Na hory s Cestovatelem aneb nejlevnější roaming je tu

• Aktivace Cestovatele možná již od 15. ledna
  • Volání ze zemí T-Mobile jen za 4 Kč za minutu a sestavovací poplatek
  • Příchozí hovory pouze za cenu sestavovacího poplatku

Praha 16. ledna 2006 - Polovina ledna přináší dvě zásadní novinky pro majitele mobilních telefonů. Kromě možnosti přejít k jinému operátorovi a přitom si ponechat oblíbené mobilní číslo, mohou tarifní zákazníci T-Mobile výrazně ušetřit na volání ze zahraničí. S Cestovatelem - tarifním zvýhodněním k Happy roamingu, mohou zákazníci T-Mobile volat ze zahraničí za pouhé 4 Kč za minutu a sestavovací poplatek. Nabídka, jejíž spuštění bylo avizováno v polovině prosince, se vztahuje na všechny země, kde T-Mobile provozuje svou síť, včetně polského operátora ERA. Celkem se jedná o devět zemí, které se na roamingovém provozu českých zákazníků podílejí téměř třemi čtvrtinami. Ceny volání mimo síť T-Mobile a v jiných těchto devět sítí se řídí aktuálně platným ceníkem Happy roamingu.

"S Cestovatelem se zákazníci mohou zbavit obav z vysokých cen za volání v zahraničí - volají totiž za ceny srovnatelné s voláním v rámci České republiky," uvedl při představení roamingové nabídky Roland Mahler, generální ředitel T-Mobile.

Nejvýhodnější ceny z devíti zemí
Nové tarifní zvýhodnění je možné si aktivovat pouze k Happy roamingu. Aktivace speciálního účtování přijde na 29 Kč bez DPH (34,51 Kč s DPH) a při volání z devíti T-Mobile zemí zákazník výrazně ušetří na účtu za roaming. Podstatně levněji si klienti T-Mobile zavolají z Německa, Rakouska, Slovenska, Maďarska, Polska, Chorvatska, Velké Británie, Nizozemska a USA. Zvýhodněná cena platí pro hovory v rámci navštívené země a při volání do České republiky do všech mobilních a pevných sítí, kromě linek se speciálním účtováním.

Při zvýhodněném volání zaplatí zákazník sestavovací poplatek ve výši 29 Kč (34,51 Kč včetně DPH) a za každou minutu hovoru bezkonkurenční 4 koruny (4,76 včetně DPH). Zákazníci tak mohou využít výhod členství T-Mobile ve velké mezinárodní skupině.

Zejména v případě delších hovorů ušetří volající výraznou částku. Kupříkladu desetiminutový telefonát z vybrané devítky zemí do České republiky stojí 69 Kč (82,11 Kč včetně DPH). Za stejně dlouhý hovor z Rakouska by volající bez Cestovatele zaplatil téměř trojnásobnou sumu, protože minuta takového hovoru stojí u českých mobilních operátorů minimálně 20,67 Kč (24,60 Kč včetně DPH).

Ještě výraznější efekt pro peněženku mají hovory ze Spojených států. Běžně totiž minuta volání z USA stojí 30 a více korun. Za desetiminutový hovoru, který by běžně přišel na minimálně 300 korun, zaplatí zákazník s Cestovatelem o 77 procent nižší částku - již zmiňovaných 69 korun.

Při příchozích hovorech v sítích T-Mobile zákazník s Cestovatelem uhradí pouze sestavovací poplatek ve výši 29 Kč (34,51 Kč vč. DPH), ať už je délka hovoru jakákoli*. V případě 20minutového telefonátu, tak minuta přijatého volání stojí pouze 1,45 Kč (1,73 Kč včetně DPH).

Ostatní roamingové služby - SMS, MMS, GPRS roaming, volání mimo sítě T-Mobile - se řídí platným ceníkem zónového Happy roamingu.

Přehled cen v Kč

Cena bez DPH Cena s DPH
cena volání/min. + sestavovací poplatek
Odchozí hovory 4,00/min. + 29,00 4,76/min. + 34,51
Příchozí hovory 0,00/min. + 29,00 0,00/min. + 34,51
Aktivace 29,00 34,51
Měsíční poplatek 0,00 0,00

Poznámka: Po první minutě je hovor účtován po sekundách.

Aktivace
Cestovatel může být aktivován pouze k aktivnímu roamingovému tarifu Happy roaming (včetně jeho varianty Happy Holiday roaming). Nabídka platí pro všechny paušální zákazníky.

Zákazník si bude moci Cestovatele aktivovat prostřednictvím infolinky Zákaznického centra (4603, 603603603), v sekci Můj T-Mobile na internetu i WAPu a textovou zprávou ve tvaru "ROB A CES" odeslanou na telefonní číslo 4603. Aktivace ve Značkové prodejně bude možná pouze při aktivaci a migraci SIM karty.

Ve většině případů se telefon v cílové zemi přihlásí do sítě T-Mobile automaticky, přesto zákazníkům doporučujeme, aby si nastavení zkontrolovali a případně síť navolili ručně.

Prezentaci najdete zde; grafy s cenovými srovnáními zde.

Poznámka: *Maximální délka hovoru je standardně omezena na 65 minut.