T-MOBILE ZRYCHLUJE OPTICKÝ INTERNET A RAZANTNĚ ULEHČÍ ODESÍLÁNÍ DAT

• Vyšší rychlosti pro všechny tarify internetového připojení
  • Symetrické rychlosti u vybraných tarifů pro download i upload – odesílání dat prudce zrychlí
  • Optické připojení v gigabitové rychlosti jen za 299 korun měsíčně na první rok

Díky nové tarifní řadě Můj optický internet mohou mít od 20. května zákazníci společnosti T-Mobile rychlejší optické připojení. Základní a střední optický tarif navíc zásadně usnadňuje odesílání dat tím, že nastavuje stejnou rychlost pro stahování i odesílání dat.

V případě základního tarifu dochází k pětinásobnému zrychlení pro download a rychlost odsílání dat je teď, díky symetrické rychlosti, až padesátkrát vyšší. Střední tarif nabízí pro stahování a odesílání rychlosti 500 Mb/s a s nejvyšším tarifem zákazníci již stahují data gigabitovou rychlostí, přičemž odesílání se nyní zrychluje pětinásobně oproti původní rychlosti.

Noví uživatelé optického připojení navíc získají kterýkoliv z optických tarifů na prvních 12 měsíců pouze za 299 Kč. Službu optického internetu lze začlenit pod balíček služeb Magenta 1 a tím navýšit slevy na ostatních službách nebo využít výhod Magenta 1 Business. Výhody optického internetu - stabilní a rychlé připojení - jsou k dispozici nejen domácnostem, ale i živnostníkům a podnikatelům pro práci z domova i v provozovnách.

Optická síť přináší nejmodernější prvky připojení k internetu současnosti a v porovnání s běžným metalickým kabelem či Wi-Fi je mnohem stabilnější a několikanásobně rychlejší. Optika si dokáže poradit s více službami najednou. „Zatímco v minulosti byl internet v domácnostech používán hlavně pro stahování dat, v době videokonferencí, distančního vzdělávání a práce z domova zásadním způsobem narostla potřeba rychlého připojení ve směru od uživatele do internetu. T-Mobile proto nyní zásadním způsobem vychází vstříc aktuálním i budoucím potřebám svých zákazníků.“ říká Michal Podlucký, ředitel rezidentního prodeje T-Mobile Czech Republic.

K novým optickým tarifům mohou zákazníci využít nový prémiový modem Sagemcom 5670, s nadstandardními funkcemi a vybavením. Modem nabízí lepší pokrytí Wi-Fi a dokáže poskytnout více uživatelům a zařízením vyšší rychlosti najednou. Přístup k optické síti pak lze snadno spravovat a řídit prostřednictvím aplikace Můj T-Mobile. Zákazníci tak získají v kombinaci s novou optickou nabídkou službu nejrychlejšího internetového připojení na nejvyšší úrovni.

T-Mobile si dál upevňuje roli tuzemské jedničky ve výstavbě optických sítí. V prvním čtvrtletí 2021 společnost pokryla optikou dalších 10 535 domácností, přičemž nejvíce nových přípojek přibylo v Praze a v Ústí nad Labem. Celkem již vybudoval nebo aktualizoval na nejnovější technologii FTTH optické sítě pro téměř 150 tisíc domácností a dalších 60 tisíc domácností pokrývá sítěmi, které odkoupil.

Česká republika patří mezi země s nejkomplexnějším pokrytím mobilními sítěmi, jejichž kvalita se řadí k těm nejlepším na celém světě. Naopak rozšíření optických sítí, které jsou nezbytné pro digitalizaci Česka a skutečnou gigabitovou společnost, je zatím nedostatečné. „Chceme našim zákazníkům přinášet nejlepší služby a doručovat výbornou zákaznickou zkušenost. Aby byla Česká republika skutečně propojenou zemí, potřebuje mnohem lepší optickou infrastrukturu. Ta je kritická pro zajištění konkurenceschopnosti země v digitální éře a nezbytná pro vznik skutečně gigabitové společnosti,“ říká José Perdomo Lorenzo, generální ředitel T-Mobile Czech Republic a Slovak Telekom.

Aktuální nabídka optického internetu je k dispozici na stránce www.t-mobile.cz/optika a přehledně ji znázorňuje následující tabulka:

Nabídka tarifů Můj optický internet pro nové zákazníky

Tarif Můj optický internet Rychlost Standardní cena měsíčního poplatku Cena měsíčního poplatku na první rok
S 250 / 250 Mb/s 399 Kč 299 Kč
M 500 / 500 Mb/s 499 Kč 299 Kč
L 1000 / 500 Mb/s 599 Kč 299 Kč

Od 13. měsíce lze na měsíční paušál čerpat slevu až 25 % v rámci Magenta 1. Uvedené ceny jsou s DPH

T-Mobile je největší operátor v ČR, který poskytuje mobilní služby již 6,3 milionu zákazníků. Neustále inovuje a rozšiřuje mobilní infrastrukturu, provozuje již více než 1 042 5G vysílačů a svou sítí páté generace pokrývá 21 % obyvatel ČR. Jako digitální leader T-Mobile zásadně přispívá digitalizaci Česka také budováním a rozvojem optické infrastruktury s cílem naplnit svou dlouhodobou vizi o Propojené zemi.

Na průmyslovém využití 5G sítí T-Mobile spolupracuje s předními českými technickými univerzitami, na nichž buduje privátní kampusové sítě. Společné projekty v podobě inovačních hubů a testbedů pak cíleně podporují digitalizaci firem, startupy a rozvoj inovačního prostředí v ČR.

Jednou z priorit společnosti je ohleduplné a udržitelné podnikání. Kromě naplňování konkrétních cílů v rámci iniciativy Green Deal se T-Mobile dlouhodobě zaměřuje i na zmírnění digitální propasti a mentální wellbeing a podporu společensky zodpovědných aktivit. Vůči společnosti jako celku pak přijal auditovatelný závazek, že do konce roku 2024 budou mít jeho CSR aktivity přímý dopad na 555 200 jedinců. Společnost cíleně podporuje neziskové organizace i jednotlivce, pomáhá při mimořádných událostech a její zaměstnanci se pravidelně zapojují do řady dobrovolnických aktivit po celé ČR.
T-Mobile je členem národní sítě UN Global Compact a její služby byly již potřetí hodnoceny jako nejlepší v Best-in-test UMLAUT (dříve P3).