Na festival Electronic Beats zbývají poslední lístky

Praha, 26. dubna - Letos už sedmý rok je Česká republika součástí mezinárodního hudebního programu Electronic Beats, v rámci kterého proběhly především v Praze už více než tři desítky hudebních koncertů. Podruhé se vrací Electronic Beats Festival do pražského Divadla Archa, kde vedle avizovaných zahraničních kapel a projektů The Whitest Boy Alive, Woodkid a Grimes vystoupí v sobotu 5. května také nová česká kapela Prince of Tennis – duo Jan Čechtický a David Volenec. Tyto hudebníky zná české publikum především z Color Factory, Sebastians nebo Ohm Square. Jednu z nejočekávanějších hudebních akcí roku uzavře svým Djským setem slavný britský rapper Mike Skinner. V předprodeji sítě Ticketpro a pokladně Divadla Archa jsou k dostání poslední vstupenky a festival Electronic Beats, který začne úderem osmé hodiny, bude stejně jako minulý rok vyprodaný.

Hlavní hvězdy festivalu berlínští The Whitest Boy Alive fungují na hudební scéně devět let, jejich norský zpěvák Erlend Oy je známý už ze slavného hudebního dua King of Convenience, zpíval i s Röyksop. Jedním z důvodů úspěchu této kapely je i to, že se o nich lidé rychle dozvěděli prostřednictvím sociálních sítí, bez velké mediální a marketingové kampaně mají tak dnes trvale rostoucí základnu fanoušků po celém světě.Na koncertech se v první řadě snažíme dostat do správného groovu, který si užijeme jak my, tak lidi v publiku. Také necháváme prostor jeden pro druhého – každý sice hrajeme na svůj nástroj, ale myslíme u toho na ostatní členy kapely. Chceme dosáhnout maximální vzájemné souhry na rytmické úrovni,“ říkají hlavní hvězdy festivalu The Whitest Boy Alive v exkluzivním rozhovoru pro pražské Electronic Beats. Na pódium nastoupí tato berlínská kapela pět minut před půlnocí a odehraje více než hodinový koncert.

Jako první vystoupí v pražské Arše na Electronic Beats Festivalu čeští Prince of Tennis a vystřídá je Rodačka z kanadského Vancouveru Claire Boucher, vystupující pod jménem Grimes. Ani ona nepotřebovala ke své popularitě zpočátku žádný velký label. Když umístila svá první alba na internet, její hudba se rozšířila rychle napříč kontinenty a poslední album Visions už vydal slavný britský label 4AD. Hudební kritici ji řadí do kategorie goticko-elektronické hudby, specifický je její něžný hlas.

Před jedenáctou hodinou se v Arše představí Woodkid, nepochybně hudební překvapení loňského roku a nečekaný zjev daleko od ruchu hlavního proudu. Jinak je Francouz Woodkid (vlastním jménem Yoann Lemoine) velmi nadaný režisér hudebních klipů a to například Lany Del Rey, Katy Perry, Mobyho nebo Yelle. Aniž by Woodkid zanedbával svou režisérskou činnost zaměřenou na hudbu, ale i film, který je také součástí jeho hudebního projektu, rozhodl se věnovat tvorbě vlastní hudby a samozřejmě si sám natočil známy klip k známé písni Iron. Celý večer uzavře v Djském setu Angličan Mike Skinner, který se proslavil především jako rapper ze slavných The Streets. Mezi jednotlivými koncerty bude hrát Dj Efha.

Electronic Beats je mezinárodní hudební program společnosti Telekom, který zahrnuje nejrůznější mediální platformy a soustředí se na pořádání hudebních festivalů a klubových akcí napříč velkými evropskými městy. Všechny aktivity se protínají v rámci domovské stánky  electronicbeats.net, jež zahrnuje veškeré Informace o umělcích a událostech spojených s Electronic Beats. Tato stránka nabízí také vlastní rádio a televizi se zaměřením na současnou hudbu. Součástí tohoto portfolia je velmi ceněný tištěný hudební časopis Electronic Beats a DVD magazín Slices, oba vycházejí čtvrtletně prostřednictvím vybraných distribučních kanálů. Poslední vstupenky na letošní Electronic Beats jsou k dostání v předprodejích za 250 korun.

Line-up, Electronic Beats Festival, sobota 5. května, Divadlo Archa

20:00 Start + DJ Efha

21:00 PRINCE OF TENNIS

21:30 DJ Efha