NOVÉ TARIFY T-MOBILE PODLE POTŘEB ZÁKAZNÍKŮ: VÍCE DAT, FLEXIBILITA, DOTACE NA HW

• „Puzzle“ z hlasu a dat podle individuálních potřeb
  • Zcela neomezená data za 1 175 Kč, tarif s neomezeným hlasem a daty za 1 575 Kč
  • Magenta 1 snižuje cenu o dalších 10 – 25 % a přidává až 15 GB dat

Praha, 21. srpna 2019 – Od 1. září 2019 mají zákazníci T-Mobile možnost využívat novou generaci tarifů. Při jejich tvorbě operátor vycházel jak z dlouhodobého vývoje zákaznického chování, tak z čerstvých zkušeností z kampaně Neomezené léto. Nová generace tarifů se vyznačuje maximální flexibilitou – zákazník si skládá tarif sám z hlasové a datové komponenty, jejíž velikost si zvolí podle svých potřeb, může ovšem dát přednost i čistě datové variantě. Zákazník si může zvolit variantu smlouvy s dotací na telefon ve výši až 5000 (na 24 měsíců) či bez dotace (bez časového závazku), a to za stejnou cenu měsíčního paušálu jako při variantě s dotací. T-Mobile přináší i neomezenou variantu tarifů: datový tarif lze pořídit za 1 175,- Kč, s neomezeným hlasem pak za 1 575,- Kč. Všechny tarify lze sdružit pod program Magenta 1, což cenu tarifů opět sníží o 10 – 25 %.

„V nových tarifech reflektujeme základní požadavky našich zákazníků, především potřebu větší porce dat a možnost získat nabídku na míru“, říká Juraj Bóna, ředitel T-Mobile pro Českou republiku. „Během Neomezeného léta, které využilo přes 700 tisíc zákazníků, jsme získali jasnější představu o tom, jaký je reálný objem dat, jež jsou zákazníci schopni zkonzumovat, pokud si nemusí hlídat spotřebu, a tato data se odrážejí v konkrétních tarifech. Vzhledem k pestré škále možných kombinací věříme, že si z nové nabídky vybere opravdu každý."

Neomezené léto v kostce

Letní nabídka neomezených dat přilákala přes 774,000 zákazníků, z toho 7 % zcela nových. Z celkového počtu stávajících zákazníků, které kampaň oslovila, tvořili naprostou většinu (cca 78 %) zákazníci se smlouvou, 11,5 % bylo uživatelů předplacených karet a 10 % zákazníků z řad živnostníků. Téměř tři čtvrtiny „neomezených“ spadalo do věkové kategorie 30 – 60 let. Nejvíce se datovalo ve čtvrtek a pátek, největší objem dat zákazníci prosurfovali ve Středočeském kraji. Průměrná spotřeba u tarifních zákazníků dosáhla v červenci 12,6 GB, u stávajících Twistů 17,26 GB a u Twist nováčků dokonce 25,5 GB. Do zahraničí se vypravilo 36 % „neomezených“, kteří v průměru v roamingu „prosvištěli“ 1,41 GB a celkově pak 10 % z celkového objemu „neomezených“ dat. Nabídka Neomezeného léta oslovila i ty, kteří dosud data nevyužívali: jejich počet dosáhl téměř 80.000.

Poskládej si sám (a nezapomeň na Magentu 1)

Svůj tarif si zákazníci mohou sestavit z hlasového a datového prvku. „Hlas“ zahrnuje minuty i SMS do všech sítí, u vyšších tarifů i do zahraničí.

Hlas:

• 100 minut a 100 SMS………………………………….250 Kč
  • 200 minut a 200 SMS………………………………….300 Kč
  • Neomezeně…………………………………................400 Kč
  • Neomezeně + mezinárodně 100 min a 100 SMS  …600 Kč
  • Neomezeně + mezinárodně 400 min a 400 SMS…..900 Kč

Datová komponenta nabízí škálu od 1,5 GB/měsíčně po neomezený provoz. V základní nabídce jsou objemy vycházející z nejčastější spotřeby během Neomezeného léta. To prokázalo, že většina uživatelů (cca 70 %), i při vědomí naprosté volnosti vystačila s 12 GB měsíčně. Operátor ovšem nabízí i mnohem větší datové objemy včetně neomezených (Neomezeně HD, Neomezeně MAX). Zákazník se může rozhodnout i pro čistě datový tarif.

