T-MOBILE A T-SYSTEMS SJEDNOCUJÍ AKTIVITY NA ČESKÉM TRHU

T-Mobile se stává 100% akcionářem T-Systems v ČR
Širší nabídka ICT služeb pro firemní zákazníky díky zjednodušení spolupráce obou firem
Cloudové služby a inteligentní sítě z jednoho zdroje

Praha, 10. dubna 2013 – Jedním z nejvýraznějších trendů ICT trhu v poslední době je směřování ke konvergovaným řešením kombinujícím fixní a mobilní komunikace se službami ze světa informačních technologií. V tomto kontextu se společnost Deutsche Telekom rozhodla harmonizovat aktivity na českém trhu; na základě smlouvy o prodeji a nákupu 100 % akcií uzavřené mezi T-Systems a společností T-Mobile Czech Republic se T-Systems Czech Republic stane dceřinou společností své dosavadní sesterské organizace T-Mobile Czech Republic. Společnost tak i nadále zůstává součástí koncernu Deutsche Telekom. Díky této transakci získají firemní zákazníci jednodušší přístup ke skutečně komplexní nabídce ICT služeb.

„Tímto krokem významně potvrzujeme naši strategii integrovaného operátora, jíž se snažíme reagovat na požadavky trhu,“ komentuje akvizici Milan Vašina, generální ředitel T-Mobile Czech Republic, a dodává: „S využitím rozsáhlých zkušeností společnosti T-Systems v oblasti ICT a společného mezinárodního zázemí jsme schopni firemním zákazníkům nabídnout opravdu všestrannou nabídku služeb.“

„Změna vlastnické struktury nepochybně posílí naši pozici na trhu. Plné sdílení technologií a schopností obou firem bude významným přínosem pro naše zákazníky, obě společnosti i skupinu, zejména pak v oblasti inteligentních sítí a cloudových služeb,“ uvádí Michal Hátle, generální ředitel společnosti T-Systems Czech Republic.

Smlouva o prodeji a nákupu akcií byla podepsána v Praze, účinnosti nabude v průběhu druhého kvartálu tohoto roku. Změna akcionáře bezprostředně neovlivní činnost T-Systems Czech Republic. Společnost bude i nadále vytvářet a dodávat ICT řešení pro korporátní zákazníky a veřejnou správu. Z pohledu dodávek služeb a jejich smluvního a technologického plnění je zajištěna naprostá kontinuita. Obě společnosti budou pro své zákazníky společně vytvářet a dodávat služby inteligentních sítí, cloudové služby, integrované nástroje pro spolupráci a řešení mobility v podnikání.

Více informací zde.

O T-Systems Czech Republic
T-Systems Czech Republic nabízí síťově orientovaná ICT řešení a služby systémové integrace, implementaci a provoz ICT systémů. Zaměřuje se především na podnikovou klientelu, a to jak na nadnárodní koncerny s celosvětovou působností, tak i na významné lokální podniky a veřejnou správu.

Skupina T-Systems patřící do koncernu Deutsche Telekom AG je jedním z vedoucích evropských poskytovatelů služeb a řešení informačních a komunikačních technologií (ICT) pro podnikové zákazníky, podporuje inovativní řešení propojující byznys a společnost. Skupina má 48 200 zaměstnanců ve více než 20 zemích světa a její výnosy v roce 2011 činily 9,2 miliardy EUR.

T-Systems poskytuje zákazníkům služby v optimalizaci procesů, zlepšení kvality ICT a snížení nákladů na interní ICT systémy. Díky tomu jsou zákazníci flexibilnější a mohou se koncentrovat na své podnikání.

Informace o společnosti a jejích službách najdete na internetových stránkách www.t-systems.cz nebo na mezinárodních stránkách www.t-systems.com.