T-Mobile uspěl na výbornou v soutěži Zaměstnavatel roku

• Barbora Stejskalová, ředitelka lidských zdrojů T-Mobile, zvolena HR osobností roku
  • T-Mobile obsadil druhé místo v hlavní kategorii Zaměstnavatel roku
  • Personálním projektem roku se stal program Zdravá firma od T-Mobile

Praha 12. června 2009 - Velkým úspěchem skončil letošní ročník prestižní soutěže Zaměstnavatel roku pro společnost T-Mobile. Ta získala ocenění jak v hlavní kategorii, tak v kategoriích HR osobnost roku, Personální projekt roku či The Most Desired Company, kterou volí studenti vysokých škol.

V hlavní kategorii soutěže Sodexo Zaměstnavatel roku obsadil T-Mobile výborné 2. místo za společností Hewlett-Packard. "Druhé místo v hlavní kategorii nás po loňském triumfu velmi těší. Zároveň je i potvrzením, že námi zvolený způsob péče o zaměstnance oceňují nejen naši pracovníci, ale i odborná veřejnost," říká Barbora Stejskalová, ředitelka lidských zdrojů T-Mobile.

Sama Barbora Stejskalová uspěla v další kategorii - HR osobnost roku. Tu volí přímo personalisté a jejich hlasy určily za vítězku právě ředitelku lidských zdrojů společnosti T-Mobile.

Další "zlatou medaili" si pak operátor připsal v kategorii Personální projekt roku. Prvenství si vysloužil program Zdravá firma, který se zaměřuje na tři klíčové oblasti: prevenci, zdravý životní styl a bezpečnost práce.

Vavříny přinesla i kategorie The Most Desired Company, vyhlašovaná každoročně společností AIESEC. O pořadí rozhodují studenti z více než dvaceti vysokých škol. V oboru telekomunikací se T-Mobile stal nejžádanější společností. V celkovém pořadí operátor obsadil 12. místo, což oproti loňskému ročníku znamená posun o 10 míst vpřed.

T-Mobile patří k nejúspěšnějším účastníkům soutěže Zaměstnavatel roku. V roce 2003 obsadil operátor první místo za projekt Akademie interních trenérů v kategorii Systémy rozvoje a vzdělávání, o dva roky později byl T-Mobile zvolen veřejností jako Nejžádanější zaměstnavatel roku 2005 a v roce 2006 se umístil ve stejné kategorii jako druhý. Rok 2008 byl mimořádně úspěšný, neboť se T-Mobile stal vítězem v hlavní kategorii.

T-Mobile je největší operátor v ČR, který poskytuje mobilní služby již 6,3 milionu zákazníků. Neustále inovuje a rozšiřuje mobilní infrastrukturu, provozuje již více než 1 042 5G vysílačů a svou sítí páté generace pokrývá 21 % obyvatel ČR. Jako digitální leader T-Mobile zásadně přispívá digitalizaci Česka také budováním a rozvojem optické infrastruktury s cílem naplnit svou dlouhodobou vizi o Propojené zemi.

Na průmyslovém využití 5G sítí T-Mobile spolupracuje s předními českými technickými univerzitami, na nichž buduje privátní kampusové sítě. Společné projekty v podobě inovačních hubů a testbedů pak cíleně podporují digitalizaci firem, startupy a rozvoj inovačního prostředí v ČR.

Jednou z priorit společnosti je ohleduplné a udržitelné podnikání. Kromě naplňování konkrétních cílů v rámci iniciativy Green Deal se T-Mobile dlouhodobě zaměřuje i na zmírnění digitální propasti a mentální wellbeing a podporu společensky zodpovědných aktivit. Vůči společnosti jako celku pak přijal auditovatelný závazek, že do konce roku 2024 budou mít jeho CSR aktivity přímý dopad na 555 200 jedinců. Společnost cíleně podporuje neziskové organizace i jednotlivce, pomáhá při mimořádných událostech a její zaměstnanci se pravidelně zapojují do řady dobrovolnických aktivit po celé ČR.
T-Mobile je členem národní sítě UN Global Compact a její služby byly již potřetí hodnoceny jako nejlepší v Best-in-test UMLAUT (dříve P3).