Nové řešení pro super kancelář

• Integrovaná nabídka T-Mobile, IBM Lotus a BlackBerry přináší řešení pro efektivní podnikovou komunikaci a týmovou spolupráci
  • Nový BlackBerry Professional Software usnadní nasazení ve středních a malých firmách
  • Vyšší dostupnost a jednodušší správa při zachování všech klíčových vlastností osvědčeného systému

Praha, 18. března 2008 - Společnosti Research in Motion, IBM a T-Mobile dnes představují novinku na poli firemních mobilních aplikací. Zákazníci T-Mobile od nynějška mohou spolu s BlackBerry využívat Lotus Notes 8 i v českém jazyce, čímž získají rychlé a zabezpečené řešení pro práci s e-mailem, sdíleným kalendářem či firemními kontakty v kanceláři i na cestách. Při koupi koncového zařízení BlackBerry klienti navíc mají možnost zdarma si stáhnout aplikaci BlackBerry Professional Software, jež po instalaci na firemní e-mailový server zajišťuje synchronizaci všech zpráv i ostatních dat.

Součástí nabídky je jedna bezplatná uživatelská licence, další až do podporovaného počtu třiceti uživatelů na jednu instalaci lze snadno objednat. BlackBerry Professional Software je redukovanou verzí standardního BlackBerry Enterprise Serveru (BES). Lze jej mnohem snáze instalovat i spravovat, všechny osvědčené vlastnosti plnohodnotného řešení však zůstaly zachovány, včetně silného zabezpečení a podpory IT politik. Toto řešení je vhodné zejména pro menší a střední firmy, jimž usnadní a zlevní implementaci BlackBerry. Při dosažení početního limitu je možné provést upgrade na plný BES.

"T-Mobile zákazníkům BlackBerry nabízí již od roku 2005. Podpora platformy IBM Lotus Notes 8 a možnost bezplatného stažení serverové aplikace BlackBerry Professional Software nyní významně rozšiřují okruh firem, pro něž se může stát neocenitelným pomocníkem. Jsme velice rádi, že právě naše společnost může tuto komplexní nabídku zákazníkům poskytnout jako první na českém trhu," říká Pavel Dolejš, Vice President prodeje nehlasových služeb a služeb s přidanou hodnotou společnosti T-Mobile Czech Republic.

"Řešení Lotus Notes 8, které je nyní dostupné i v českém jazyce, přináší mnohá zásadní zlepšení. Nejviditelnější je nový moderní design klienta s možností posílání rychlých zpráv a napojením na další firemní aplikace. Lotus Notes 8 se tak stává nepostradatelným nástrojem pro veškeré firemní uživatele groupwarových nástrojů," říká Tomáš Netřeba, acting SWG Manager společnosti IBM Česká republika.

BlackBerry využívající novou verzi Lotus Notes 8 přináší plnou integraci osobního pracovního prostředí, včetně tzv. instant messagingu, s podnikovými aplikacemi. Podpora mobilního způsobu práce a kooperace při současném důrazu na vysoké zabezpečení je jedním ze základních stavebních kamenů platformy IBM Lotus. BlackBerry podporuje také produkty Lotus Quickr a Lotus Connections, díky čemuž aplikace Lotus Notes 8 proměňuje mobilní zařízení v plnohodnotné integrované pracoviště. Zákazníci mohou kdekoli a kdykoli využívat e-mail, plánovat schůzky či pracovat s různými nástroji. Aplikace Lotus Notes 8 je nyní dostupná také v české lokalizaci.

"BlackBerry je řešení bezdrátové komunikace určené pro mobilní profesionály, malé i středně velké podniky, zkrátka pro všechny, kteří chtějí rychle a snadno vyřizovat obchodní i soukromou komunikaci na cestách. BlackBerry je navrženo tak, aby svým uživatelům umožnilo  úspěch v práci i osobním životě. Kromě základních služeb je tu pro firemní uživatele možnost rozšíření o kalendář, přístup na internet a intranet i možnost přístupu k dalším firemním datům. Integrací s platformou IBM Lotus poskytujeme komplexní a bezpečné řešení pro moderní společnosti," říká Ulf Baltin, ředitel CEE společnosti RIM.

O Lotus Notes a Domino 8
Podniky všech velikostí, oborů a technologických koncepcí zavádí Lotus Notes a Domino 8 jako nejucelenější a nejuniverzálnější otevřenou platformu pro spolupráci. Lotus Notes 8 zahrnují pracovní pomůcky IBM Lotus, jež uživatelům kromě podpory řady tradičních formátů souborů rovněž dovolují tvorbu otevřených verzí tabulkových a textových editorů, prezentačních a dalších uživatelských aplikací. Tyto nástroje jsou bezplatně k dispozici se systémy Lotus Notes a Domino 8. Podporují otevřený formát souborů ODF (Open Document Format) a umožňují také import i export vybraných formátů sady Microsoft Office. Uživatelé Lotus Notes novou verzi preferují mimo jiné proto, že podporuje mnoho platforem. Lotus Notes 8 a Domino 8 lze využívat v různých systémech, včetně Linuxu a Windows na straně klientu a Windows, Linuxu, Sun Solaris, AIX a IBM System na straně serveru.

Informace o Lotus Notes/Domino 8 v českém jazyce naleznete zde

O IBM:
Další informace o společnosti IBM najdete na webu: www.ibm.com/cz.

O Research in Motion a řešení BlackBerry:
Bližší informace o společnosti RIM naleznete na www.blackberry.com.

Informace o nabídce T-Mobile BlackBerry jsou dostupné zde

Kontakty pro novináře:

Vladimíra Pavelková
Communications Manager
IBM Česká republika spol. s r.o.
mailto:vladimira_kralikova@cz.ibm.com
+420737264422