Rozjezdy 2015: Hlasujte o celostátním vítězi!

• On-line hlasování poběží v termínu 28. 5. – 15. 6.
  • Každý kraj vysílá svého favorita
  • Vítěz získá 150 000 Kč

Soutěž pro začínající podnikatele Rozjezdy roku dorazila s regionálními koly do cílové stanice, představit se tak veřejnosti může 14 krajských finalistů. Kdo však vyhraje celorepublikové prvenství a odnese si výhru 150 000 Kč, o tom rozhodne sama veřejnost v rámci on-line hlasování. To odstartuje zítra, tedy 28. května na www.rozjezdyroku.cz a skončí 15. června o půlnoci.

„Poroty neměly lehké rozhodování; o vysoké úrovni přihlášených projektů vypovídá i to, že ve všech mnoha krajích byly uděleny všechny ceny a v osmi krajích navíc i zvláštní ocenění poroty,“ říká Martina Kemrová, senior manažerka externí komunikace, a dodává: „Každý rok je něčím nový a jedinečný. Letos se například výrazně prosadily ženy: nejenže přihlásily 62 % projektů, ale na celé čáře i vítězily. Mezi 14 finalisty máme pouze dva muže.“

Ačkoli letošním devíti finalistům nebylo ještě ani 35 let, celková profesionalita, detailní příprava a propracování projektů rok od roku stoupá. Polovina finalistů má středoškolské vzdělání, čtyři dámy startují podnikání na rodičovské dovolené.

Letos se do finále probojovali dva fotografové – Tereza Dostálová z Pardubic a Jakub Misík z Hradce Králové, dvě výrobny netradičních hraček Kateřina Korandová z Plzně a Ivana Vajdová ze Slatiny u Bílovce, sušírna ovoce, zeleniny a zdravých sušenek Sylvy Jelénkové z Ostrožské Lhoty, ale i dvě farmy – včelí Andrey Novotné a Kateřiny Svobodové z Úštěku a levandulová Lukáše Drlíka ze Zábřehu. Překvapily realistické dorty módní návrhářky Jany Králové z Hostivice, originální organizéry Martiny Šípkové z Ostrova, ale i vtipná aplikace pro spolubydlící Woogies týmu kolem Alexandry Štellmachové z Brna. Několik vítězných projektů je zaměřeno na maminky a děti: ať už jde o komplexní poradenskou službu pro nastávající maminky Venduly Kozelkové a Markéty Jáchymové z Jižních Čech, originální těhotenskou módu Pražanek Kláry Horákové a Emy Pospíšilové, ekologicky zaměřenou školku Pavlíny Štěpánkové ze Svojkova u Nového Boru či nekuřáckou kavárnu s velkým dětským zázemím Romany Dohnalové z Havlíčkova Brodu.

Kompletní medailonky finalistů k dispozici od zítřka zde.

Vítěz bude slavnostně vyhlášen 25. června v 15 hod v Praze v prostorech Impact HUB

Vítězové v regionech už získali balíčky telekomunikačních služeb na rok zdarma a finanční podporu v celkové hodnotě 660 000 Kč, díky hlavním partnerům Česká spořitelna, Huawei, Xerox, agentura Najisto si rozdělili tablety, telefony a další služby zdarma. Odborným poradenstvím projekt podpořily společnosti LMC, iPodnikatel.cz, HUB a Hospodářská komora Plzeň.

Společnost T-Mobile Czech Republic, člen mezinárodní telekomunikační skupiny Deutsche Telekom, je více než 6 miliony zákazníků jedničkou na českém trhu. T-Mobile je integrovaným operátorem a kromě telekomunikačních služeb nabízí i komplexní ICT řešení či partnerská řešení nejen pro firmy, ale i instituce a individuální zákazníky. Svým klientům poskytuje nadstandardní služby ve vysokorychlostní síti a špičkové inovace v oblasti technologií. To prokazuje i srovnávací měření kvality sítí P3 communications, v němž T-Mobile opakovaně získal ocenění Best-in-Test.

T-Mobile Czech Republic, zakládající člen národní sítě UN Global Compact v České republice, klade důraz na odpovědný přístup k okolí a ke společnosti. Drží se férových pravidel podnikání, pomáhá na svět prospěšným aplikacím a službám, podporuje neziskové organizace, drobné podnikatele i jednotlivce a pomáhá při mimořádných událostech. Zaměstnanci společnosti působí jako dobrovolníci na řadě míst celé republiky.

Více informací o společnosti najdete na www.t-mobile.cz, www.t-press.cz (portál pro novináře), www.t-mobile.cz/pomahame (informace o společenské odpovědnosti) a www.rozjezdy.cz (T-Mobile Rozjezdy – program podpory drobných podnikatelů.

Kontakt na tiskové oddělenípress@t-press.cz, +420603601031