T-Mobile: Pro svět kolem nás i v roce 2009

  • T-Mobile věnuje neziskovému sektoru minimálně stejnou částku jako loni
  • Do pomoci potřebným se opět zapojí i zaměstnanci
  • Vše o CSR aktivitách operátora na www.prosvetkolemnas.cz

Praha 20. ledna 2009 - Ačkoli se letos očekává v důsledku celosvětové finanční krize zpomalení ekonomiky, T-Mobile dále rozvíjí svůj program společenské odpovědnosti a na projekty podporující neziskový sektor věnuje alespoň takovou finanční částku jako v roce předchozím. Zároveň se operátor rozhodl zlepšit informovanost o CSR problematice a svých aktivitách v této oblasti, a v těchto dnech spouští nový portál www.prosvetkolemnas.cz.

"Je nám jasné, že letošní rok bude pro neziskové organizace náročný. Spousta jejich dárců bude bojovat s existenčními problémy a své příspěvky na charitativní aktivity pravděpodobně omezí. T-Mobile ale chce být pro neziskové společnosti stabilním partnerem i v těchto časech, a proto je připraven prostřednictvím svých grantů rozdělit minimálně stejnou částku jako v roce 2008," představuje postoj k aktuální ekonomické situaci Jitka Chocová, manažerka společenské odpovědnosti T-Mobile, a doplňuje: "Také maximálně podpoříme naše zaměstnance, aby neziskovkám pomohli například v rámci dobrovolnického projektu Jeden den pro váš dobrý skutek, a ušetřili jim tak další peníze."

V roce 2008 věnovala společnost T-Mobile neziskovým organizacím prostřednictvím grantů bezmála 9 milionů korun. Letos se uskuteční již pátý ročník grantového řízení z Fondu T-Mobile pro regiony, jehož smyslem je podporovat místní a komunitní život v regionech, v nichž společnost T-Mobile působí, tedy na Královéhradecku, Lounsku a v městské části Praha 11. Čtvrtý ročník Fondu T-Mobile pro zaměstnance opět umožní zaměstnancům, aby do grantového řízení doporučovali neziskové organizace, s nimiž sami spolupracují, nebo ty, které jsou jim "jen" sympatické. Finanční podporou ve výši 66 tisíc korun si může být letos jisto i 8 středních škol, které získaly peníze na tzv. Malé granty, což budou projekty, které vymyslí sami studenti.

Dobrovolnický projekt "Jeden den pro váš dobrý skutek", který existuje v T-Mobile již od roku 2005, umožňuje každému zaměstnanci operátora, aby strávil jeden pracovní den v roce pomocí potřebným. Za čtyři roky tak lidé z T-Mobile věnovali neziskovému sektoru více než 1100 dnů, v roce 2008 se do projektu zapojilo rekordních 445 zaměstnanců z celkových 2500, a to včetně členů managementu společnosti.

Novinkou v oblasti CSR, s níž T-Mobile vstupuje do nového roku, je speciální web www.prosvetkolemnas.cz. Na něm se uživatelé dozvědí vše, co souvisí se společenskou odpovědností firmy. Web je rozdělen do tří základních sekcí. "Zdravá planeta" přináší mj. tipy, jak přispět k ochraně životního prostředí, kam se starým mobilem a co pro lepší životní prostředí konkrétně dělá T-Mobile. V sekci "Společenský přínos" jsou shromážděny informace o tom, jak T-Mobile pomáhá (nejen finančně) sociálně a zdravotně znevýhodněným občanům a potřebné údaje zde najdou i zájemci o grant z Fondu T-Mobile. "Férové podnikání" pak představuje základní etické hodnoty, které T-Mobile uplatňuje ve veškerém svém konání. Součástí této třetí sekce budou i zvláštní stránky pro děti a rodiče, které se věnují bezpečnému zacházení s mobilem a internetem.

Specialitou www.prosvetkolemnas.cz se stane Google mapa České republiky, na níž budou vyznačena všechna místa, kde společnost T-Mobile prostřednictvím svého dárcovského fondu pomohla.


 
O společnosti

 

T-Mobile je největší operátor v ČR, který poskytuje mobilní služby již 6,5 milionům zákazníků. Neustále inovuje a rozšiřuje mobilní infrastrukturu a jako digitální leader T-Mobile zásadně přispívá digitalizaci Česka budováním a rozvojem optické infrastruktury s cílem naplnit svou dlouhodobou vizi o Propojené zemi.
Na průmyslovém využití 5G sítí T-Mobile spolupracuje s předními českými a moravskými technickými univerzitami, na nichž buduje privátní kampusové sítě. Společné projekty v podobě inovačních hubů a testbedů pak cíleně podporují digitalizaci firem, startupy a rozvoj inovačního prostředí v ČR.
T-Mobile je stabilním a silným partnerem malých i velkých firem, kterým nabízí nejmodernější datacentra a pokročilá řešení pro bezpečnou a spolehlivou správu dat. Služby v oblasti kybernetické bezpečnosti či cloudová a systémová řešení využívají nejen korporace a státní správa, ale také drobní živnostníci.
Jednou ze strategických priorit společnosti je ohleduplné a udržitelné podnikání. V rámci ESG agendy se T-Mobile dlouhodobě zaměřuje na opatření vedoucí ke zmírnění klimatických změn a zvyšování digitální gramotnosti české populace. Operátor cíleně podporuje neziskové organizace a znevýhodněné skupiny a pomáhá při mimořádných událostech.

Více informací o společnosti najdete na www.t-mobile.cz.

Kontakt na tiskové oddělenípress@t-press.cz