T-Mobile končí s prodejem zařízení k pevným službám, nově bude všechna zařízení pronajímat. Změna zákazníkům přináší řadu výhod včetně finanční úspory

Praha, 14. ledna 2019 - T-Mobile rozšiřuje pronájem zařízení i pro služby Pevný internet DSL a T-Mobile TV. Navazuje tak na úspěšné spuštění pronájmu zařízení pro Pevný internet vzduchem, Pevný internet do zásuvky a T-Mobile SAT TV, který zavedl v červenci loňského roku. Operátor zákazníkům garantuje servis zdarma, výměnu při poruše či změnu zařízení při přechodu na jinou technologii.

T-Mobile od dnešního dne rozšiřuje model pronájmu zařízení na všechny pevné služby. Změna se nově týká dalších dvou služeb – Pevného internet DSL a T-Mobile TV – u kterých zákazníci doposud platili celou cenu zařízení naráz nebo zařízení pořizovali na splátky. Ceny pronajímaného zařízení se oproti zavedenému modelu nijak nemění. Zákazníci budou mít u služeb pevného internetu DSL na výběr ze základního modemu (pronájem 30 Kč/měsíc) a prémiové varianty (pronájem 50 Kč/měsíc). V případě internetové televize je cena 50 Kč/měsíc za set-top box.

Rozšířený model poskytování zařízení v pronájmu přináší zákazníkům řadu výhod. Zařízení zůstává po celou dobu pronájmu naším majetkem a zákazník má nárok nejenom na servis zdarma, ale garantujeme mu také výměnu zařízení po celou dobu trvání služby,“ říká Juraj Bóna, ředitel B2C marketingu a řízení produktů T-Mobile, a doplňuje: „Zákazník se nemusí obávat, že za 2 roky a 1 den dojde k závadě na zařízení a bude muset kupovat nové.“ Navíc v případě změny technologie poskytované služby, kdy zákazník přejde například z Pevného internetu vzduchem na DSL, nemusí kupovat nové zařízení ani doplácet splátky za původní modem, jako to bylo v případě nákupu. Operátor jej naopak snadno a rychle vymění za jiné vhodné, bez dalších nákladů pro zákazníka.

Modelový příklad: set-top-box Arris VIP 4302 pro T-Mobile TV

Standardní cena: 2 999 Kč

Dotovaná cena (se závazkem na 24 měsíců): 2 301 Kč jednorázově, nebo akontace 1 Kč + 23 měsíčních splátek ve výši 100 Kč

Nová cena: 50 Kč / měsíc (zákazník by cenu zařízení přeplatil až po 5 letech, tzn. pravděpodobně později, než je očekávaná technologická životnost zařízení, nemluvě o možnosti poruchy zařízení)

Více o pronájmu zařízení naleznete na:

T-Mobile je největší operátor v ČR, který poskytuje mobilní služby již 6,3 milionu zákazníků. Neustále inovuje a rozšiřuje mobilní infrastrukturu, provozuje již více než 1 042 5G vysílačů a svou sítí páté generace pokrývá 21 % obyvatel ČR. Jako digitální leader T-Mobile zásadně přispívá digitalizaci Česka také budováním a rozvojem optické infrastruktury s cílem naplnit svou dlouhodobou vizi o Propojené zemi.

Na průmyslovém využití 5G sítí T-Mobile spolupracuje s předními českými technickými univerzitami, na nichž buduje privátní kampusové sítě. Společné projekty v podobě inovačních hubů a testbedů pak cíleně podporují digitalizaci firem, startupy a rozvoj inovačního prostředí v ČR.

Jednou z priorit společnosti je ohleduplné a udržitelné podnikání. Kromě naplňování konkrétních cílů v rámci iniciativy Green Deal se T-Mobile dlouhodobě zaměřuje i na zmírnění digitální propasti a mentální wellbeing a podporu společensky zodpovědných aktivit. Vůči společnosti jako celku pak přijal auditovatelný závazek, že do konce roku 2024 budou mít jeho CSR aktivity přímý dopad na 555 200 jedinců. Společnost cíleně podporuje neziskové organizace i jednotlivce, pomáhá při mimořádných událostech a její zaměstnanci se pravidelně zapojují do řady dobrovolnických aktivit po celé ČR.
T-Mobile je členem národní sítě UN Global Compact a její služby byly již potřetí hodnoceny jako nejlepší v Best-in-test UMLAUT (dříve P3).