T-MOBILE SPOUŠTÍ SLUŽBU INTERNET V LETADLE

• Do konce února v pilotním provozu zdarma
  • On-line díky wifi připojení na palubách letadel Lufthansa, Eurowings a Austrian Airlines
  • K dispozici tarifním zákazníkům v mobilní aplikaci Můj T-Mobile

Praha, 16. prosince 2019 - T-Mobile od dnešního dne spouští novou službu Internet v letadle. Zákazníci T-Mobile teď mohou zůstat ve spojení se světem i během letu nad Evropou. Služba je zatím v pilotním provozu do konce února bezplatně a T-Mobile ji nabízí cestujícím zákazníkům s mobilním paušálním tarifem. Internetové připojení prostřednictvím wifi na palubách vybraných typů letadel skupiny Lufthansa si mohou tarifní zákazníci jednoduše aktivovat v aplikaci Můj T-Mobile ve svých chytrých telefonech. Přístup k internetu T-Mobile zprostředkovává ve spojení s koncernem Lufthansa a družicovým operátorem Inmarsat.

„Cestování letadlem po Evropě získává díky službě Internet v letadle úplně novou podobu. Naši zákazníci mohou z paluby letadla on-line sdílet svůj zážitek nebo vyřizovat pracovní záležitosti, zkrátka zůstávají v kontaktu,“ říká Jakub Hloušek, manažer mobilních služeb pro tarifní zákazníky, a dodává: „Internet v letadle umožňuje datově a časově neomezený přístup k internetu prostřednictvím wifi připojení přes družici o rychlosti 600 kbit/s, a je tak zcela dostačující pro běžnou komunikaci nebo prohlížení webových stránek.“

Internet v letadle mohou využívat všichni tarifní zákazníci s mobilním tarifem, kteří mají ve svém chytrém telefonu aplikaci Můj T-Mobile. Bez ní se k wifi na palubě letadla nepřipojí. Internet lze nastavit jednoduše ve třech krocích. Před samotným letem je potřeba si stáhnout poslední aktualizaci aplikace Můj T-Mobile. Ta je dostupná již nyní pro uživatele zařízení s Androidem, pro uživatele zařízení s iOS  bude služba k dispozici během několika týdnů.

Po uvedení přístroje do „režimu letadlo“ stačí vstoupit do aplikace Můj T-Mobile a potvrdit přístup ke službě „Internet v letadle Beta“. Tlačítko Internet v letadle bude aktivní pouze na palubách letadel uvedených společností skupiny Lufthansa. Službu mohou využívat bez omezení i firemní zákazníci, pokud budou mít v telefonu aplikaci Můj T-Mobile. Prostřednictvím T-Mobile Business aplikace není Internet v letadle k dispozici.

Více informací o službě Internet v letadle najdete na stránce www.t-mobile.cz/internet-v-letadle.

Společnost T-Mobile Czech Republic, člen mezinárodní telekomunikační skupiny Deutsche Telekom, je s více než 6,2 miliony zákazníků jedničkou na českém trhu. T-Mobile je integrovaným operátorem a kromě mobilních a pevných telekomunikačních služeb nabízí i komplexní ICT řešení. Svým klientům poskytuje nadstandardní služby ve vysokorychlostní síti, což prokazuje i srovnávací měření kvality sítí umlaut (dříve P3), v němž T-Mobile již potřetí získal ocenění Best-in-Test.

T-Mobile Czech Republic klade důraz na odpovědný přístup k okolí a ke společnosti. Drží se férových pravidel podnikání, pomáhá na svět prospěšným aplikacím a službám, podporuje neziskové organizace, drobné podnikatele i jednotlivce a pomáhá při mimořádných událostech. Zaměstnanci společnosti působí jako dobrovolníci na řadě míst celé republiky.

Více informací o společnosti najdete na www.t-mobile.cz, www.t-press.cz (portál pro novináře), www.t-mobile.cz/pomahame (informace o společenské odpovědnosti) a www.rozjezdy.cz (T-Mobile Rozjezdy – program podpory drobných podnikatelů).