Robotour 2009

  • Čtvrtý ročník soutěže outdoor robotů proběhne letos v Brně
  • Unikátní soupeření umělé inteligence vybaví T-Mobile monitorovacím systémem

Praha 22. září 2009 - Čtvrtý ročník unikátní Robotour 2009 se uskuteční v Brně již tuto sobotu, 26. září. Tentokrát se soutěž samostatných outdoor robotů, kteří se utkají především v dopravě nákladu, detekci překážek či "volné jízdě", odehraje pod dohledem T-Mobile. Operátor totiž vybaví SIM kartami všechny soupeřící stroje, které pak s využitím GPS technologie budou neustále hlásit svou polohu.

"Jak dokazuje tento případ, škála využití našich Partnerských řešení je téměř bezbřehá. Se stejným typem aplikace, jako jsou vybaveni roboti, si mohou naši zákazníci hlídat své auto či monitorovat pohyb firemních vozidel," podotýká Jan Roule, ředitel oddělení Wholesale and Partnership společnosti T-Mobile.

Úkolem robotů bude během 30 minut objet okruh dlouhý až 1 kilometr. Stroje musí být plně samostatné, nesjíždět z cesty a správně se rozhodovat na křižovatkách podle zadané mapy. Svou polohu budou hlásit pomocí technologie GPS a sítě T-Mobile. Každý robot bude mít SIM kartu T-Mobile, jejímž prostřednictvím bude odesílat údaje o své aktuální pozici. Vedoucí týmů i rozhodčí budou mít neustále přehled o pohybu všech soutěžích na trati.

Místo startu bude pro každého účastníka zároveň i místo cíle. Mottem letošního ročníku je důraz na autonomnost robotů a jejich schopnost vypořádat se s překážkami. Na rozdíl od minulých let nebudou týmy přesně znát svoji startovní polohu a interakce s operátorem se omezí na zadání okruhu a odstartování.

Stejné služby jako účastníci Robotour 2009 mohou využít také zákazníci T-Mobile. Operátor nabízí ve svém Partnerském programu celou řadu řešení, které jsou určeny pro lokalizaci vozidel, ať už soukromých či firemních. Moderní M2M aplikace však zvládají mnohem více funkcí. Uživatelé z řad podnikatelů ocení například automatickou tvorbu knihy jízd, informace nejen o poloze, ale i o aktuální rychlosti, spotřebě, či statistiky a nástroje pro plánování a archivaci dat o vozovém parku. Kompletní nabídku naleznete v Katalogu partnerských řešení nebo na www.t-mobile.cz/partnership .

Více informací o Robotour 2009 najdete zde.


 
O společnosti

 

T-Mobile je největší operátor v ČR, který poskytuje mobilní služby již 6,5 milionům zákazníků. Neustále inovuje a rozšiřuje mobilní infrastrukturu a jako digitální leader T-Mobile zásadně přispívá digitalizaci Česka budováním a rozvojem optické infrastruktury s cílem naplnit svou dlouhodobou vizi o Propojené zemi.
Na průmyslovém využití 5G sítí T-Mobile spolupracuje s předními českými a moravskými technickými univerzitami, na nichž buduje privátní kampusové sítě. Společné projekty v podobě inovačních hubů a testbedů pak cíleně podporují digitalizaci firem, startupy a rozvoj inovačního prostředí v ČR.
T-Mobile je stabilním a silným partnerem malých i velkých firem, kterým nabízí nejmodernější datacentra a pokročilá řešení pro bezpečnou a spolehlivou správu dat. Služby v oblasti kybernetické bezpečnosti či cloudová a systémová řešení využívají nejen korporace a státní správa, ale také drobní živnostníci.
Jednou ze strategických priorit společnosti je ohleduplné a udržitelné podnikání. V rámci ESG agendy se T-Mobile dlouhodobě zaměřuje na opatření vedoucí ke zmírnění klimatických změn a zvyšování digitální gramotnosti české populace. Operátor cíleně podporuje neziskové organizace a znevýhodněné skupiny a pomáhá při mimořádných událostech.

Více informací o společnosti najdete na www.t-mobile.cz.

Kontakt na tiskové oddělenípress@t-press.cz