ZAMĚSTNANCI T-MOBILE OPĚT PODPOŘILI SBÍRKU POMÁHEJME PŘÍBĚHŮM

Přihlášeno 22 emotivních příběhů
Počet darů se vyšplhal na 1 565
Pracovníci přispěli částkou 532 200 Kč

Praha, 18. prosince 2014 –T-Mobile opět zorganizoval sbírku „Pomáhejme příběhům“, v rámci které mohli sami zaměstnanci přihlásit silný příběh ze svého blízkého okolí a přesvědčit tak kolegy, aby podpořili dobrou věc. Do sbírky se před Vánoci zapojilo 448 pracovníků, kteří 1 565 příhozy přispěli 532 200 Kč. Společnost T-Mobile pak dle propozic sbírky přidala dalších 299 200 Kč. Celkem tak k příjemcům darů putuje 832 400 Kč.

„Velmi nás těší, že se i letos do sbírky, která vznikla na popud samotných zaměstnanců, kolegové takto aktivně zapojili. Vloni bylo přihlášeno 10 tragických příběhů, letos jich máme více než dvojnásobek – 22,“ říká Uršula Králová, výkonná ředitelka lidských zdrojů v T-Mobile, a dodává: „Zaměstnanci mají naši plnou důvěru. Stačí, aby se za příjemce daru osobně zaručili, nevyžadujeme žádná potvrzení a ty, kteří to mají už tak dost těžké, nezatěžujeme zbytečnou administrativou.“

Dvaadvacet příběhů pojí opět smutná linka podlomeného zdraví, hlavními postavami ve 20 z nich jsou dokonce malé, těžce nemocné děti. Mezi dech beroucími příběhy se vyskytuje několikrát dětská mozková obrna, mentální postižení, Rettův syndrom, ale také nádorová onemocnění.

Pravidla sbírky jsou nastavena tak, že T-Mobile u každého příběhu příspěvky do výše 15 000 Kč zdvojnásobí. Pokud příběh potřebuje více než 30 0000 Kč (15 000 Kč od zaměstnanců a 15 000 od operátora), sbírka pokračuje už jen mezi zaměstnanci, bez dalšího navýšení od společnosti. Každý pracovník měl příležitost v rámci prosincové sbírky, která probíhala ve speciální interní aplikaci, zveřejnit příběh konkrétní osoby ze svého okolí, jež se ocitla v tíživé životní situaci. Vkladatel daruje svému příběhu prvních tisíc korun a dbá na to, aby pro něj získal zbytek potřebné částky.

Letos přispěl jeden pracovník v průměru na 3,5 příběhu. Rodinám se získané finance v domácím rozpočtu objeví již v lednu 2015.

Více zde.

Společnost T-Mobile Czech Republic, člen mezinárodní telekomunikační skupiny Deutsche Telekom, je s téměř 6,3 milionu zákazníků jedničkou na českém trhu. T-Mobile je integrovaným operátorem a kromě mobilních a pevných telekomunikačních služeb nabízí i komplexní ICT řešení. Svým klientům poskytuje nadstandardní služby ve vysokorychlostní síti, což prokazuje i srovnávací měření kvality sítí umlaut (dříve P3), v němž T-Mobile již potřetí získal ocenění Best-in-Test.

T-Mobile Czech Republic klade důraz na odpovědný přístup k okolí a ke společnosti. Drží se férových pravidel podnikání, pomáhá na svět prospěšným aplikacím a službám, podporuje neziskové organizace, drobné podnikatele i jednotlivce a pomáhá při mimořádných událostech. Zaměstnanci společnosti působí jako dobrovolníci na řadě míst celé republiky.

Více informací o společnosti najdete na www.t-mobile.cz, www.t-press.cz (portál pro novináře), www.t-mobile.cz/pomahame (informace o společenské odpovědnosti) a www.rozjezdy.cz (T-Mobile Rozjezdy – program podpory drobných podnikatelů).