Základní datové objemy:

• 1,5 GB/125 Kč
  • 3 GB/225 Kč
  • 12 GB/425 Kč
  • Neomezeně HD (50GB plnou rychlostí, pak 10 Mbps, EU limit 35 GB)/875 Kč

Pokud si zákazník nevybere z hlavní nabídky, může sáhnout po alternativních datových objemech:

• 2 GB/175 Kč
  • 4GB/275 Kč
  • 5GB/325 Kč
  • 7GB/375 Kč
  • 16 GB/550 Kč
  • Neomezeně MAX (EU limit 40 GB), který navíc obsahuje 500 MB pro země mimo EU (Internet Svět 1)/ 1 175Kč

T-Mobile myslí také na zákazníky, kteří mají zájem pouze o data. Tarify se opět pohybují na široké škále, od 3 GB po neomezený objem:

Čistě datové tarify

• 3 GB/225 Kč
  • 4GB/275 Kč
  • 5GB/325 Kč
  • 7GB/375 Kč
  • 12 GB/425 Kč
  • 16 GB/ 550 Kč
  • Neomezeně HD/875 Kč
  • Neomezeně MAX/1 175 Kč

Všechny nové tarify od 399 Kč měsíčně je možno zahrnout do programu Magenta 1, a uplatnit tak na ně slevu 10, 15, 20, ale i 25 %.

Dotace na vybraná zařízení, časová (ne)vázanost

Zákazník si může k novému tarifu pořídit i nový telefon. T-Mobile nabízí dotace ve výši 1 000 – 5 000 Kč, podle výše měsíčního paušálu. V případě této varianty zákazník uzavírá smlouvu na 24 měsíců. Pokud zvolí variantu bez dotace, neobsahuje smlouva žádný časový závazek, a zákazník může kdykoli smluvní vztah ukončit s výpovědní lhůtou 30 dní. Cena měsíčního paušálu je v takovém případě stejná jako u varianty se závazkem.

Nové tarify budou k dispozici od 1. 9. 2019 na standardních prodejních místech a na webu operátora – viz www.t-mobile.cz/novetarify.

T-Mobile je největší operátor v ČR, který poskytuje mobilní služby již 6,3 milionu zákazníků. Neustále inovuje a rozšiřuje mobilní infrastrukturu, provozuje již více než 1 042 5G vysílačů a svou sítí páté generace pokrývá 21 % obyvatel ČR. Jako digitální leader T-Mobile zásadně přispívá digitalizaci Česka také budováním a rozvojem optické infrastruktury s cílem naplnit svou dlouhodobou vizi o Propojené zemi.

Na průmyslovém využití 5G sítí T-Mobile spolupracuje s předními českými technickými univerzitami, na nichž buduje privátní kampusové sítě. Společné projekty v podobě inovačních hubů a testbedů pak cíleně podporují digitalizaci firem, startupy a rozvoj inovačního prostředí v ČR.

Jednou z priorit společnosti je ohleduplné a udržitelné podnikání. Kromě naplňování konkrétních cílů v rámci iniciativy Green Deal se T-Mobile dlouhodobě zaměřuje i na zmírnění digitální propasti a mentální wellbeing a podporu společensky zodpovědných aktivit. Vůči společnosti jako celku pak přijal auditovatelný závazek, že do konce roku 2024 budou mít jeho CSR aktivity přímý dopad na 555 200 jedinců. Společnost cíleně podporuje neziskové organizace i jednotlivce, pomáhá při mimořádných událostech a její zaměstnanci se pravidelně zapojují do řady dobrovolnických aktivit po celé ČR.
T-Mobile je členem národní sítě UN Global Compact a její služby byly již potřetí hodnoceny jako nejlepší v Best-in-test UMLAUT (dříve P3).