Silvestr 2018 v síti T-Mobile

Celkový objem přenesených dat vzrostl o 106 % na 820,5 terabytu. Většina z tohoto objemu prošla sítí LTE, která tak ve srovnání se Silvestrem 2017 zaznamenala 111 % nárůst. Nejvíce se datovalo v časovém rozmezí 16:00–19:00.

Celkový počet příchozích i odchozích hovorů dosáhl 22,8 milionu, tedy o necelých 12 % více než v roce 2017. Nejrušnější byla jako obvykle první hodina po půlnoci,

Celkový počet SMS v porovnání se stejným obdobím loňského roku zůstal na stejném počtu a to 14,8 milionu. Nejrušnější hodinou byl tradičně časový úsek 23:45–00:45, nejvytíženější čtvrthodinou pak opět rozmezí 00:15–00:30.

Zákazníci odeslali o Silvestru 2018 téměř 340 tisíc MMS, což v meziročním srovnání představuje 1 % pokles. Nejvytíženější hodina a čtvrthodina nastaly ve stejnou dobu jako u SMS.

Silvestra v České republice oslavilo také mnoho zahraničních návštěvníků. Výrazně největší podíl na jejich celkovém počtu měli Němci, následují Ukrajinci, Rusové, Slováci a Rakušané.

T-Mobile je největší operátor v ČR, který poskytuje mobilní služby již 6,3 milionu zákazníků. Neustále inovuje a rozšiřuje mobilní infrastrukturu, provozuje již více než 1 042 5G vysílačů a svou sítí páté generace pokrývá 21 % obyvatel ČR. Jako digitální leader T-Mobile zásadně přispívá digitalizaci Česka také budováním a rozvojem optické infrastruktury s cílem naplnit svou dlouhodobou vizi o Propojené zemi.

Na průmyslovém využití 5G sítí T-Mobile spolupracuje s předními českými technickými univerzitami, na nichž buduje privátní kampusové sítě. Společné projekty v podobě inovačních hubů a testbedů pak cíleně podporují digitalizaci firem, startupy a rozvoj inovačního prostředí v ČR.

Jednou z priorit společnosti je ohleduplné a udržitelné podnikání. Kromě naplňování konkrétních cílů v rámci iniciativy Green Deal se T-Mobile dlouhodobě zaměřuje i na zmírnění digitální propasti a mentální wellbeing a podporu společensky zodpovědných aktivit. Vůči společnosti jako celku pak přijal auditovatelný závazek, že do konce roku 2024 budou mít jeho CSR aktivity přímý dopad na 555 200 jedinců. Společnost cíleně podporuje neziskové organizace i jednotlivce, pomáhá při mimořádných událostech a její zaměstnanci se pravidelně zapojují do řady dobrovolnických aktivit po celé ČR.
T-Mobile je členem národní sítě UN Global Compact a její služby byly již potřetí hodnoceny jako nejlepší v Best-in-test UMLAUT (dříve P3).