T-MOBILE SPOUŠTÍ SLUŽBU INTERNET V LETADLE

• Do konce února v pilotním provozu zdarma
  • On-line díky wifi připojení na palubách letadel Lufthansa, Eurowings a Austrian Airlines
  • K dispozici tarifním zákazníkům v mobilní aplikaci Můj T-Mobile

Praha, 16. prosince 2019 - T-Mobile od dnešního dne spouští novou službu Internet v letadle. Zákazníci T-Mobile teď mohou zůstat ve spojení se světem i během letu nad Evropou. Služba je zatím v pilotním provozu do konce února bezplatně a T-Mobile ji nabízí cestujícím zákazníkům s mobilním paušálním tarifem. Internetové připojení prostřednictvím wifi na palubách vybraných typů letadel skupiny Lufthansa si mohou tarifní zákazníci jednoduše aktivovat v aplikaci Můj T-Mobile ve svých chytrých telefonech. Přístup k internetu T-Mobile zprostředkovává ve spojení s koncernem Lufthansa a družicovým operátorem Inmarsat.

„Cestování letadlem po Evropě získává díky službě Internet v letadle úplně novou podobu. Naši zákazníci mohou z paluby letadla on-line sdílet svůj zážitek nebo vyřizovat pracovní záležitosti, zkrátka zůstávají v kontaktu,“ říká Jakub Hloušek, manažer mobilních služeb pro tarifní zákazníky, a dodává: „Internet v letadle umožňuje datově a časově neomezený přístup k internetu prostřednictvím wifi připojení přes družici o rychlosti 600 kbit/s, a je tak zcela dostačující pro běžnou komunikaci nebo prohlížení webových stránek.“

Internet v letadle mohou využívat všichni tarifní zákazníci s mobilním tarifem, kteří mají ve svém chytrém telefonu aplikaci Můj T-Mobile. Bez ní se k wifi na palubě letadla nepřipojí. Internet lze nastavit jednoduše ve třech krocích. Před samotným letem je potřeba si stáhnout poslední aktualizaci aplikace Můj T-Mobile. Ta je dostupná již nyní pro uživatele zařízení s Androidem, pro uživatele zařízení s iOS  bude služba k dispozici během několika týdnů.

Po uvedení přístroje do „režimu letadlo“ stačí vstoupit do aplikace Můj T-Mobile a potvrdit přístup ke službě „Internet v letadle Beta“. Tlačítko Internet v letadle bude aktivní pouze na palubách letadel uvedených společností skupiny Lufthansa. Službu mohou využívat bez omezení i firemní zákazníci, pokud budou mít v telefonu aplikaci Můj T-Mobile. Prostřednictvím T-Mobile Business aplikace není Internet v letadle k dispozici.

Více informací o službě Internet v letadle najdete na stránce www.t-mobile.cz/internet-v-letadle.

T-Mobile je největší operátor v ČR, který poskytuje mobilní služby již 6,3 milionu zákazníků. Neustále inovuje a rozšiřuje mobilní infrastrukturu, provozuje již více než 1 042 5G vysílačů a svou sítí páté generace pokrývá 21 % obyvatel ČR. Jako digitální leader T-Mobile zásadně přispívá digitalizaci Česka také budováním a rozvojem optické infrastruktury s cílem naplnit svou dlouhodobou vizi o Propojené zemi.

Na průmyslovém využití 5G sítí T-Mobile spolupracuje s předními českými technickými univerzitami, na nichž buduje privátní kampusové sítě. Společné projekty v podobě inovačních hubů a testbedů pak cíleně podporují digitalizaci firem, startupy a rozvoj inovačního prostředí v ČR.

Jednou z priorit společnosti je ohleduplné a udržitelné podnikání. Kromě naplňování konkrétních cílů v rámci iniciativy Green Deal se T-Mobile dlouhodobě zaměřuje i na zmírnění digitální propasti a mentální wellbeing a podporu společensky zodpovědných aktivit. Vůči společnosti jako celku pak přijal auditovatelný závazek, že do konce roku 2024 budou mít jeho CSR aktivity přímý dopad na 555 200 jedinců. Společnost cíleně podporuje neziskové organizace i jednotlivce, pomáhá při mimořádných událostech a její zaměstnanci se pravidelně zapojují do řady dobrovolnických aktivit po celé ČR.
T-Mobile je členem národní sítě UN Global Compact a její služby byly již potřetí hodnoceny jako nejlepší v Best-in-test UMLAUT (dříve P3).