T-MOBILE PODPOŘÍ TŘÍKRÁLOVOU SBÍRKU MILIONEM KORUN A SMS KAMPANÍ

• T-Mobile daruje 1 000 000 korun do největší dobročinné sbírky v ČR - Tříkrálové sbírky, jejíž výtěžek pomůže nemocným, hendikepovaným, seniorům a matkám s dětmi v nouzi
  • Sbírka pořádaná Charitou ČR letos kvůli pandemii neproběhne v ulicích, lidé však mohou přispět do online kasičky, nebo zaslat dárcovskou SMS

Praha, 6. ledna 2021 - Tradiční Tříkrálová sbírka, která se koná od 1. do 24. ledna, se letos kvůli covidu neuskuteční v ulicích, ale online. T-Mobile do sbírky sám přispěje částkou 1 milion Kč a zároveň se rozhodl připomenout svým zákazníkům prostřednictvím informační sms možnosti, jak se do online Tříkrálové sbírky zapojit, a pomoci tak lidem, kteří to nejvíc potřebují.

„Epidemie Covid mění fungování naší společnosti a změnila i největší českou novoroční tradici dárcovství. Tříkrálovou sbírku finančně podporujeme dlouhodobě a rozhodli jsme se sdílet možnosti zapojení se také s našimi zákazníky“, říká Petr Jonák, ředitel pro korporátní záležitosti společnosti T-Mobile.

„Celostátní dobročinná Tříkrálová sbírka má již dvacetiletou tradici, letos poprvé však nejspíš proběhne zcela online. Naštěstí jsme se na tuto variantu včas připravili a věříme, že naše dárce a příznivce Online koledou potěšíme a že nám přispějí. Výtěžek sbírky totiž každoročně pomáhá tisícům lidí v nouzi a v těžké životní situaci,“ říká Lukáš Curylo, ředitel Charity Česká republika.

Tříkrálovou sbírku mohou dárci podpořit příspěvkem do online kasičky na www.trikralovasbirka.cz nebo dárcovskou SMS ve tvaru DMS KOLEDA 30 (60 NEBO 90) zaslanou na číslo 87 777. Mohou také dát finanční dar na sbírkový účet - příležitost bude třeba během sledování Tříkrálového koncertu v neděli 10. ledna 2021 od 18 hodin na ČT1, na kterém vystoupí mj. Pokáč, Leona Machálková nebo Michal Hrůza.

Tříkrálová sbírka je největší dobročinnou sbírkou v ČR a koná se již 21 let. Do její organizace a průběhu koledování se každoročně zapojovalo více než 70 tisíc dobrovolníků, kteří do kasiček vybrali desítky milionů korun (v roce 2020 to bylo přes 130 milionů). Za celou dobu existence sbírky se vybralo již 1,5 miliardy korun, které pomohly statisícům lidí v nouzi.

T-Mobile je největší operátor v ČR, který poskytuje mobilní služby již 6,3 milionu zákazníků. Neustále inovuje a rozšiřuje mobilní infrastrukturu, provozuje již více než 1 042 5G vysílačů a svou sítí páté generace pokrývá 21 % obyvatel ČR. Jako digitální leader T-Mobile zásadně přispívá digitalizaci Česka také budováním a rozvojem optické infrastruktury s cílem naplnit svou dlouhodobou vizi o Propojené zemi.

Na průmyslovém využití 5G sítí T-Mobile spolupracuje s předními českými technickými univerzitami, na nichž buduje privátní kampusové sítě. Společné projekty v podobě inovačních hubů a testbedů pak cíleně podporují digitalizaci firem, startupy a rozvoj inovačního prostředí v ČR.

Jednou z priorit společnosti je ohleduplné a udržitelné podnikání. Kromě naplňování konkrétních cílů v rámci iniciativy Green Deal se T-Mobile dlouhodobě zaměřuje i na zmírnění digitální propasti a mentální wellbeing a podporu společensky zodpovědných aktivit. Vůči společnosti jako celku pak přijal auditovatelný závazek, že do konce roku 2024 budou mít jeho CSR aktivity přímý dopad na 555 200 jedinců. Společnost cíleně podporuje neziskové organizace i jednotlivce, pomáhá při mimořádných událostech a její zaměstnanci se pravidelně zapojují do řady dobrovolnických aktivit po celé ČR.
T-Mobile je členem národní sítě UN Global Compact a její služby byly již potřetí hodnoceny jako nejlepší v Best-in-test UMLAUT (dříve P3).