici tiskového mluvčího. Ve stejné roli působil také ve společnosti Samsung Electronics Czech and Slovak. Má za sebou i několikaletou novinářskou zkušenost. PR řemeslo se vyučil právě v T-Mobile. Jiří vystudoval Fakultu mezinárodních vztahů na Vysoké škole ekonomické v Praze, kde se věnoval ekonomické žurnalistice, mezinárodní politice a diplomacii. Je ženatý, zajímá se o moderní technologie, literaturu, hudbu, filmy a dílo českého génia Járy Cimrmana.

T-Mobile je největší operátor v ČR, který poskytuje mobilní služby již 6,3 milionu zákazníků. Neustále inovuje a rozšiřuje mobilní infrastrukturu, provozuje již více než 1 042 5G vysílačů a svou sítí páté generace pokrývá 21 % obyvatel ČR. Jako digitální leader T-Mobile zásadně přispívá digitalizaci Česka také budováním a rozvojem optické infrastruktury s cílem naplnit svou dlouhodobou vizi o Propojené zemi.

Na průmyslovém využití 5G sítí T-Mobile spolupracuje s předními českými technickými univerzitami, na nichž buduje privátní kampusové sítě. Společné projekty v podobě inovačních hubů a testbedů pak cíleně podporují digitalizaci firem, startupy a rozvoj inovačního prostředí v ČR.

Jednou z priorit společnosti je ohleduplné a udržitelné podnikání. Kromě naplňování konkrétních cílů v rámci iniciativy Green Deal se T-Mobile dlouhodobě zaměřuje i na zmírnění digitální propasti a mentální wellbeing a podporu společensky zodpovědných aktivit. Vůči společnosti jako celku pak přijal auditovatelný závazek, že do konce roku 2024 budou mít jeho CSR aktivity přímý dopad na 555 200 jedinců. Společnost cíleně podporuje neziskové organizace i jednotlivce, pomáhá při mimořádných událostech a její zaměstnanci se pravidelně zapojují do řady dobrovolnických aktivit po celé ČR.
T-Mobile je členem národní sítě UN Global Compact a její služby byly již potřetí hodnoceny jako nejlepší v Best-in-test UMLAUT (dříve P3).