Hospodářské výsledky T-Mobile za první pololetí 2002

Finanční a provozní výsledky potvrzují stabilitu T-Mobile

  • Hodnota EBITDA vzrostla meziročně o 39 procent
  • Téměř čtvrtina nových zákazníků se rozhodla pro některý z tarifních programů

Praha, 27. srpna 2002 - Za první pololetí letošního roku vzrostly meziročně tržby společnosti RadioMobil téměř o 38  milionů eur a dosáhly tak celkové výše 325 milionů eur (10,1 mld. Kč). Hodnota EBITDA vzrostla o 39 procent z loňských 109 milionů eur (3,8 mld Kč)  na 151 milionů  eur  (4,7 mld Kč) v letošním roce. EBITDA marže činila  46,5 procenta.

"První pololetí letošního roku považujeme za další úspěšné období v historii naší společnosti. Spokojeni jsme nejen s finančními, ale i provozními výsledky. Získali jsme řadu významných zákazníků z řad firem a státních institucí a  k 30. červnu  jsme poskytovali služby  celkem 3,15 milionu zákazníků, říká Roland Mahler, generální ředitel společnosti.

Čistý přírůstek zákazníků za prvních šest měsíců tohoto roku přitom činil 300 tisíc. Téměř 25 procent představovali tarifní zákazníci, oproti pouze šesti a půl procentu ve stejném období loňského roku.

                                  1. pol. 2002 . 1. pol. 2001  Nárůst   
Zákazníci (v tis.)  3 150  2 243  40%
Tržby (v mil. EUR)  325 287  13 %
EBITDA (v mil. EUR)  151 109  39 %

 
 Finanční výsledky jsou uvedeny v souladu s německým GAAP.

T-Mobile v České republice
Dne 2. 7. 2002 byl oficiálně ukončen přechod lokální značky Paegas na novou značku T-Mobile. RadioMobil je prvním a zatím jediným domácím operátorem v České republice, který svým zákazníkům přináší výhody vyplývající z členství v globální telekomunikační skupině T-Mobile International. Více informací lze najít na www.t-mobile.cz.

T-Mobile International
T-Mobile International, jedna ze čtyř strategických divizí koncernu Deutsche Telekom AG, je jedním z předních mezinárodních poskytovatelů služeb mobilní komunikace. Dceřiné a přidružené společnosti koncernu Deutsche Telekom dnes poskytují služby více než 69 miliónům uživatelů mobilních telefonů na celém světě. T-Mobile je prvním transatlantickým poskytovatelem služeb mobilní komunikace, který využívá digitální bezdrátovou technologii standardu GSM. Více informací lze najít na www.t-mobile.com.

Kontakt:
Jiří Hájek
Manažer firemní komunikace
RadioMobil a.s.
Tel: +420 603 400 130
Fax: +420 603 620 106
E-mail: press@t-mobile.cz

 


 
O společnosti

 

T-Mobile je největší operátor v ČR, který poskytuje mobilní služby již 6,5 milionům zákazníků. Neustále inovuje a rozšiřuje mobilní infrastrukturu a jako digitální leader T-Mobile zásadně přispívá digitalizaci Česka budováním a rozvojem optické infrastruktury s cílem naplnit svou dlouhodobou vizi o Propojené zemi.
Na průmyslovém využití 5G sítí T-Mobile spolupracuje s předními českými a moravskými technickými univerzitami, na nichž buduje privátní kampusové sítě. Společné projekty v podobě inovačních hubů a testbedů pak cíleně podporují digitalizaci firem, startupy a rozvoj inovačního prostředí v ČR.
T-Mobile je stabilním a silným partnerem malých i velkých firem, kterým nabízí nejmodernější datacentra a pokročilá řešení pro bezpečnou a spolehlivou správu dat. Služby v oblasti kybernetické bezpečnosti či cloudová a systémová řešení využívají nejen korporace a státní správa, ale také drobní živnostníci.
Jednou ze strategických priorit společnosti je ohleduplné a udržitelné podnikání. V rámci ESG agendy se T-Mobile dlouhodobě zaměřuje na opatření vedoucí ke zmírnění klimatických změn a zvyšování digitální gramotnosti české populace. Operátor cíleně podporuje neziskové organizace a znevýhodněné skupiny a pomáhá při mimořádných událostech.

Více informací o společnosti najdete na www.t-mobile.cz.

Kontakt na tiskové oddělenípress@t-press.cz