Zaměstnanci T-Mobile přispívají na charitativní účely

• Již druhý ročník charitativní elektronické aukce
  • Výtěžek dražby určen regionálním speciálním školám a sociálním zařízením
  • Už druhý den vydraženo více než 20 000 Kč

Praha 4. srpna 2004 - Zajímavou aktivitu rozvíjí společnost T-Mobile - od začátku srpna probíhá na firemním intranetu již 2. ročník charitativní elektronické aukce, v níž má každý z více než 2,500 zaměstnanců možnost dražit výrobky, které vytvořily děti a dospělí z celkem deseti speciálních škol a různých sociálních center a zařízení z Královéhradeckého kraje a z Chomutova. Výtěžek dražby bude stejně jako v roce 2003 věnován ve prospěch zúčastněných organizací. Symbolický šek předá generální ředitel Roland Mahler primátorovi Hradce Králové při festivalu Jazz Goes to Town, který se uskuteční na konci října.

Letošní nabídka výrobků je opravdu široká. V aukci je přes 80 předmětů, což je téměř dvakrát více než vloni, kdy se zaměstnancům T-Mobile podařilo vydražit přes třicet tisíc korun. "Celkový výtěžek aukce byl ovšem vyšší, protože společnost částku dorovnala na 100 000 Kč," říká ředitel útvaru Corporate Affairs Aleš Janků a dodává: "Bude zajímavé sledovat, kam se celková vydražená suma vyšplhá letos, neboť hned druhý den po zahájení přesáhla 20 000 Kč."

Princip dražby je jednoduchý. Stačí jen vybrat si v intranetové aplikaci podle obrázku a stručného popisu některý z předmětů a kliknout myší na tlačítko "Přihoď". Systém automaticky změní vlastníka výrobku a zvýší cenu o padesát korun. Konečným majitelem příslušného předmětu se stane ten zaměstnanec, který bude jeho aktuálním dražitelem v okamžiku ukončení aukce.

Akci organizuje T-Mobile v rámci regionální podpory v Hradci Králové a Lounech, kde sídlí její mimopražské pobočky. Podporou kulturních, sportovních a charitativních projektů se T-Mobile jako jeden z významných zaměstnavatelů v obou lokalitách snaží přispět k rozvoji společenského života a upevnit vztahy s místními obyvateli a institucemi.