Vladimíra Chlandová novou ředitelkou právního oddělení T-Mobile a Slovak Telekom

Praha, 16. dubna 2019 - Ředitelkou právního oddělení T-Mobile Czech Republic a Slovak Telekom se 1. dubna stala Vladimíra Chlandová. Ve své nové pozici bude zodpovědná za komplexní právní agendu jak T-Mobile Czech Republic, tak Slovak Telekom.

Vladimíra Chlandová vystudovala Právnickou fakultu na Univerzitě Karlově v Praze a má dlouholeté zkušenosti z telekomunikačního segmentu a médií. Svou kariéru zahájila v tištěných médiích (vydavatelství Ringier) a následujících 17 let strávila v UPC Česká republika, kde byla jako členka představenstva zodpovědná za právní a regulační útvar, Public Affairs a později také za HR. V letech 2006 – 2016 byla předsedkyní představenstva České asociace elektronických komunikací (ČAEK). Chlandová zasedala také v panelu expertů Českého telekomunikačního úřadu a byla členkou představenstva sdružení Digimonitor. V T-Mobile působila již před dvěma lety na pozici manažera regulačních záležitostí. Poslední dva roky působila ve švédské společnosti Trelleborg, kde se podílela na integraci Českého gumárenského holdingu do tohoto koncernu.

Vladimíra je vdaná a má tři děti. Volný čas nejraději tráví s rodinou, věnuje se mj. horské turistice a sportovní střelbě. Dlouhodobě se angažuje ve sdruženích pomáhajících dětem s hemofilií.

T-Mobile je největší operátor v ČR, který poskytuje mobilní služby již 6,3 milionu zákazníků. Neustále inovuje a rozšiřuje mobilní infrastrukturu, provozuje již více než 1 042 5G vysílačů a svou sítí páté generace pokrývá 21 % obyvatel ČR. Jako digitální leader T-Mobile zásadně přispívá digitalizaci Česka také budováním a rozvojem optické infrastruktury s cílem naplnit svou dlouhodobou vizi o Propojené zemi.

Na průmyslovém využití 5G sítí T-Mobile spolupracuje s předními českými technickými univerzitami, na nichž buduje privátní kampusové sítě. Společné projekty v podobě inovačních hubů a testbedů pak cíleně podporují digitalizaci firem, startupy a rozvoj inovačního prostředí v ČR.

Jednou z priorit společnosti je ohleduplné a udržitelné podnikání. Kromě naplňování konkrétních cílů v rámci iniciativy Green Deal se T-Mobile dlouhodobě zaměřuje i na zmírnění digitální propasti a mentální wellbeing a podporu společensky zodpovědných aktivit. Vůči společnosti jako celku pak přijal auditovatelný závazek, že do konce roku 2024 budou mít jeho CSR aktivity přímý dopad na 555 200 jedinců. Společnost cíleně podporuje neziskové organizace i jednotlivce, pomáhá při mimořádných událostech a její zaměstnanci se pravidelně zapojují do řady dobrovolnických aktivit po celé ČR.
T-Mobile je členem národní sítě UN Global Compact a její služby byly již potřetí hodnoceny jako nejlepší v Best-in-test UMLAUT (dříve P3).