TOMÁŠ RYŠAVÝ ŘEDITELEM DIVIZE ZÁKAZNICKÉ ZKUŠENOSTI A TRANSFORMACE

Praha, 24. září 2019 – Novým ředitelem divize zákaznické zkušenosti a transformace T-Mobile CZ a Slovak Telekomu se od 1. 10 2019 stává Tomáš Ryšavý (1973), který nahradí Petera Škodného, který po vzájemné dohodě ke konci letošního roku ze společnosti odchází. Zmíněná divize má na starosti široké portfolio zásadních aktivit: řízení produktů pro všechny segmenty zákazníků, backoffice, agendu pokročilé analytiky, ICT či digitálních kanálů.

„Děkuji Peterovi za úsilí, jež věnoval na vytvoření a vedení této divize, i za jeho přispění k uskutečnění transformace obou našich společností, a přeji mu hodně úspěchů v osobním i pracovním životě, říká José Perdomo Lorenzo, generální ředitel T-Mobile CZ a Slovak Telekomu a doplňuje: „Jsem velmi rád, že Tomáš Ryšavý bude I nadále členem nejvyššího vedení. Jeho zkušenosti z řady pozic, jež během 17 let ve společnosti zastával, jej řadí k nejzkušenějším a nejvšestrannějším manažerům, jež v týmu máme, a věřím, že mu pomohou v plnění nové role.“

Tomáš Ryšavý je magentě věrný už od roku 2002. Začínal jako vedoucí poprodejních služeb a následně prošel různými manažerskými pozicemi v oblastech, procurementu a logistiky, zákaznické péče, řízení prodejních kanálů, byl ředitelem produktu a segmentu pro rezidenční trh. Od roku 2016 je členem nejvyššího vedení společnosti, nejprve na pozici ředitele strategie a transformace, počátkem roku 2019 byl pověřen řízením HR divize, již úspěšně provedl náročným obdobím organizačních změn.

Tomáš Ryšavý je rodákem z Pardubic, je ženatý, hrdý otec tří synů, ve volném čase se věnuje rodině a sportu, především běhu, veslování, cyklistice a lyžování.

T-Mobile je největší operátor v ČR, který poskytuje mobilní služby již 6,3 milionu zákazníků. Neustále inovuje a rozšiřuje mobilní infrastrukturu, provozuje již více než 1 042 5G vysílačů a svou sítí páté generace pokrývá 21 % obyvatel ČR. Jako digitální leader T-Mobile zásadně přispívá digitalizaci Česka také budováním a rozvojem optické infrastruktury s cílem naplnit svou dlouhodobou vizi o Propojené zemi.

Na průmyslovém využití 5G sítí T-Mobile spolupracuje s předními českými technickými univerzitami, na nichž buduje privátní kampusové sítě. Společné projekty v podobě inovačních hubů a testbedů pak cíleně podporují digitalizaci firem, startupy a rozvoj inovačního prostředí v ČR.

Jednou z priorit společnosti je ohleduplné a udržitelné podnikání. Kromě naplňování konkrétních cílů v rámci iniciativy Green Deal se T-Mobile dlouhodobě zaměřuje i na zmírnění digitální propasti a mentální wellbeing a podporu společensky zodpovědných aktivit. Vůči společnosti jako celku pak přijal auditovatelný závazek, že do konce roku 2024 budou mít jeho CSR aktivity přímý dopad na 555 200 jedinců. Společnost cíleně podporuje neziskové organizace i jednotlivce, pomáhá při mimořádných událostech a její zaměstnanci se pravidelně zapojují do řady dobrovolnických aktivit po celé ČR.
T-Mobile je členem národní sítě UN Global Compact a její služby byly již potřetí hodnoceny jako nejlepší v Best-in-test UMLAUT (dříve P3).