T-MOBILE STARTUJE INTERNET VĚCÍ V MALÝCH A STŘEDNÍCH FIRMÁCH

• T-Mobile začne během září nabízet malým a středním českým firmám ucelené řešení internetu věcí IoT
  • Firmy díky jednoduchému řešení uspoří náklady a zefektivní své procesy
  • T-Mobile podpoří nabídku i komunikační kampaní, kterou spouští v těchto dnech

Investice do internetu věcí (IoT) přinášejí úspory nebo konkurenční výhodu. Z interních průzkumů společnosti T-Mobile ale vyplynulo, že malé a střední firmy považují IoT za složité a nákladné. Operátor proto připravil ucelený balíček, který zahrnuje vše potřebné a bude dostupný od 109 Kč bez DPH měsíčně. Řešení obsahuje měřící senzory, konektivitu v síti pro internet věcí Sigfox a cloudovou aplikaci IoT Manager, která slouží k instalaci a správě více senzorů. V aplikaci může zákazník zobrazovat a exportovat naměřená data, nastavovat alarmy či konfigurovat zařízení prakticky odkudkoliv. Operátor každému zákazníkovi celý balíček nasadí podle jeho potřeb a přání.

V první fázi začne T-Mobile nabízet chytré teploměry. Jedná se o zařízení, jejich využití v praxi je obrovské. Petr Jeřábek, ředitel B2B zákaznických řešení v T-Mobile k tomu dodává: „Měření a hlídání teploty či vlhkosti se týká prakticky všech. Věříme, že potenciál pro autonomní řešení tohoto druhu je v oblasti podnikání obrovský. Zákazníci teď mohou teplotu měřit i na místech, kde to bylo doposud příliš obtížné, nebo nákladné.“ T-Mobile chce v  první fázi oslovit zejména podnikatele v potravinářství, průmyslových a skladovacích provozech, přepravě, maloobchodu nebo zemědělství.

Jedná se o ucelené řešení s provozem na baterie a připojením prostřednictvím sítě Sigfox. Nutnost výměny baterie se pohybuje v řádu let. Na rozdíl od jiných systémů nevyžaduje vložení SIM karty ani připojení do místní počítačové sítě a obejde se bez místního ovládacího softwaru. Výrazně tak zjednodušuje instalaci a šetří náklady na pořízení i provoz a správu. Do budoucna T-Mobile plánuje rozšiřování portfolia čidel pro měření, zařízení pro hlášení událostí (požár, záplava, atd.), dálkové odečty utilit a sledování zboží.

V rámci nabídky připravil T-Mobile pro malé a střední firmy analytický nástroj (ROI tool), díky kterému si každá firma bude moci jednoduše spočítat návratnost investic do technologií IoT. Nabídka je podpořena i marketingovou kampaní, která startuje v těchto dnech a poběží do půlky listopadu.

PODROBNOSTI O NABÍDCE NAJDETE ZDE

Fotodokumentace ZDE

T-Mobile je největší operátor v ČR, který poskytuje mobilní služby již 6,3 milionu zákazníků. Neustále inovuje a rozšiřuje mobilní infrastrukturu, provozuje již více než 1 042 5G vysílačů a svou sítí páté generace pokrývá 21 % obyvatel ČR. Jako digitální leader T-Mobile zásadně přispívá digitalizaci Česka také budováním a rozvojem optické infrastruktury s cílem naplnit svou dlouhodobou vizi o Propojené zemi.

Na průmyslovém využití 5G sítí T-Mobile spolupracuje s předními českými technickými univerzitami, na nichž buduje privátní kampusové sítě. Společné projekty v podobě inovačních hubů a testbedů pak cíleně podporují digitalizaci firem, startupy a rozvoj inovačního prostředí v ČR.

Jednou z priorit společnosti je ohleduplné a udržitelné podnikání. Kromě naplňování konkrétních cílů v rámci iniciativy Green Deal se T-Mobile dlouhodobě zaměřuje i na zmírnění digitální propasti a mentální wellbeing a podporu společensky zodpovědných aktivit. Vůči společnosti jako celku pak přijal auditovatelný závazek, že do konce roku 2024 budou mít jeho CSR aktivity přímý dopad na 555 200 jedinců. Společnost cíleně podporuje neziskové organizace i jednotlivce, pomáhá při mimořádných událostech a její zaměstnanci se pravidelně zapojují do řady dobrovolnických aktivit po celé ČR.
T-Mobile je členem národní sítě UN Global Compact a její služby byly již potřetí hodnoceny jako nejlepší v Best-in-test UMLAUT (dříve P3).