T-MOBILE PŘINÁŠÍ SLEDOVÁNÍ TELEVIZE VE 4K KVALITĚ

• Sport a cestování v T-Mobile TV ve 4K rozlišení
  • Pro sledování obsahu ve 4K kvalitě stačí rychlost připojení 25 Mb/s

Společnost T-Mobile přichází od 24. 5. 2021 s technologickou novinkou přenosu televizního obsahu ve 4K kvalitě. Na sledování svých oblíbených sportovních programů na kanále Eurosport 4K se mohou těšit všichni zákazníci T-Mobile TV s tarifem S a vyšším a na všechny uživatele od tarifu L čeká navíc 4K zážitek s cestovatelskými pořady na Travelxp. Za novou kvalitu přitom ani v jednom případě nebudou platit nic navíc.

Přesto, že se proticovidová opatření začínají pomalu rozvolňovat, na cestování a návštěvy velkých sportovních událostí si budeme muset ještě chvíli počkat. Díky 4K technologii jsme však v T-Mobile TV ode dneška schopni sportovním fanouškům a cestovatelům přinášet zážitky skoro reálné. Věříme, že ve chvíli, kdy začíná prestižní French Open a blíží se letní olympijské hry, bude tato nová možnost sledování vybraných TV programů vítaným rozšířením naší televizní nabídky“, říká Zdeněk Spurný, manažer služeb pro domácnosti společnosti T-Mobile Czech Republic.

Pro sledování výjimečných sportovních a dokumentárních záběrů ve 4K rozlišení přitom postačí přenosová rychlost 25 Mb/s. Pokud by však vlivem připojení většího počtu zařízení rychlost připojení krátkodobě poklesla pod 25 Mb/s, bude obraz vysílán v HD rozlišení.

4K kanály lze nyní sledovat prostřednictvím set-top boxů nebo smart televizorů s aplikací T-Mobile TV GO, důležité však je, aby televizor uměl 4K obsah přehrávat.

4K obsah není dostupný pro přehrání v aplikaci pro mobilní zařízení a ve webovém přehrávači.

Podrobnosti o 4K vysílání, výčet podporovaných zařízení a technické specifikace jsou k dispozici na webové stránce https://www.t-mobile.cz/tv-novinky

T-Mobile je největší operátor v ČR, který poskytuje mobilní služby již 6,3 milionu zákazníků. Neustále inovuje a rozšiřuje mobilní infrastrukturu, provozuje již více než 1 042 5G vysílačů a svou sítí páté generace pokrývá 21 % obyvatel ČR. Jako digitální leader T-Mobile zásadně přispívá digitalizaci Česka také budováním a rozvojem optické infrastruktury s cílem naplnit svou dlouhodobou vizi o Propojené zemi.

Na průmyslovém využití 5G sítí T-Mobile spolupracuje s předními českými technickými univerzitami, na nichž buduje privátní kampusové sítě. Společné projekty v podobě inovačních hubů a testbedů pak cíleně podporují digitalizaci firem, startupy a rozvoj inovačního prostředí v ČR.

Jednou z priorit společnosti je ohleduplné a udržitelné podnikání. Kromě naplňování konkrétních cílů v rámci iniciativy Green Deal se T-Mobile dlouhodobě zaměřuje i na zmírnění digitální propasti a mentální wellbeing a podporu společensky zodpovědných aktivit. Vůči společnosti jako celku pak přijal auditovatelný závazek, že do konce roku 2024 budou mít jeho CSR aktivity přímý dopad na 555 200 jedinců. Společnost cíleně podporuje neziskové organizace i jednotlivce, pomáhá při mimořádných událostech a její zaměstnanci se pravidelně zapojují do řady dobrovolnických aktivit po celé ČR.
T-Mobile je členem národní sítě UN Global Compact a její služby byly již potřetí hodnoceny jako nejlepší v Best-in-test UMLAUT (dříve P3).