T-Mobile zavádí jako první operátor nákup mobilních aplikací z faktury nebo kreditu

• Jednoduché placení ve Windows Phone Store a v BlackBerry App World
  • Mohou využít tarifní i Twist zákazníci

Praha, 7. prosince 2012 – T-Mobile jako první operátor v České republice zavádí placení za nákupy mobilních aplikací přímo z vyúčtování služeb pro tarifní zákazníky, nebo z kreditu pro Twist uživatele. Od včerejšího dne si úhradu pomocí m-platby mohou vyzkoušet majitelé přístrojů BlackBerry*, pro uživatele Windows Phone pak bude novinka dostupná během tohoto víkendu. Jedinou podmínkou je aktivní služba m-platba.

„Věřím, že zákazníci tuto novinku ocení a budou ji v hojné míře používat,“ říká Zdeněk Spurný, senior manažer řízení kategorie a produktů společnosti T-Mobile, a dodává: „Uživatelé, kteří měli obavu ze zadávání čísla platební karty nebo dalších platebních metod, už nyní jednoduše zaplatí ze svého vyúčtování služeb, nebo jim bude částka přímo stržena z kreditu.“

Od dnešního dne mohou za aplikace v BlackBerry App World platit uživatelé přístrojů stejnojmenné značky. Princip nákupu zůstává stejný, pouze při výběru způsobu úhrady je třeba si zvolit m-platbu
T-Mobile, kterou mají automaticky k dispozici všichni nefiremní zákazníci. Částku pak tarifní klienti najdou na svém vyúčtování v sekci platební služby. Twist zákazníkům je ihned stržena z kreditu.

Během tohoto víkendu bude možné tento jednoduchý způsob placení využít i ve Windows Phone Store, který nabízí již více než 120 000 titulů. „Těší nás, že T-Mobile byl schopen tak rychle zareagovat na možnost propojení našeho Windows Phone Store s vlastním účtovacím systémem a nabídl tak svým zákazníkům v rekordní době jako vůbec první český operátor elegantní platbu bez nutnosti použití platební karty,“ doplňuje René Keyzlar, Operator Channel Manager ve společnosti Microsoft.

Z bezpečnostních důvodů činí maximální hodnota jedné transakce přes m-platbu 1 500 korun, denní limit je nastaven na 3 000 korun s DPH. Podrobnosti o m-platbě, její aktivaci a způsobech použití najdou všichni zákazníci v Můj T-Mobile.

„Rádi bychom tuto možnost nabídli v blízké budoucnosti i uživatelům dalších operačních systémů či sociálních sítí,“ uzavírá Zdeněk Spurný.

Poznámka: *Pro zákazníky služby BlackBerry Internet Service je služba automaticky dostupná. Uživatelé BlackBerry Enterprise Server potřebují k aktivaci souhlas svého administrátora.