T-MOBILE ROZŠIŘUJE POKRYTÍ SÍTĚ PRO INTERNET VĚCÍ

T-Mobile rozšířil pokrytí sítě pro Internet věcí – NB-IoT

V České republice běží tato síť v pilotním provozu s vybranými zákazníky

K dispozici jsou i roamingové služby v některých evropských zemích v sítích skupiny Deutsche Telekom

Vybraní zákazníci společnosti T-Mobile již v pilotním provozu využívají rozšířeného pokrytí nové sítě pro Internet věcí. Standard LTE NB-IoT (Narrowband-Internet of Things) je podmnožinou technologií LTE a je určen právě pro zařízení s nízkou spotřebou a omezeným přenosovým pásmem, typickými pro Internet věcí. T-Mobile nabízí firmám, které mají o využití této sítě zájem, možnost si ji právě v pilotním provozu vyzkoušet.

V tuto chvíli je síť LTE NB-IoT dostupná v Praze a okolí, Berouně, Mladé Boleslavi a Brně, využívá 200 základnových stanic. Současně s rozšiřováním pokrytí na území České republiky se rozšiřují i možnosti roamingu v sítích NB-IoT, provozované v rámci skupiny Deutsche Telekom. Českým zákazníkům je plnohodnotný roaming Internetu věcí dostupný na celém území Rakouska, Chorvatska a Nizozemí; k rozšiřování pokrytí na celé území státu pak dochází či dojde v nejbližších měsících v Německu, Řecku, Polsku či na Slovensku. V podobném stádiu jako v České republice je síť NB-IoT v Maďarsku. Celonárodní pokrytí je dostupné i v USA.

T-Mobile Česká republika tímto naplňuje svůj plán stát se lídrem v oblasti poskytování síťových, technologických i aplikačních řešení pro Internet věcí. Postupně plánuje dosáhnout se sítí NB-IoT celorepublikového pokrytí.

Mapky aktuálního pokrytí najdete ZDE

T-Mobile je největší operátor v ČR, který poskytuje mobilní služby již 6,3 milionu zákazníků. Neustále inovuje a rozšiřuje mobilní infrastrukturu, provozuje již více než 1 042 5G vysílačů a svou sítí páté generace pokrývá 21 % obyvatel ČR. Jako digitální leader T-Mobile zásadně přispívá digitalizaci Česka také budováním a rozvojem optické infrastruktury s cílem naplnit svou dlouhodobou vizi o Propojené zemi.

Na průmyslovém využití 5G sítí T-Mobile spolupracuje s předními českými technickými univerzitami, na nichž buduje privátní kampusové sítě. Společné projekty v podobě inovačních hubů a testbedů pak cíleně podporují digitalizaci firem, startupy a rozvoj inovačního prostředí v ČR.

Jednou z priorit společnosti je ohleduplné a udržitelné podnikání. Kromě naplňování konkrétních cílů v rámci iniciativy Green Deal se T-Mobile dlouhodobě zaměřuje i na zmírnění digitální propasti a mentální wellbeing a podporu společensky zodpovědných aktivit. Vůči společnosti jako celku pak přijal auditovatelný závazek, že do konce roku 2024 budou mít jeho CSR aktivity přímý dopad na 555 200 jedinců. Společnost cíleně podporuje neziskové organizace i jednotlivce, pomáhá při mimořádných událostech a její zaměstnanci se pravidelně zapojují do řady dobrovolnických aktivit po celé ČR.
T-Mobile je členem národní sítě UN Global Compact a její služby byly již potřetí hodnoceny jako nejlepší v Best-in-test UMLAUT (dříve P3).