T-MOBILE DODÁ TECHNOLOGIE PRO NEJMODERNĚJŠÍ SMART CITY V ČR

V Nebřenicích u Prahy vznikne chytré městečko Oaks Prague

T-Mobile poskytne technologie pro chytrou domácnost, rozsáhlý integrační portál, cloudové služby a konektivitu

Dodávané technologie budou intuitivní, zároveň efektivní a zabezpečené

T-Mobile vytvořil pro rezidenční projekt Oaks Prague technologický a filozofický koncept chytrého bydlení, který posouvá hranice standardních možností chytré domácnosti na úroveň chytrého města. Cílem bylo, aby vzniklo pro budoucí obyvatele takové prostředí, které poskytne vysoký životní standard, příjemné, intuitivní a bezpečné bydlení. „Základním předpokladem celého řešení bylo, aby všechny použité technologie uměly komunikovat navzájem a zároveň, aby byly maximálně neinvazivní vůči obyvatelům a neobtěžovaly je velkým množstvím ovládacích prvků,“ říká Rudolf Urbánek, výkonný ředitel ICT a firemního segmentu T-Mobile a dodává: „investor požadoval, aby byly veškeré technologie prakticky neviditelné, ale stoprocentně odváděly svou práci.“

Společnost Arendon Development Company, která je investorem, klade velký důraz nejen na moderní technologie, ale také na sociální a kulturní kvalitu bydlení. Svým klientům nabízí naprostou svobodu a možnost individuální volby - koncepce chytrého města tak ponechává maximální prostor pro realizaci vlastních představ jeho budoucích obyvatel. „Naším primárním cílem je poskytnout obyvatelům chytrých domů přirozené komfortní žití bez nutnosti neustále složitě v domě i mimo něj cokoli nastavovat či ovládat. Správná chytrá domácnost reflektuje návyky těch, kteří v ní žijí, a nachází optimální nastavení,“ říká Radek Šimek, obchodní a marketingový ředitel společnosti Arendon Development Company. A doplňuje: „T-Mobile je pro nás garantem těchto chytrých technologických řešení.“

T-Mobile také vyvíjí speciální portál, který bude integrační složkou celého projektu. „Obyvatelé Oaks Prague budou mít možnost ovládat svůj osobní účet z jakýchkoliv zařízení. Tento účet pak bude sloužit jako klíč k využívání všech služeb a produktů v rámci chytrého města,“ popisuje Rudolf Urbánek. Součástí portálu budou nejenom informace o vlastních domech, ale také například o aktuálním stavu dopravní dostupnosti nebo pořádaných akcích. Portál dále umožní obyvatelům komunikovat se sousedy, rezervovat například wellness aktivity či golf nebo objednávat ze široké nabídky místních služeb. Uživatelé zde také získají kompletní vyúčtování za všechny tyto integrované služby.

Operátor zároveň v rámci projektu dodá nadstandardní vysokorychlostní připojení optickým kabelem do každého domu (FTTH). V rámci komplexu tak vznikne interní dedikovaná síť, kde bude zajištěna vysoká bezpečnost všech dat díky privátnímu cloudu umístěnému v datovém centru T-Mobile.

O Oaks Prague

Oaks Prague je unikátní rezidenční celek, který vzniká pod taktovkou developera Arendon Development Company a.s. nedaleko centra hlavního města.

Jeho ambicí je vybudovat uprostřed překrásné české krajiny příjemné místo pro život. Obyvatelé a návštěvníci budou moci využívat nejmodernějších technologií a infrastruktury - to vše v té nejvyšší kvalitě. K dispozici jim bude například golfové hřiště s licencí PGA National, špičkový wellness servis, dále pak restaurace, obchody, dětská hřiště, tenisový klub nebo jízdárna.

O společnosti Arendon

Vlastníkem projektu Oaks Prague je společnost ARENDON a.s., a developerem je Arendon Development Company a.s.; jde o dvě české sesterské společnosti londýnské firmy Decimus. Společnost Decimus je světový realitní developer s dlouhodobou vizí, který investuje do projektů prostřednictvím svého rozsáhlého fondu. Zaměřuje se na investice, rozvoj nemovitostí a správu majetku. Ve své historii má řadu úspěšných a výnosných investic v celé řadě oblastí, včetně rezidenčních projektů, komerčních projektů i hotelnictví. http://www.theoaksprague.cz/