LUBOŠ LUKASÍK NOVÝM ČLENEM VRCHOLOVÉHO VEDENÍ T-MOBILE CZECH REPUBLIC

Společnost T-Mobile Czech Republic rozšiřuje od 1.6. 2021 svoje vrcholové vedení (tzv. management board). Do nové pozice ředitele divize pro firemní zákazníky a veřejnou správu byl jmenován současný ředitel segmentu korporátních zákazníků Luboš Lukasík (43).

S cílem co nejvíce naslouchat potřebám zákazníků se T-Mobile rozhodl změnit svoji strukturu a rozdělit původní obchodní divizi na dvě části a integrovat je s navazujícími týmy z dříve centralizovaných divizí. Vznikne tak divize pro rezidenční zákazníky (B2C), kterou povede Maximilliano Bellasai a divize zaměřená na zákazníky z řad malých a středních firem, velkých korporací a státních institucí, kterou povede právě Luboš Lukasík.

Nově vzniklá divize pro firemní zákazníky a veřejnou správu chce stavět na 4 základních oblastech služeb: Connect – s cílem rozvíjet v České republice nejmodernější telekomunikační a datovou síť a tím podporovat vizi společnosti o Propojené zemi; Store – nabízející zákazníkům kvalitní a spolehlivý servis v oblasti datových center a cloud služeb; Protect – zaměřující se na špičková řešení pro Cyber Security a v neposlední řadě bude silným partnerem českému státu a průmyslovým firmám v transformaci na Průmysl 4.0.

„Význam digitalizace pro firmy i státní instituce dramaticky roste a T-Mobile má jasnou ambici stavět na reálných zkušenostech s návrhy a dodávkami komplexních projektů českým a mezinárodním partnerům jak v oblasti Telco, tak ICT. Opravdu rychlé a kvalitní připojení je nesmírně důležité, ale bude to pouze základní stavební kámen našich služeb. Neméně zásadní bude kybernetická bezpečnost firem i státu, uskladnění dat nebo dodávání ucelených řešení pro digitální transformaci byznysu s využitím 5G privátních sítí,“ říká Luboš Lukasík a dodává: „T-Mobile má v tomto ohledu velkou kompetenci, opíráme se o mezinárodní síť partnerů a využíváme silnou pozici ve skupině. Jsem hrdý na to, že povedu tým špičkových odborníků a že společně s firmami i veřejným sektorem převedeme digitální budoucnost do reality.“

Luboš Lukasík nastoupil do společnosti T-Mobile v roce 2020 jako ředitel segmentu korporátních zákazníků a měl na starosti transformaci prodejních aktivit a jejich digitalizaci. Lukasík je zkušeným vrcholovým manažerem s dlouholetou praxí v telekomunikačním odvětví. Strávil 9 let ve společnosti O2 Czech Republic na řídících pozicích se zaměřením na zlepšování prodejních aktivit a péče o zákazníky. Před nástupem do T-Mobile řídil vlastní konzultační firmu pomáhající telekomunikační a bankovní klientům s nastavováním B2B strategie, produktového portfolia a modelů prodeje a péče o zákazníky. Působil také na pozici Head of B2B v Telenor group s úkolem nastavit novou business to business strategii. Svou kariéru začal ve společnosti CzechInvest, kde měl mimo jiné na starosti exekuci Operačního programu Ministerstva Průmyslu a Obchodu zaměřeného na malé a střední podniky.

Luboš Lukasík vystudoval Vysoké učení technické v Brně, fakultu stavebního inženýrství. Má rovněž MBA titul z DePaul University v Chicagu a titul Masters of Corporate Law z Nottingham Trent University. Ve volném čase se věnuje dálkovým běhům na běžkách a rodině.

T-Mobile je největší operátor v ČR, který poskytuje mobilní služby již 6,3 milionu zákazníků. Neustále inovuje a rozšiřuje mobilní infrastrukturu, provozuje již více než 1 042 5G vysílačů a svou sítí páté generace pokrývá 21 % obyvatel ČR. Jako digitální leader T-Mobile zásadně přispívá digitalizaci Česka také budováním a rozvojem optické infrastruktury s cílem naplnit svou dlouhodobou vizi o Propojené zemi.

Na průmyslovém využití 5G sítí T-Mobile spolupracuje s předními českými technickými univerzitami, na nichž buduje privátní kampusové sítě. Společné projekty v podobě inovačních hubů a testbedů pak cíleně podporují digitalizaci firem, startupy a rozvoj inovačního prostředí v ČR.

Jednou z priorit společnosti je ohleduplné a udržitelné podnikání. Kromě naplňování konkrétních cílů v rámci iniciativy Green Deal se T-Mobile dlouhodobě zaměřuje i na zmírnění digitální propasti a mentální wellbeing a podporu společensky zodpovědných aktivit. Vůči společnosti jako celku pak přijal auditovatelný závazek, že do konce roku 2024 budou mít jeho CSR aktivity přímý dopad na 555 200 jedinců. Společnost cíleně podporuje neziskové organizace i jednotlivce, pomáhá při mimořádných událostech a její zaměstnanci se pravidelně zapojují do řady dobrovolnických aktivit po celé ČR.
T-Mobile je členem národní sítě UN Global Compact a její služby byly již potřetí hodnoceny jako nejlepší v Best-in-test UMLAUT (dříve P3).