Na Stage.cz už hraje více než 500 kapel a interpretů

• Žánrům vládne, rock, hip hop, punk a metal; nejvíce muzikantů je z Prahy a severní Moravy
  • První poukazy do nahrávacího profesionálního studia rozděleny
  • Úvodní kolo pravidelné měsíční soutěže zahájeno

Praha 18. července 2007 - Nový portál Stage.cz pro začínající hudebníky, který T-Mobile spustil 18. června, si mezi muzikanty získal dobré jméno. Za jeden měsíc své existence si na stránkách vytvořilo svůj profil přes 500 skupin či interpretů. Nejpopulárnějším žánrem je rock, hned v závěsu je ale hip hop či punk. Nyní tak Stage.cz hostí celkem 560 kapel a zpěváků či zpěvaček.

"Velký zájem nejen amatérských muzikantů o portál nás velmi potěšil. Doufáme, že brzy budeme moci oznámit 1000. interpreta na Stage.cz. Velmi příznivé ohlasy z hudební branže potvrzují, že jsme se vydali správným směrem," říká Michal Němec, ředitel služeb mobilních portálů společnosti T-Mobile.

Nejvíce hudebních nadšenců se rekrutuje z Prahy, Moravskoslezského a Jihomoravského kraje. Stage.cz však už není jen ryze českou záležitostí - mezi přihlášenými nechybí totiž reprezentanti ze Slovenska.

Nahrávání s profíkama - o to jde
I nadále pokračuje soutěž o nejpopulárnější hvězdu Stage.cz v každém měsíci. Odměnou pro interpreta toho nejoblíbenějšího songu, pokud dosud nevydal album u žádného vydavatelství, budou tři nahrávací dny zdarma v profesionálním nahrávacím studiu Chicsound. Konec prvního - červencového - kola se blíží. Nejblíže k vítězství zatím mají thrash-metalový Scandal Kodex. Následují punkeři ZakazanÝ ovoce. Třetí místo zatím okupují jihočeští hip hopeři CI5, kteří ale již v minulém (nesoutěžním) měsíci dokázali, že mají velmi silný finiš. Ani úspěšní profesionálové nepřijdou zkrátka. Jejich profil bude propojen s jejich písněmi, které T-Mobile nabízí - fulltracky, uvítací a vyzváněcí tóny.

Navíc deset nejúspěšnějších písniček či klipů, respektive jejich interpretů, bude mít možnost zařadit svůj hit do hudební nabídky T-Mobile. Fanoušci si pak budou moci koupit celý song v internetovém obchodě t-music PLAY! nebo jako uvítací tón či vyzváněcí melodii. T-Mobile tak jako první operátor v Česku nabídne produkci amatérských hudebníků svým klientům.

Stage.cz už rozdal čtyři poukazy do nahrávacího studia Chicsound a to interpretům, kteří se zaregistrovali na portále jako 30., 100., 250. a 500. v pořadí.

Co tam máte dál?
Více než slibný rozjezd však nenechá tvůrce Stage.cz usnout na vavřínech. V nejbližší době by se portál měl rozšířit o řadu novinek. Kromě rozšíření nástrojů u populárního lokátoru koncertů nabídne i profily hudebních klubů z celé České republiky. Dále pak bude do domovské stránky Stage, integrován přehrávač, který bude náhodně vybírat a přehrávat skladby od všech "Stage" interpretů. Novinka zároveň umožní selekci hudebních žánrů každý návštěvník si tak bude moci poslechnout jen svůj oblíbený styl, například hip hop, metal, punk či hardcore.

Fanoušci si budou také mnohem blíž svým idolům - v profilu každé kapely či interpreta budou nově například diskusní fóra, on-line chat s hudebníky a mnohé další nástroje takzvaného social-networkingu. Svůj prostor dostanou i fankluby. Navíc příznivci tuzemských stars budou moci svým miláčkům vytvořit speciální profil.

t-music
t-music reprezentuje všechny hudební aktivity společnosti T-Mobile určené hlavně mladým lidem žijícím aktivním životem, jejichž nedílnou součástí každého dne je hudba.
t-music, to je nejnavštěvovanější hudební portál, televizní a rádiová hitparáda, největší internetový obchod s digitální hudbou t-music PLAY, prostřednictvím t-music přináší T-Mobile koncerty předních českých i zahraničních interpretů, podporuje hudební festivaly a akce, začínající zpěváky, skupiny a amatérské umělce.
Další informace na www.t-music.cz