T-Mobile zahajuje testovací provoz 3G sítě

• Zákazníci se mohou zapojit do testování a přispět svými uživatelskými zkušenostmi
  • Do konce příštího roku bude vysokorychlostní mobilní internet dostupný v největších městech v ČR

Praha 9. prosince 2009 - Spuštění 3G vstupuje do závěrečné fáze. Dnes v 15:00 hodin zahajuje T-Mobile ve vybraných oblastech v Praze testovací provoz, tzv. Friendly user trial. Přednosti nové technologie si budou moci vyzkoušet všichni zájemci z řad zákazníků T-Mobile, stačí se jen zaregistrovat a mít mobilní telefon podporující technologii 3G. Ostrý provoz by pak měl odstartovat v průběhu ledna příštího roku.

T-Mobile ode dneška nabídne jednu z nejmodernějších verzí 3G sítě, která je v současnosti dostupná. Použitá HSPA technologie, jejímž dodavatelem je společnost Nokia Siemens Networks, umožňuje vysokorychlostní mobilní datové přenosy. Zákazníci se tak mohou těšit na rychlé načítání webových stránek, stahování obrázků, sledování videa či časově nenáročný download objemných příloh elektronické pošty.

3G síť bude dostupná ve vybraných lokalitách v Praze (mapa pokrytí zde) a do provozu pro všechny zákazníky bude uvedena v lednu 2010. Během testovací fáze budou moci zákazníci dosahovat rychlostí až 3 Mbps (download)/1,5 Mbps (upload).

K testování se mohou připojit sami zákazníci T-Mobile - stačí se zaregistrovat pomocí bezplatné SMS ve tvaru 3G A, kterou odešlou na telefonní číslo 4902; deaktivaci lze provést obdobně: 3G D na 4902. Potřebné je samozřejmě mít mobil nebo datové zařízení podporující 3G technologii. Zákazníci tak budou moci přímo v telefonu zažít veškerý komfort rychlého mobilního internetu. Pokud zájemce vhodný přístroj nevlastní, uspěje v každé prodejně T-Mobile, neboť 80 procent všech nabízených telefonů si s 3G rozumí.

Poté si bude moci každý prověřit výhody služeb 3G - zatímco stahování souboru o velikosti 500 kB nyní v prohlížeči Internet Explorer 7 s technologií EDGE zabere téměř 25 sekund, 3G tuto dobu pětkrát zkrátí. Přenesená data budou uživatelům účtována podle jejich standardních tarifů či v rámci všech datových zvýhodnění (Surf+, Surf&Mail+, Internet+, Twist Surf+) a datových tarifů (Internet Standard, Internet Premium, Twist Internet, M2M, M2M Profi).

Své postřehy k fungování nové sítě mohou účastníci testovacího provozu směřovat na Zákaznické centrum T-Mobile - telefonní číslo 4603 ze sítě T-Mobile.

V příštím roce se především na vysokorychlostní surfování v mobilu mohou těšit nejen zákazníci v Praze, ale i v krajských městech v České republice. Konkrétní dostupnost nových služeb bude vždy možné jednoduše nalézt na mapě pokrytí.

Další informace na www.t-mobile.cz/testujeme3g.

Prezentaci z tiskové konference najdete zde.