T-Mobile spustil webovou aplikaci pro Chytré auto. Zákazníci získali pohodlnější přístup k informacím

Praha, 3. dubna 2019 – Chytré auto je služba od T-Mobile, která umí díky speciálnímu zařízení do OBD portu každé auto proměnit v chytré. Zařízení nově posílá informace o voze nejenom do aplikace v telefonu, ale zákazníkovi jsou nyní k dispozici také na webu. Nemusí si přitom nic navíc instalovat, ani později aktualizovat. Potřebuje pouze webový prohlížeč. Všechny informace jsou uchovávány a zálohovány na serveru a zákazník se k nim dostane po přihlášení z jakéhokoliv počítače.

T-Mobile spuštěním webové aplikace reaguje na přání samotných zákazníků. Vítají ho především ti firemní, kterých je mezi uživateli Chytrého auta již několik tisíc. Oborem podnikání se nejedná jen o logistické firmy, jak by se mohlo zdát, ale zastoupeny jsou firmy různého zaměření, od stavebnictví přes úklidové firmy až po cestovní ruch.

Potřeba snadnějšího a pohodlnějšího přístupu k informacím z pohodlí kanceláře - to byla nejčastější zpětná vazba našich zákazníků,“ říká Otakar Mráz, senior manažer Consumer IoT HUB, jehož tým řídí zavádění produktu v celé Evropě, a dodává: „Především firemní zákazníci nyní oceňují, že na monitoru počítače nově vidí, kde se v jeden moment nachází všechny vozy jejich vozového parku, kolik kilometrů ujely, kde se nachází a podobně.“ Zákazník si může pohodlně exportovat detaily o jednotlivých jízdách, včetně rozdělení na firemní a soukromé, jako podklad pro knihu jízd.

Registrace do aplikace a také přidání vozu je i nadále možné pouze přes mobilní aplikaci Chytré auto. Zákazníci se na web přihlásí přímo ze stránky www.t-mobile.cz/chytreauto, přičemž přihlašovací jméno a heslo je stejné jako do aplikace. Webová aplikace je dostupná na prohlížečích Chrome, Firefox a Safari.

Poznámka:

Zákazníci mají se službou Chytré auto na území Evropské unie pod kontrolou celou řadu věcí, jako je:

• lokalizace vozu
  • styl jízdy a základní statistiky
  • stav baterie

• orientační diagnostika poruch
  • upozornění o odtahu, otřesech, vyjmutí zařízení, výjezdu z vyznačené oblasti nebo rychlostním limitu
  • bezplatnou asistenční službu

Službu Chytré auto vyvinula společnost T-Mobile Czech Republic ve spolupráci s partnerem Mojio a v současné době již úspěšně funguje nejenom v Česku, ale také na americkém, německém, rakouském a polském trhu.

T-Mobile je největší operátor v ČR, který poskytuje mobilní služby již 6,3 milionu zákazníků. Neustále inovuje a rozšiřuje mobilní infrastrukturu, provozuje již více než 1 042 5G vysílačů a svou sítí páté generace pokrývá 21 % obyvatel ČR. Jako digitální leader T-Mobile zásadně přispívá digitalizaci Česka také budováním a rozvojem optické infrastruktury s cílem naplnit svou dlouhodobou vizi o Propojené zemi.

Na průmyslovém využití 5G sítí T-Mobile spolupracuje s předními českými technickými univerzitami, na nichž buduje privátní kampusové sítě. Společné projekty v podobě inovačních hubů a testbedů pak cíleně podporují digitalizaci firem, startupy a rozvoj inovačního prostředí v ČR.

Jednou z priorit společnosti je ohleduplné a udržitelné podnikání. Kromě naplňování konkrétních cílů v rámci iniciativy Green Deal se T-Mobile dlouhodobě zaměřuje i na zmírnění digitální propasti a mentální wellbeing a podporu společensky zodpovědných aktivit. Vůči společnosti jako celku pak přijal auditovatelný závazek, že do konce roku 2024 budou mít jeho CSR aktivity přímý dopad na 555 200 jedinců. Společnost cíleně podporuje neziskové organizace i jednotlivce, pomáhá při mimořádných událostech a její zaměstnanci se pravidelně zapojují do řady dobrovolnických aktivit po celé ČR.
T-Mobile je členem národní sítě UN Global Compact a její služby byly již potřetí hodnoceny jako nejlepší v Best-in-test UMLAUT (dříve P3).