Vladan Pekovič se stal novým ředitelem technologií a IT pro T-Mobile Czech Republic a Slovak Telekom

T-Mobile oznamuje změnu ve vrcholovém vedení společnosti. Novým ředitelem technologií a IT společnosti je od 17. srpna Vladan Pekovič, který tuto pozici zastává na českém i slovenském trhu. Pekovič přichází coby zkušený manažer ze společnosti Telekom Romania, kde nadále zůstává v pozici generálního ředitele, aby zajistil hladké dokončení probíhající transakce. Ve své nové roli se zaměří na další rozvoj sítí nové generace a pokračující digitalizaci.

Praha, 17. srpna 2021 - Pekovič působí v rámci skupiny Deutsche Telekom už od roku 2009. Před svým povýšením na generálního ředitele, vedl v letech 2017-2020 divizi IT a technologií v Rumunsku a v letech 2014-2017 pak v Černé hoře. Své mnohaleté pracovní zkušenosti získal také v dalších technologických pozicích v zemích jako USA, Polsko či Alžírsko. Jako výkonný ředitel divize IT a technologie bude pokračovat v úspěšné technologické transformaci a digitalizaci s důrazem na rozšiřování optických a 5G sítí.

Branimir Marič zůstává ve společnosti do 31. srpna 2021. Marič byl od roku 2012 zodpovědný za IT a technologie ve Slovak Telekomu, od roku 2016 pak i v T-Mobile Czech Republic. Během svého působení řídil úspěšnou modernizaci celého provozu včetně integrace systémů v obou zemích. Vedl strategický rozvoj sítí nové generace jako například optické sítě i spuštění 4G a 5G. Byl součástí technologických testů na Slovensku a za jeho působení získal Slovak Telekom 7× ocenění Best in Test od P3/umlaut za nejlepší mobilní sítě na Slovensku. Podílel se také na transformaci mnoha technologií včetně digitální AII-IP.

T-Mobile je největší operátor v ČR, který poskytuje mobilní služby již 6,3 milionu zákazníků. Neustále inovuje a rozšiřuje mobilní infrastrukturu, provozuje již více než 1 042 5G vysílačů a svou sítí páté generace pokrývá 21 % obyvatel ČR. Jako digitální leader T-Mobile zásadně přispívá digitalizaci Česka také budováním a rozvojem optické infrastruktury s cílem naplnit svou dlouhodobou vizi o Propojené zemi.

Na průmyslovém využití 5G sítí T-Mobile spolupracuje s předními českými technickými univerzitami, na nichž buduje privátní kampusové sítě. Společné projekty v podobě inovačních hubů a testbedů pak cíleně podporují digitalizaci firem, startupy a rozvoj inovačního prostředí v ČR.

Jednou z priorit společnosti je ohleduplné a udržitelné podnikání. Kromě naplňování konkrétních cílů v rámci iniciativy Green Deal se T-Mobile dlouhodobě zaměřuje i na zmírnění digitální propasti a mentální wellbeing a podporu společensky zodpovědných aktivit. Vůči společnosti jako celku pak přijal auditovatelný závazek, že do konce roku 2024 budou mít jeho CSR aktivity přímý dopad na 555 200 jedinců. Společnost cíleně podporuje neziskové organizace i jednotlivce, pomáhá při mimořádných událostech a její zaměstnanci se pravidelně zapojují do řady dobrovolnických aktivit po celé ČR.
T-Mobile je členem národní sítě UN Global Compact a její služby byly již potřetí hodnoceny jako nejlepší v Best-in-test UMLAUT (dříve P3).