Zavolej mi zpátky!

• Nová služba pro Twist zákazníky umožňuje až 5 nouzových spojení bez kreditu
  • SMS do sítě T-Mobile, prozvonění do ostatních mobilních sítí

Praha 16. května 2008 - Twist zákazníci už nemusejí mít obavy, že v případě nedostatečného kreditu nebudou moci kontaktovat svoje blízké. Nová služba, již mohou využívat od 19. května, jim totiž umožňuje spojení s jiným číslem registrovaným v některé z českých mobilních sítí i v případě nedostatečného kreditu. Místo tolik neoblíbené hlásky "Litujeme, ale nemáte dostatečný kredit na uskutečnění hovoru" se nově ozve nabídka hlasového automatu buď volanému poslat textovou zprávu, nebo uskutečnit krátký hovor (prozvonit). Tuto možnost může zákazník využít maximálně pětkrát. Pokaždé, když je kredit dobit a jeho hodnota přesáhne 10 Kč, je počitadlo vynulováno a zákazník může v případné nouze využít dalších pět pokusů.

Možnost "nouzové" textové zprávy či krátkého hovoru je nabízena pouze tehdy, pokud zákazník

• nemá dostatek prostředků k uskutečnění hovoru
  • není v zahraničí, a tedy nevyužívá roaming
  • volá číslo registrované v některé z českých mobilních sítí
  • dosud nespotřeboval všech pět možných pokusů.

Poslání SMS
Pokud zákazník volá číslo v síti T-Mobile, je mu nabídnuta možnost poslat SMS zdarma. O úspěšném doručení zprávy je odesilatel informován potvrzující textovou zprávou.

Prozvonění
Prozvonění je nabízeno při volání do ostatních českých mobilních sítí. Jde o hovor o minimální délce, tak aby jej volaný nestihl přijmout, ale v případě, že by se mu to přece jen podařilo, uslyší výzvu ke zpětnému zavolání. Pokud volané číslo není dosažitelné (je obsazeno, telefon je vypnutý či mimo signál), k prozvonění nedojde a tento pokus se nepočítá do limitu. Výjimku tvoří hovory přesměrované do hlasové schránky. O úspěšnosti prozvonění je volající informován opět SMS zprávou.

Pokud má volající účastník nastavenou zamezenou identifikaci, dojde k jejímu potlačení a při prozvonění se jeho číslo volanému zobrazí.