T-Mobile přichází s dobrou zprávou pro všechny dataře. Navyšuje objem dat v balíčcích po vyčerpání dat z tarifu a data převádí do dalšího období

Praha, 4. června 2019 - Zákazníci T-Mobile si od pátku 7. června mohou po vyčerpání dat navýšit svůj limit novými jednorázovými dokupy. Vybrat si mohou z nabídky od 60 MB do 10 GB dat. Kromě rozšíření nabídky a zvýhodnění cen přichází operátor také s převodem nevyčerpaných dokoupených dat do dalšího zúčtovacího období. Ta se nově na konci období neruší, zákazník je může vyčerpat v dalším měsíci.

T-Mobile měl doposud pro všechny zákazníky shodnou nabídku pro navýšení datového limitu po vyčerpání základního balíčku. Bez rozdílu tarifu či předplacené karty nabízel 5 objemů s maximálním limitem 1,5 GB, a to vždy s platností do konce zúčtovacího období. Nově si zákazník může vybrat z 8 možností navýšení datového limitu – od 60 MB do 10 GB. „Datové potřeby našich zákazníků jsou různé, v nabídce máme tarify s daty od 0,5 GB až do 60 GB. Stejnou svobodu jsme zákazníkům chtěli dát i v případě, že svá základní data vyčerpají a limit chtějí navýšit,“ říká Michal Podlucký, ředitel řízení segmentu rezidentních zákazníků T-Mobile, a dodává: „Rozhodli jsme se proto nejenom rozšířit nabídku, ale dobitá data také nově převádíme do dalšího zúčtovacího období.“Jejich platnost je 30 dní, o nevyčerpaná dokoupená data tak zákazníci nepřijdou. K navýšení datového limitu nebude na rozdíl od konkurence docházet automaticky, zákazník se sám rozhodne, zda si data dokoupí či nikoli.

T-Mobile navyšuje objem dat v těchto balíčcích. Doposud si zákazník mohl zakoupit nejvíce 1,5 GB za 249 Kč, nově si za tuto cenu pořídí 2,5 GB. Cena za 1 GB se v tomto případě snížila o 40 %. V případě balíčku 10 GB za 599 Kč došlo k cenovému poklesu dokonce o 63 %.

Zatímco počet provolaných minut a poslaných SMS se v síti T-Mobile i nadále pohybuje na přibližně stejných číslech, trendem je rostoucí spotřeba datových služeb. Po spuštění Mobil tarifní generace v dubnu 2017, kdy nové tarify přinesly významně více dat, narostla datová spotřeba na dvojnásobek. Zatímco zákazníci s tarify generace Mobil spotřebují 1,9 GB dat za měsíc, v Magentě 1 je oproti tomu průměrná spotřeba mobilních dat až o 50 % vyšší.

Nabídka platí pro všechny rezidentní i firemní zákazníky s tarifem i předplacenou kartou Twist.

Ceník navýšení datového limitu platný od 7. 6. 2019:

Operátor připravil zvýhodněnou nabídku také pro studenty. Nabídka navýšení datového limitu pro zákazníky s tarifem Student a Student DATA platná od 7. 6. 2019:

Více informací o navýšení datového limitu najdete od 7. června na adrese https://www.t-mobile.cz/internet-do-mobilu.

T-Mobile je největší operátor v ČR, který poskytuje mobilní služby již 6,3 milionu zákazníků. Neustále inovuje a rozšiřuje mobilní infrastrukturu, provozuje již více než 1 042 5G vysílačů a svou sítí páté generace pokrývá 21 % obyvatel ČR. Jako digitální leader T-Mobile zásadně přispívá digitalizaci Česka také budováním a rozvojem optické infrastruktury s cílem naplnit svou dlouhodobou vizi o Propojené zemi.

Na průmyslovém využití 5G sítí T-Mobile spolupracuje s předními českými technickými univerzitami, na nichž buduje privátní kampusové sítě. Společné projekty v podobě inovačních hubů a testbedů pak cíleně podporují digitalizaci firem, startupy a rozvoj inovačního prostředí v ČR.

Jednou z priorit společnosti je ohleduplné a udržitelné podnikání. Kromě naplňování konkrétních cílů v rámci iniciativy Green Deal se T-Mobile dlouhodobě zaměřuje i na zmírnění digitální propasti a mentální wellbeing a podporu společensky zodpovědných aktivit. Vůči společnosti jako celku pak přijal auditovatelný závazek, že do konce roku 2024 budou mít jeho CSR aktivity přímý dopad na 555 200 jedinců. Společnost cíleně podporuje neziskové organizace i jednotlivce, pomáhá při mimořádných událostech a její zaměstnanci se pravidelně zapojují do řady dobrovolnických aktivit po celé ČR.
T-Mobile je členem národní sítě UN Global Compact a její služby byly již potřetí hodnoceny jako nejlepší v Best-in-test UMLAUT (dříve P3).