Novým ředitelem financí v T-Mobile a Slovak Telekom se stává Pavel Hadrbolec

Praha, 2. dubna 2019 - Ředitelem finanční divize T-Mobile Czech Republic a Slovak Telekom se od 1. dubna stává Pavel Hadrbolec. Na pozici vystřídá Stephana Egera, který po čtyřech letech působení odchází na vlastní žádost. Hadrbolec bude mít na starosti veškeré finanční operace společností. Zodpovědný bude za český i slovenský trh.

Stephan Eger (51) začal pracovat v mateřské společnosti Deutsche Telekom v roce 2007 jako manažer vztahů s investory. Na pozici finančního ředitele T-Mobile nastoupil v roce 2015, o rok později se stal zodpovědný také za Slovak Telekom. Jako finanční ředitel hrál klíčovou roli v integraci a kooperaci obou společností.

Chtěl bych Stephanovi poděkovat za vše, co pro naše společnosti vykonal. Jako ředitel financí hrál zásadní roli v tom, že se T-Mobile a následně i Slovak Telekom zařadily k nejúspěšnějším pobočkám na evropském trhu,“ říká José Perdomo Lorenzo, generální ředitel T-Mobile Czech Republic a Slovak Telekom, a dodává: „Rád bych Stephanovi na jeho další cestě popřál mnoho úspěchů a zároveň přivítal Pavla, který se po zkušenosti v naší mateřské společnosti vrací zpět do lokální role a zapojí se do výzev, které nás na obou trzích čekají.“

Pavel Hadrbolec (42) má bohaté zkušenosti z telekomunikačního odvětví. V roce 2000 nastoupil do tehdejšího Oskaru (nyní Vodafone), kde se na různých analytických a projektových pozicích staral o dlouhodobé plánování a cash flow, čímž pomohl přivést na český trh třetího operátora. Od roku 2004 působil v T-Mobile Czech Republic, kde zastával řadu odborných i manažerských pozic ve finanční divizi a hrál také důležitou roli v integraci společností T-Systems a GTS. Poslední tři roky Hadrbolec zastával pozici viceprezidenta performance managementu pro Evropu v mateřské společnosti Deutsche Telekom.

„Velmi se těším na spolupráci se všemi kolegy na Slovensku i v České republice. Věřím, že budeme v obou zemích pokračovat v plnění role klíčového hráče, který pro své zákazníky poskytuje ty nejlepší služby,“ dodává ke svému nástupu Hadrbolec.

Pavel Hadrbolec je ženatý a má dvě děti. Volné chvíle nejraději tráví aktivně s rodinou, nejčastěji se věnují lyžování, běhu a jízdě na kole. Mezi jeho záliby patří také cestování, sledování dobrých filmů, či poslech audioknih.

T-Mobile je největší operátor v ČR, který poskytuje mobilní služby již 6,3 milionu zákazníků. Neustále inovuje a rozšiřuje mobilní infrastrukturu, provozuje již více než 1 042 5G vysílačů a svou sítí páté generace pokrývá 21 % obyvatel ČR. Jako digitální leader T-Mobile zásadně přispívá digitalizaci Česka také budováním a rozvojem optické infrastruktury s cílem naplnit svou dlouhodobou vizi o Propojené zemi.

Na průmyslovém využití 5G sítí T-Mobile spolupracuje s předními českými technickými univerzitami, na nichž buduje privátní kampusové sítě. Společné projekty v podobě inovačních hubů a testbedů pak cíleně podporují digitalizaci firem, startupy a rozvoj inovačního prostředí v ČR.

Jednou z priorit společnosti je ohleduplné a udržitelné podnikání. Kromě naplňování konkrétních cílů v rámci iniciativy Green Deal se T-Mobile dlouhodobě zaměřuje i na zmírnění digitální propasti a mentální wellbeing a podporu společensky zodpovědných aktivit. Vůči společnosti jako celku pak přijal auditovatelný závazek, že do konce roku 2024 budou mít jeho CSR aktivity přímý dopad na 555 200 jedinců. Společnost cíleně podporuje neziskové organizace i jednotlivce, pomáhá při mimořádných událostech a její zaměstnanci se pravidelně zapojují do řady dobrovolnických aktivit po celé ČR.
T-Mobile je členem národní sítě UN Global Compact a její služby byly již potřetí hodnoceny jako nejlepší v Best-in-test UMLAUT (dříve P3).