Maximální rychlost v LTE síti T-Mobile byla zvýšena na 375 Mbit/s

Operátor má nyní nejvyšší teoretickou maximální rychlost v mobilní síti
Rychlost pro stahování až 375 Mbit/s, pro odesílání až 50 Mbit/s
Datový provoz v síti LTE roste, už překonal 3G

T-Mobile zvýšil teoretickou maximální rychlost své sítě LTE, která je tak momentálně nejvyšší v České republice. Pomocí technologie LTE Advanced se spojením tří pásem (funkce Carrier Aggregation) lze nyní ve dvou lokalitách dosáhnout rychlostí až 375 Mbit/s pro stahování a 50 Mbit/s pro odesílání.

„Rozšiřování pokrytí sítí LTE včetně vylepšování jejích parametrů je naší klíčovou prioritou a díky spojení tří pásem jsme se posunuli zase o krůček dál,“ říká Vladimír Klein, technologický ředitel T-Mobile, a dodává: „Velmi mě těší, že datový provoz v našem LTE prudce stoupá – koncem listopadu již dokonce překonal provoz v síti 3G.“

Operátor spojil pásma 2100 MHz (o šířce 20 MHz), 1800 MHz (o šířce 20 MHz) a 800 MHz (o šířce 10 MHz) ve dvou lokalitách – v Praze ve svém sídle na Roztylech a v obci Jíloviště, okres Praha-západ. Technologii LTE Advanced (LTE-A) se spojením tří pásem zatím podporuje telefon Samsung Galaxy S6 edge+, jehož majitelé si tuto novinku budou moci vyzkoušet v brzké době po plánované aktualizaci firmwaru. V dohledné době se v nabídce operátora objeví i další modely chytrých telefonů, které budou spojení tří pásem podporovat.

T-Mobile spustil technologii LTE-A jako první operátor v České republice – spojením dvou pásem na konci června 2014 v Mladé Boleslavi navýšil rychlosti až na 225/50 Mbit/s.

Grafiku „Vývoj maximální rychlosti v LTE síti T-Mobile“ najdete zde.

Společnost T-Mobile Czech Republic, člen mezinárodní telekomunikační skupiny Deutsche Telekom, je s téměř 6,2 milionu zákazníků jedničkou na českém trhu. T-Mobile je integrovaným operátorem a kromě mobilních a pevných telekomunikačních služeb nabízí i komplexní ICT řešení. Svým klientům poskytuje nadstandardní služby ve vysokorychlostní síti, což prokazuje i srovnávací měření kvality sítí umlaut (dříve P3), v němž T-Mobile již potřetí získal ocenění Best-in-Test.

T-Mobile Czech Republic klade důraz na odpovědný přístup k okolí a ke společnosti. Drží se férových pravidel podnikání, pomáhá na svět prospěšným aplikacím a službám, podporuje neziskové organizace, drobné podnikatele i jednotlivce a pomáhá při mimořádných událostech. Zaměstnanci společnosti působí jako dobrovolníci na řadě míst celé republiky.

Více informací o společnosti najdete na www.t-mobile.cz, www.t-press.cz (portál pro novináře), www.t-mobile.cz/pomahame (informace o společenské odpovědnosti) a www.rozjezdy.cz (T-Mobile Rozjezdy – program podpory drobných podnikatelů).