Miroslav Rakowski jmenován generálním ředitelem Polska Telefonia Cyfrowa (PTC)

Praha 22. října 2010 – Miroslav Rakowski, výkonný ředitel úseku Prodeje a služeb zákazníkům T-Mobile Czech Republic a.s., byl jmenován ředitelem PTC (Polska Telefonia Cyfrowa), polské telekomunikační společnosti, jež je členem skupiny Deutsche Telekom. Nové funkce se Rakowski ujme 1. ledna 2011 a nahradí tak Klause Hartmanna, který přechází na pozici senior vice-prezidenta zodpovědného  za oblast Corporate Governance a Stakeholder Management v centrále skupiny Deutsche Telekom v Bonnu. Včera tuto personální výměnu schválila dozorčí rada PTC.

V současné době intenzivně probíhá výběrové řízení na pozici Rakowského nástupce.

“Děkujeme Mirkovi za jeho úsilí, kreativitu a nadšení, které do naší společnosti posledních devět let přinášel, říká Roland Mahler, generální ředitel T-Mobile Czech Republic a.s., a dodává: “Velkou měrou přispěl k dosavadnímu největšímu úspěchu naší společnosti – dosažení pozice jedničky na českém mobilním trhu. Gratulujeme Mirkovi k tomuto kariérnímu postupu a přejeme mu mnoho úspěchů v jeho dalším profesním i osobním životě.

Pozici obchodního ředitele zastával Miroslav Rakowski v T-Mobile od roku 2002; v roce 2009 se stal ředitelem nově vytvořeného úseku Prodeje a služeb zákazníkům. S prostředím polského trhu má již zkušenosti – před příchodem do oboru telekomunikací pracoval jako obchodní ředitel firmy COTY Poland ve Varšavě.

T-Mobile je největší operátor v ČR, který poskytuje mobilní služby již 6,3 milionu zákazníků. Neustále inovuje a rozšiřuje mobilní infrastrukturu, provozuje již více než 1 042 5G vysílačů a svou sítí páté generace pokrývá 21 % obyvatel ČR. Jako digitální leader T-Mobile zásadně přispívá digitalizaci Česka také budováním a rozvojem optické infrastruktury s cílem naplnit svou dlouhodobou vizi o Propojené zemi.

Na průmyslovém využití 5G sítí T-Mobile spolupracuje s předními českými technickými univerzitami, na nichž buduje privátní kampusové sítě. Společné projekty v podobě inovačních hubů a testbedů pak cíleně podporují digitalizaci firem, startupy a rozvoj inovačního prostředí v ČR.

Jednou z priorit společnosti je ohleduplné a udržitelné podnikání. Kromě naplňování konkrétních cílů v rámci iniciativy Green Deal se T-Mobile dlouhodobě zaměřuje i na zmírnění digitální propasti a mentální wellbeing a podporu společensky zodpovědných aktivit. Vůči společnosti jako celku pak přijal auditovatelný závazek, že do konce roku 2024 budou mít jeho CSR aktivity přímý dopad na 555 200 jedinců. Společnost cíleně podporuje neziskové organizace i jednotlivce, pomáhá při mimořádných událostech a její zaměstnanci se pravidelně zapojují do řady dobrovolnických aktivit po celé ČR.
T-Mobile je členem národní sítě UN Global Compact a její služby byly již potřetí hodnoceny jako nejlepší v Best-in-test UMLAUT (dříve P3).