TRANSAKCE T-MOBILE/ T-SYSTEMS DOKONČENA

Praha, 3. května 2013 – Včerejším dnem, tedy 2. 5. 2013, nabyla účinnosti Smlouva o prodeji a nákupu 100 % akcií společnosti T-Systems Czech Republic a.s. Ta byla podepsána koncem března mezi T-Systems International a T-Mobile Czech Republic a.s. Telekomunikační operátor se tak stává 100% akcionářem firmy T-Systems Czech Republic a.s.

Cílem zmíněná transakce je harmonizace aktivit skupiny Deutsche Telekom na českém trhu, zejména pak zjednodušení přístupu zákazníků ke komplexním ICT službám. T-Systems Czech Republic se stane dceřinou společností své dosavadní sesterské organizace T-Mobile Czech Republic; obě společnosti nadále zůstávají součástí koncernu Deutsche Telekom.

Změna akcionáře činnost T-Systems Czech Republic bezprostředně neovlivní. Společnost bude i nadále vytvářet a dodávat ICT řešení pro korporátní zákazníky a veřejnou správu; kontinuita dodávek služeb je zajištěna. Obě společnosti budou pro své zákazníky společně vytvářet a dodávat služby inteligentních sítí, cloudové služby, integrované nástroje pro spolupráci a řešení mobility v podnikání.

Obě firmy budou i nadále fungovat samostatně ve standardním vztahu mateřské a dceřiné společnosti. Již letos však chtějí oba subjekty sladit své marketingové a prodejní strategie, tak aby byl zajištěn efektivní společný přístup k českému ICT trhu.

Více informací o oznámení transakce najdete zde.

Společnost T-Mobile Czech Republic, člen mezinárodní telekomunikační skupiny Deutsche Telekom, má téměř 6,2 milionu mobilních zákazníků. T-Mobile je integrovaným operátorem a kromě telekomunikačních služeb nabízí i komplexní ICT řešení či partnerská řešení nejen pro firmy, ale i instituce a individuální zákazníky. Svým klientům poskytuje nadstandardní služby ve vysokorychlostní síti, což prokazuje i srovnávací měření kvality sítí umlaut (dříve P3), v němž T-Mobile již potřetí získal ocenění Best-in-Test.

T-Mobile Czech Republic klade důraz na odpovědný přístup k okolí a ke společnosti. Drží se férových pravidel podnikání, pomáhá na svět prospěšným aplikacím a službám, podporuje neziskové organizace, drobné podnikatele i jednotlivce a pomáhá při mimořádných událostech. Zaměstnanci společnosti působí jako dobrovolníci na řadě míst celé republiky.

Více informací o společnosti najdete na www.t-mobile.cz, www.t-press.cz (portál pro novináře) a www.t-mobile.cz/pomahame (informace o společenské odpovědnosti).