T-Mobile slaví 200 000 SIM pro partnerská řešení

• Za poslední rok vzrostl počet SIM karet pro M2M o 30 procent
  • Partnerský program nabízí více než 100 řešení od 54 firem
  • Lokalizace osob, zabezpečení objektů, vzdálený sběr dat či SMS služby

Praha, 25. července 2012 – Úctyhodnou hranici překonal Partnerský program T-Mobile. Na konci letošního června byl dosažen počet 200 000 SIM karet, které využívají M2M tarify v tzv. partnerských řešeních. Ty nabízejí celou řadu služeb od logistiky vozového parku, přes vzdálený/mobilní sběr dat, zabezpečení objektů, vozidel, lokalizační služby až po mobilní platby. Partnerský program T-Mobile tak důstojně oslavil své letošní desáté narozeniny.

„Zájem o oblast M2M řešení stále roste. A to jak ze strany partnerů, tak koncových zákazníků,“ říká Milan Hába, ředitel řízení kategorie a produktů společnosti T-Mobile, a dodává: „Jen v minulém roce se nám podařilo navýšit počet aktivních SIM karet o 30 procent.“

Mezi nejoblíbenější partnerská řešení dlouhodobě patří dohled nad autoparkem, zabezpečení objektů a lokalizace osob či vozidel. Nabízené produkty jsou určeny nejen firemním zákazníkům, ale i domácnostem. Škála možných využití se přitom neustále rozšiřuje. „Nyní se soustředíme například na oblast zdravotnictví (e/m-health), chytré odečty energií (smart metering) nebo bezpečnost v autě(e-call),“ doplňuje Milan Hába.

Počátky M2M řešení se datují již do roku 1998, kdy tehdejší Paegas nabídl první tarify Data&SMS určené pro komunikaci zařízení a strojů. V roce 2002 se pak naplno rozjela spolupráce s externími firmami, jejichž řešení využívala mobilní síť T-Mobile.

V současnosti je do Partnerského programu zapojeno 54 firem, které nabízejí více než 100 produktů a služeb, které využívají GSM/3G síť T-Mobile. Řešení se soustřeďují na lokalizaci osob, zvířat, zabezpečení objektů a vozidel, mobilní či vzdálený sběr dat, SMS aplikace či vzdálený přístup do kanceláře.

Více informací na www.t-mobile.cz/partnership.