ŠTĚDRÝ DEN 2019 V SÍTI T-MOBILE

Během 24. prosince 2019 Češi uskutečnili v síti T-Mobile 15 913 579 hovorů, poslali 19 023 106 SMS a 550 634 MMS. Datový provoz se zvýšil oproti loňskému Štědrému dnu o 43 % na 1 066 039 GB. Zatímco „starší“ metody komunikace (hovory a textové zprávy) lidé využívali během dne, nejsilnější datový provoz vládl až po večerní nadílce a pohádce po 21. hodině.

Počet hovorů byl výrazně nižší než během běžného všedního dne. Celkově Češi v síti T-Mobile uskutečnili necelých 16 milionů hovorů, což je o necelá 2 % více než v roce 2018. Nejrušnější čtvrthodinou byl úsek 10:45 – 11:00, kdy lidé uskutečnili téměř 450,000 hovorů.

Oproti tomu objem štědrodenních zpráv  - zvláště pak multimediálních - byl mnohem vyšší, než ve všední den (více než 19 milionů, resp. necelých 561 000). Ale i tak je patrné, že obliba této formy komunikace klesá: počet textových zpráv se meziročně snížil téměř o 12 %, počet MMS byl nižší o necelá tři procenta. Nejvíce textovek bylo odesláno mezi 9 – 9:15 (téměř 490 000), nejrušnější MMS čtvrthodina nastala těsně před 13. hodinou.

Naopak datový provoz opět meziročně vzrostl, a to o plných 43 % na 1 066 TB. Lidé data využívali intenzivněji než ve všední den už od osmé ranní, nejvíce pak“ ve čtvrthodině 21:45 – 22:00.

T-Mobile je největší operátor v ČR, který poskytuje mobilní služby již 6,3 milionu zákazníků. Neustále inovuje a rozšiřuje mobilní infrastrukturu, provozuje již více než 1 042 5G vysílačů a svou sítí páté generace pokrývá 21 % obyvatel ČR. Jako digitální leader T-Mobile zásadně přispívá digitalizaci Česka také budováním a rozvojem optické infrastruktury s cílem naplnit svou dlouhodobou vizi o Propojené zemi.

Na průmyslovém využití 5G sítí T-Mobile spolupracuje s předními českými technickými univerzitami, na nichž buduje privátní kampusové sítě. Společné projekty v podobě inovačních hubů a testbedů pak cíleně podporují digitalizaci firem, startupy a rozvoj inovačního prostředí v ČR.

Jednou z priorit společnosti je ohleduplné a udržitelné podnikání. Kromě naplňování konkrétních cílů v rámci iniciativy Green Deal se T-Mobile dlouhodobě zaměřuje i na zmírnění digitální propasti a mentální wellbeing a podporu společensky zodpovědných aktivit. Vůči společnosti jako celku pak přijal auditovatelný závazek, že do konce roku 2024 budou mít jeho CSR aktivity přímý dopad na 555 200 jedinců. Společnost cíleně podporuje neziskové organizace i jednotlivce, pomáhá při mimořádných událostech a její zaměstnanci se pravidelně zapojují do řady dobrovolnických aktivit po celé ČR.
T-Mobile je členem národní sítě UN Global Compact a její služby byly již potřetí hodnoceny jako nejlepší v Best-in-test UMLAUT (dříve P3).