Novinky ve věrnostním programu T-Mobile Bonus

• Zavedena možnost darování bodů
  • Platnost Bonus bodů nově na dobu 18 měsíců
  • Nová zvýhodněná služba - Noční volání do sítě T-Mobile za 0,50 Kč/min

Praha, 28. května 2009 - Věrnostní program T-Mobile Bonus patří podle počtu registrovaných členů k nejúspěšnějším. V současné podobě byl spuštěn před rokem a je unikátní tím, že se do něj mohou zapojit jak tarifní, tak Twistoví zákazníci. V současné chvíli jej využívá 2,2 milionu zákazníků T-Mobile, kteří si mohou vybrat ze dvou typů výhod - buď zvýhodněnou službu, či sbírání Bonus bodů a jejich následné čerpání formou zboží či služeb. V roce 2008 T-Mobile zákazníkům připsal přes miliardu bodů. Operátor nyní představuje novinky, které začnou platit od 1. června tohoto roku. Vedle nové zvýhodněné služby, jíž je od června noční volání do sítě T-Mobile za 50 haléřů/min, jsou mj. zavedeny změny týkající se hodnoty a délky platnosti Bonus bodů a možností jejich čerpání.

"Řada společností v současnosti šetří a své věrnostní programy ruší. Pravdou je, že jde o nemalou investici, nicméně my jsme přesvědčeni, že jde o investici důležitou pro spokojenost zákazníků," říká Petr Dvořák, výkonný ředitel marketingu T-Mobile, a doplňuje: "Změny, jež nyní zavádíme, nám umožňují program nejen udržet, ale i dále rozvíjet."

Darování bodů
Od 1. června mají zákazníci účastnící se věrnostního programu možnost získané Bonus body také darovat, a to libovolnému zákazníkovi T-Mobile. Obdarovaný nemusí být registrován v T-Mobile Bonus programu. Při využití této možnosti se převádějí nejstarší body z daného konta. Body je možno poukázat prostřednictvím webového katalogu odměn či s pomocí infolinky.

"Zákazníci mohou tuto možnost čerpání využít například tehdy, když se chtějí se svými blízkými 'složit' na opravdu hodnotnou odměnu z katalogu, či přispět třeba členu rodiny, aby odměnu získal dříve," vysvětluje Dvořák.

Platnost a hodnota bodů
Platnost bodu je od 1. 6. 2009 stanovena na 18 měsíců. V první fázi budou zákazníci informováni o tom, kolik bodů expiruje k 31. 8. a dále k 31. 12., poté bude výpočet prováděn čtvrtletně. Zákazník je o počtu bodů, jejichž hodnota na konci daného období vyprší, informován v dostatečném předstihu.

Na aktuální faktuře zákazníci najdou informaci o počtu bodů, jež k 31. 8. 2009 pozbudou platnosti. Na jejich čerpání tak mají plné tři měsíce. Pokud zákazník tyto body do konce daného období nevyčerpá, budou z jeho konta vymazány.

O počtu bodů k expiraci se zákazník dozví prostřednictvím faktury, aplikace Můj T-Mobile, zasláním SMS ve tvaru BON S na 4603 či zavoláním do Zákaznického centra.

Od 1. 6. 2009 bude jeden Bonus bod připsán za každých 30 Kč bez DPH (35,70 Kč včetně DPH) utracených za služby T-Mobile.

Nová zvýhodněná služba
Odměnu v podobě zvýhodněné služby v současné době využívá více než 800 000 zákazníků z celkového počtu 2,2 milionu registrovaných členů T-Mobile Bonus programu. Zatímco nyní členové T-Mobile Bonus mohou posílat víkendové SMS do sítě T-Mobile jen za 0,50 Kč, od 1. června 2009 do 30. listopadu 2009 budou moci využívat noční volání do sítě T-Mobile za 0,50 Kč/min (platí v době 21.00 - 9.00 hodin).

E-mailový výpis z bodového konta
Člen T-Mobile Bonusu může zažádat - prostřednictvím infolinky či služby Můj T-Mobile - o zasílání e-mailového výpisu ze svého bodového konta. Výpis je zasílán čtvrtletně a zobrazuje pohyb bodového účtu zákazníka za poslední kalendářní čtvrtletí. Do plného provozu bude tato služba spuštěna v průběhu měsíce června.