T-Mobile přináší vlastní tištěný herní magazín FRAG

• Nový magazín přináší recenze mobilních her, informace o žhavých novinkách, zajímavosti ze světa mobilní zábavy, přehledy oblíbených titulů a soutěže o lákavé ceny
  • FRAG bude k dispozici zdarma
  • První číslo vychází již 1. října v nákladu 80 000 kusů

Praha 2. října 2007 - Mobilní telefony už dávno neslouží jen pro volání a posílání textových zpráv. Své pevné místo na displejích mobilů našly také hry, jež zejména v poslední době prodělaly razantní vývoj a nyní se těší široké oblibě. K dispozici jsou stovky titulů všech herních žánrů, od sportovních simulací až po promyšlené strategie a dobrodružné RPG. Fanouškům mobilní zábavy nyní T-Mobile přináší užitečnou pomůcku pro orientaci v současné nabídce: vlastní tištěný herní magazín FRAG.

Nutno podotknout, že se jedná o skutečně plnokrevný časopis. Přináší mnoho informací o žhavých novinkách, různé zajímavosti ze světa mobilního hraní, soutěže o lákavé ceny, přehledy nejoblíbenějších titulů a mnoho dalšího. Srdcem magazínu FRAG jsou recenze z per profesionálních novinářů, mezi kterými nechybí takové legendy herní žurnalistiky, jakými jsou Jan "ICE" Eisler, Mikoláš "Tukan" Tuček či Lukáš Bašta.

Mezi hlavní trháky prvního čísla bezesporu patří hry od EA Mobile: jejich kvalita je vysoká a tempo vražedné, obzvlášť u závodně destrukčního titulu Burnout, jehož motiv dominuje také obálce. Žhavou novinkou jsou Might and Magic 2 od Gameloftu a Juiced 2 od THQ Wireless. V obou případech jde o výtečně odvedenou práci - a právě FRAG přináší jejich recenzi jako první. Opomenout nelze ani recenzi postaršího titulu Galaxy on Fire 3D, bezkonkurenčního vesmírného simulátoru nabízejícího desítky hodin vynikající zábavy. Právě posledně jmenovaný kousek se dočkal nejvyššího hodnocení v premiérovém čísle magazínu. Na čtenáře čeká také soutěž o hodnotné ceny, například o herní konzole Xbox 360, Nintendo Wii či o elektrickou kytaru ve vzhledu zmiňované závodní hry Burnout.

Tištěná podoba magazínu nebyla zvolena náhodně, "papír" totiž má u nás v oblasti her stále velmi důležitou roli. Z průzkumu T-Mobile vyplývá, že zhruba 54 % uživatelů informace o herních novinkách nejčastěji a také nejraději čerpá z recenzí uveřejněných v tištěných médiích. T-Mobile svůj herní magazín FRAG nabízí všem zákazníkům zcela zdarma. První číslo je od 1. října k dispozici ve všech značkových, partnerských i dealerských prodejnách T-Mobile. O zaslání výtisku zdarma si zájemci mohou také napsat na adresu objednavka@frag.cz. Náklad prvního čísla činí 80 000 kusů. Pro více informací viz www.frag.cz.

O názvu magazínu
Vymyslet trefný název časopisu, aby jasně oslovil cílovou skupinu, není jen tak. Hráči vědí, ale pro ostatní krátké vysvětlení: ve většině her jde o to někoho dostat, za což hráč obdrží jeden frag. Ten, kdo má takových fragů nejvíce, vyhrává.

O vybraných autorech
Jan Eisler kdysi pomohl na výsluní magazínu Score. Jeho vtipné recenze, při nichž mnozí slzeli smíchy od prvního až do posledního řádku, jsou skutečně nezapomenutelné. Pro čtenáře bylo velkým zklamáním, když později novinařinu pověsil na hřebík a své síly vrhnul do jiného odvětví, byť rovněž spjatého se zábavou. Nyní se vrací na stránkách magazínu FRAG!

Mikoláš Tuček patří mezi přední české herní žurnalisty. Po celou dobu pohybu v branži je věrný magazínu Score, v němž v současnosti působí na postu zástupce šéfredaktora. Jeho trefné recenze mají mnoho příznivců.