T-MOBILE POSILUJE RYCHLÝ MOBILNÍ INTERNET

Operátor začne pokrývat venkovské oblasti sítí LTE
Maximální rychlost LTE v Mladé Boleslavi vzroste na 150/50 Mbit/s
LTE pokrytí Prahy bude dokončeno do konce října, posílí zde i HSPA42+

Praha, 24. února 2014 – T-Mobile rozšiřuje a zkvalitňuje pokrytí svými rychlými mobilními sítěmi. V dohledné době začne pokrývat venkovské oblasti sítí LTE, zároveň navýší maximální rychlost LTE v Mladé Boleslavi na 150 Mbit/s pro stahování a 50 Mbit/s pro odesílání. Do října letošního roku bude nejrychlejší mobilní internet T-Mobile pokrývat celé území Prahy, v hlavním městě posílí i rychlá síť HSPA42+.

„Chceme dopřát náš nejrychlejší mobilní internet LTE co nejvíce zákazníkům v co nejkratší době,“ řekl Milan Hába, ředitel řízení kategorie a produktů T-Mobile, a dodal: „Nezapomínáme však ani na zákazníky s telefony, které nepodporují LTE, v hlavním městě proto do konce roku zdvojnásobíme počet vysílačů rychlé sítě HSPA42+.“

V pátek 21. února obdržel T-Mobile od ČTÚ rozhodnutí o přídělu kmitočtů získaných v aukci a dnes se vzdal odvolání, čímž příděl nabyl právní moci. Ihned po vydání potřebných povolení, na které má ČTÚ ze zákona jeden měsíc, začne operátor s pokrýváním území venkovských oblastí České republiky. Rovněž navýší maximální rychlost LTE v Mladé Boleslavi ze 100/37,5 Mbit/s na 150 Mbit/s pro stahování a 50 Mbit/s pro odesílání. Celorepublikové pokrytí LTE plánuje T-Mobile dokončit v dřívějším termínu, než mu ukládají podmínky aukce.

Operátor zároveň pokračuje s LTE pokrýváním Prahy, které dokončí do října letošního roku. Navíc do konce roku chystá spuštění pilotního projektu funkce Voice over LTE (VoLTE), jež umožní volání přímo v síti LTE bez přepínání do „nižších“ sítí 2G/3G. VoLTE přinese výrazné zkrácení doby spojení při volání a kvalitu přenosu hlasu ještě vyšší než v současnosti nabízená technologie HD Voice.

Síť LTE společnosti T-Mobile pokrývá v současné době více než polovinu populace hlavního města ČR a Mladou Boleslav. Využívat ji mohou všichni zákazníci operátora, kteří mají aktivovaný tarif obsahující data, nacházejí se na pokrytém území a disponují zařízením, jež technologii LTE podporuje (v současné době je to 23 přístrojů včetně iPhone a iPad). Momentálně tuto síť využívá více než 18 tisíc zákazníků operátora. T-Mobile již do LTE investoval 1,2 mld. Kč, v příštích letech bude postupně investovat dalších zhruba 13 mld. Za kmitočty získané v aukci operátor zaplatil 2,6 mld. Kč.

Více informací o LTE síti T-Mobile najdete na t-mobile.cz/LTE

Společnost T-Mobile Czech Republic, člen mezinárodní telekomunikační skupiny Deutsche Telekom, má téměř 6,2 milionu mobilních zákazníků. T-Mobile je integrovaným operátorem a kromě telekomunikačních služeb nabízí i komplexní ICT řešení či partnerská řešení nejen pro firmy, ale i instituce a individuální zákazníky. Svým klientům poskytuje nadstandardní služby ve vysokorychlostní síti, což prokazuje i srovnávací měření kvality sítí umlaut (dříve P3), v němž T-Mobile již potřetí získal ocenění Best-in-Test.

T-Mobile Czech Republic klade důraz na odpovědný přístup k okolí a ke společnosti. Drží se férových pravidel podnikání, pomáhá na svět prospěšným aplikacím a službám, podporuje neziskové organizace, drobné podnikatele i jednotlivce a pomáhá při mimořádných událostech. Zaměstnanci společnosti působí jako dobrovolníci na řadě míst celé republiky.

Více informací o společnosti najdete na www.t-mobile.cz, www.t-press.cz (portál pro novináře) a www.t-mobile.cz/pomahame (informace o společenské odpovědnosti).