VE VÁNOČNÍ SBÍRCE T-MOBILE SE VYBRAL MILION KORUN

• Dvacet příběhů si rozdělí částku 1 005 700 korun
  • Polovinu darovali zaměstnanci, druhou přidal T-Mobile
  • Cílová suma se vybrala za necelé dva týdny a zapojilo se 400 pracovníků

Praha, 5. ledna 2021 – T-Mobile pravidelně od roku 2013 pořádá v předvánočním čase sbírku Pomáhejme příběhům. Ta podporuje blízké zaměstnanců, kteří se nejčastěji vinou tragické události, nemoci nebo úrazu ocitli v těžké životní situaci. Zatím poslední ročník vynesl 1 005 700 korun, které si mezi sebe rozdělí 20 příběhů. Polovinu částky darovali pracovníci, druhou přidal T-Mobile. Znovu se podařilo vybrat celou částku, o kterou nominované příběhy žádaly. Finance pomohou například mladé rodině, jež přišla při nehodě o tatínka, nebo nevidomé mamince samoživitelce, která onemocněla rakovinou.

Zaměstnanci do projektu hlásí své rodinné příslušníky, přátele a známé, kterým chtějí finančně pomoci. Příběhy registrují do speciální sbírkové aplikace, jejímž prostřednictvím se následně i vybírají peníze. T-Mobile všechny dary zdvojnásobuje. Do osmého ročníku se zapojilo bezmála 400 zaměstnanců a k vybrání cílové částky stačily necelé dva týdny.

„Rok 2020 byl pro všechny z nás nesmírně těžký a náročný. T-Mobile se spolu se svými zaměstnanci snažil pomáhat průběžně během celého roku, na mnoha místech. Mám velkou radost, že i na jeho sklonku nebyli naši lidé lhostejní k tomu, co se děje okolo nich, a příběhy přihlásili a do sbírky přispěli,“ říká Petr Jonák, ředitel korporátních a vnějších záležitostí T-Mobile.

Více než milion korun si mezi sebe rozdělí 20 příběhů. Pomoc poputuje hned k několika dětem, které se potýkají s důsledky vážných úrazů, k mladému muži, který onemocněl amyotrofickou laterální sklerózou, nebo k mamince dvou malých dětí, jež se zotavuje po cévní mozkové příhodě.

T-Mobile je největší operátor v ČR, který poskytuje mobilní služby již 6,3 milionu zákazníků. Neustále inovuje a rozšiřuje mobilní infrastrukturu, provozuje již více než 1 042 5G vysílačů a svou sítí páté generace pokrývá 21 % obyvatel ČR. Jako digitální leader T-Mobile zásadně přispívá digitalizaci Česka také budováním a rozvojem optické infrastruktury s cílem naplnit svou dlouhodobou vizi o Propojené zemi.

Na průmyslovém využití 5G sítí T-Mobile spolupracuje s předními českými technickými univerzitami, na nichž buduje privátní kampusové sítě. Společné projekty v podobě inovačních hubů a testbedů pak cíleně podporují digitalizaci firem, startupy a rozvoj inovačního prostředí v ČR.

Jednou z priorit společnosti je ohleduplné a udržitelné podnikání. Kromě naplňování konkrétních cílů v rámci iniciativy Green Deal se T-Mobile dlouhodobě zaměřuje i na zmírnění digitální propasti a mentální wellbeing a podporu společensky zodpovědných aktivit. Vůči společnosti jako celku pak přijal auditovatelný závazek, že do konce roku 2024 budou mít jeho CSR aktivity přímý dopad na 555 200 jedinců. Společnost cíleně podporuje neziskové organizace i jednotlivce, pomáhá při mimořádných událostech a její zaměstnanci se pravidelně zapojují do řady dobrovolnických aktivit po celé ČR.
T-Mobile je členem národní sítě UN Global Compact a její služby byly již potřetí hodnoceny jako nejlepší v Best-in-test UMLAUT (dříve P3).