Cyklistický T-Mobile Team zbrojí na rok 2006

  • Cyklistický tým T-Mobile vstoupí do roku 2006 s 29 profesionálními závodníky
  • Před začátkem druhého ročníku série Pro Tour prošel tým několika strategickými změnami.

Bonn 14. ledna 2006 - Tým opustilo deset jezdců a na soupisce se objevilo dvanáct nových jmen. Změna nastala i ve vedení týmu: po Walteru Godefrootovi převzal funkci manažera týmu Olaf Ludwig.

Olaf Ludwig vstupuje do své první sezóny v roli manažera týmu s očekáváním a velkým optimismem: "Máme v týmu dobrou kombinaci mladších nadějných jezdců a zkušených profesionálů, kteří převezmou zodpovědnost na velkých závodech," uvedl Ludwig při představení týmu před zhruba 120 novináři z mnoha zemí, které se konalo v hotelu Robinson Club Cala Serena na baleárském ostrově Mallorca.

Pozornost fotografů a kameramanů na sebe upoutali především nováčci týmu: trojnásobný mistr světa v časovce jednotlivců Michael Rogers a Scott Davis (oba z Austrálie), Lorenzo Bernucci a Eddy Mazzoleni (z Itálie),  Sergej Honchar (Ukrajina), Kim Kirchen (Lucembursko), František Raboň (Česká republika) i němečtí jezdci Patrik Sinkewitz (vítěz Deutschland-Tour z roku 2004), Linus Gerdemann, Jörg Ludewig, André Greipel a Thomas Ziegler.
Organizační změny se projevily i na věkovém průměru týmu. Oproti loňskému roku mírně klesl průměrný věk cyklistů a nyní činí 28,9 let. Nejmladším členem stáje je dvaadvacetiletý Čech František Raboň, nejstarším pak pětatřicetiletý Ital Giuseppe Guerini.

Zlatým hřebem sezóny bude i letos Tour de France (1. - 23. července). Při výběru jezdců pro tento třítýdenní závod zvolilo tentokrát vedení týmu nový postup. Manažer Ludwig totiž jmenoval jádro týmu už před zahájením sezóny, a to ve složení Jan Ullrich coby kapitán a dále pak Andreas Klöden, Rogers, Mazzoleni a Honchar. Na přípravě plánu pro celý tým se významnou měrou podílí i samotný Ullrich.

"Tým bude pravidelně společně trénovat, závodit a testovat nové materiály," vysvětluje Olaf Ludwig a zdůrazňuje, že dveře na Tour de France jsou otevřené všem. "V průběhu sezóny budeme pečlivě sledovat výkony jednotlivých jezdců." Za přípravu týmu na letošní Tour bude ve spolupráci s Ludwigem zodpovídat Belgičan Rudy Pevenage, který se opět ujal funkce sportovního ředitele. "Pokud budeme mít na startu všechny svoje nejlepší jezdce, náš tým nebude možné na Tour přehlédnout," věří manažer týmu.

Kromě Tour de France se vedení týmu zaměří hlavně na Deutschland -Tour (1. - 9. srpna), Vattenfall Cyclassics v Hamburku (30. července) a jarní klasiky jako například závod Kolem Flander a Paříž - Roubaix. Očekává se, že na začátku sezóny se prosadí specialisté na klasiku Andreas Klier, Steffen Wesemann a Sergej Ivanov a zaútočí na přední příčky.

Z organizačního hlediska změnil Olaf Ludwig strukturu týmu tak, aby odpovídala vysokým nárokům série Pro Tour. Do funkce sportovního a technického ředitele byl jmenován Mario Kummer, který bude společně s Ludwigem vytvářet strategii týmu a zajišťovat logistiku. "Co se týká provozních věcí, bude mojí pravou rukou," říká Ludwig, který je přesvědčený, že "se Kummer na tento úkol výborně hodí".

Poprvé se tým T-Mobile v nové sestavě setkal loni v listopadu na seznamovacím soustředění v Montafonu v rakouských Alpách. Olaf Ludwig věří, že tato dvouapůldenní akce výrazně podpořila týmovou spolupráci. Stejně tak nováček Jörg Ludewig říká, že "šlo o užitečnou akci, která přispěla k utužení týmu".

Tým T-Mobile zahájí závodní sezónu už 31. ledna na Grand Prix v jihofrancouzském Marseilles. Prvním závodem série Pro Tour bude závod Paříž - Nice (5. - 12. března) a pak už se tým postaví na start závodu Miláno - San Remo (18. března) - prvního důležitého klání jarní sezóny.
 
Více informací o cyklistickém týmu T-Mobile najdete na internetových stránkách www.t-mobile-team.com.


 
O společnosti

 

T-Mobile je největší operátor v ČR, který poskytuje mobilní služby již 6,5 milionům zákazníků. Neustále inovuje a rozšiřuje mobilní infrastrukturu a jako digitální leader T-Mobile zásadně přispívá digitalizaci Česka budováním a rozvojem optické infrastruktury s cílem naplnit svou dlouhodobou vizi o Propojené zemi.
Na průmyslovém využití 5G sítí T-Mobile spolupracuje s předními českými a moravskými technickými univerzitami, na nichž buduje privátní kampusové sítě. Společné projekty v podobě inovačních hubů a testbedů pak cíleně podporují digitalizaci firem, startupy a rozvoj inovačního prostředí v ČR.
T-Mobile je stabilním a silným partnerem malých i velkých firem, kterým nabízí nejmodernější datacentra a pokročilá řešení pro bezpečnou a spolehlivou správu dat. Služby v oblasti kybernetické bezpečnosti či cloudová a systémová řešení využívají nejen korporace a státní správa, ale také drobní živnostníci.
Jednou ze strategických priorit společnosti je ohleduplné a udržitelné podnikání. V rámci ESG agendy se T-Mobile dlouhodobě zaměřuje na opatření vedoucí ke zmírnění klimatických změn a zvyšování digitální gramotnosti české populace. Operátor cíleně podporuje neziskové organizace a znevýhodněné skupiny a pomáhá při mimořádných událostech.

Více informací o společnosti najdete na www.t-mobile.cz.

Kontakt na tiskové oddělenípress@t-press.cz