T-Mobile Team na prahu sezóny 2007

  • T-Mobile Team 2007 se představil na Mallorce
  • Mužský i ženský tým vstupují do nové sezóny s novými tvářemi, novým vedením i tréninkovými postupy
  • Ve skvělé formě, rychlejší, silnější a připraveni závodit

Mallorca, 13. ledna 2007 - Mužský i ženský tým T-Mobile zahajují novou a slibnou éru závodění s řadou nových tváří, které pomohly vytvořit obnovený tým odhodlaný vítězit. V sobotu se nová sestava T-Mobile Teamu v rámci soustředění probíhajícího v centru Robinson Club Cala Serena na Mallorce představila zástupcům mezinárodních médií.

Největšími změnami prošla soupiska mužského týmu - ať už jde o personální obsazení, vedení či procesy. Obnovený tým byl rozšířen o třináct závodníků a pět manažerů, kteří jsou odhodláni bojovat za společnou věc a jít si za svým úspěchem. "Naším mottem je slovo 'Mannschaft', které vyjadřuje společné odhodlání stát se nejsilnějším týmem světové cyklistiky," uvedl generální manažer Bob Stapleton.

Stapleton i hlavní sportovní manažer týmu Rolf Aldag věří, že bonnský tým je schopen vítězit. Pomoci mu má týmová spolupráce, motivace a opravdový sportovní duch. Dvojice hlavních manažerů od závodníků vyžaduje také stoprocentní respektování týmových pravidel a zásad maximální transparentnosti. "Věříme v čistý sport a fair play a chceme být týmem, který má podporu a absolutní důvěru svých fanoušků," říká Stapleton.

Bývalý profesionální cyklista Rolf Aldag dále uvedl, že usiluje o vytvoření vysoce motivovaného týmu, který se nebude zaměřovat jen na několik málo závodů. "Chceme soutěžit celou sezónu a získat si pozornost širšího publika." Důležitou osobností týmu bude trojnásobný mistr světa v časovce Michael Rogers, kapitán týmu, který bude bojovat o vítězství v celkové klasifikaci. Silnou oporou tomuto sedmadvacetiletému Australanovi budou čerstvé mladé talenty, jako například Patrik Sinkewitz, André Greipel a mistr světa v kategorii do 23 let Gerald Ciolek, kteří se už nemohou dočkat společného úspěchu.  

Zavedeny byly i nové metody, včetně špičkového lékařského a tréninkového programu. Na Mallorce byli proto závodníci podrobeni řadě testů, které umožní připravit pro ně individuální a maximálně efektivní trénink. Cyklisté každý den absolvují detailně vypracovaný individuální tréninkový program sestavený  sportovním expertem Sebastianem Weberem. Závodníci také používají nové metody ke zvýšení své celkové výkonnosti, mezi které patří i každodenní trénink nazvaný Pillar Strength probíhající pod dohledem amerických odborníků na fitness ze střediska Athletes' Performance, kteří spolupracovali také s německým národním fotbalovým týmem Jürgena Klinsmanna. Součástí tréninku je příprava v posilovně před jízdou, poté následuje hlavní část - posilování po skončení jízd a nakonec přichází aktivní strečink. Během soustředění se závodníci rovněž účastní řady specializovaných workshopů, které jim pomohou lépe pochopit podpůrné nástroje používané při tréninku, jako jsou například tréninkové systémy SRM a software Training Peaks.

"Cílem tohoto soustředění je zlepšit kvalitu tréninku, který bude základem pro úspěšnou sezónu," říká Stapleton. "Chceme, aby odsud závodníci odjížděli v perfektní formě, rychlejší, silnější a připravení závodit."

Mezinárodní ženský tým v plné síle
Základními atributy ženského týmu T-Mobile 2007 jsou talent, všestrannost a zkušenost. Nové vedení týmu zdůrazňuje také charakter závodnic a chystá se navázat na velice úspěšnou první sezónu v mezinárodní soutěži. V týmu, kde se spojilo mládí se zkušeností, zůstávají jeho hlavní posily Judith Arndt, Ina-Yoko Teutenberg a Kim Anderson, které navíc doplní dvojnásobná vítězka světového poháru Oenone Wood.

Tým dostal také nové výhradně ženské vedení. Týmovou manažerkou je Kristy Scrymgeour, sportovní ředitelkou Anna Wilson a trenérkou Petra Rossner. Stejně jako tým mužský se i ženský tým bude řídit filosofií, která je vyjádřena heslem "Mannschaft". "Při výběru závodnic byl velký důraz kladen na jejich charakter," zdůrazňuje Kristy Scrymgeour. Ženský tým má s týmem mužským také společný cíl: "Chceme se účastnit závodů v průběhu celé sezóny s tím, že se budeme soustředit na závody světového poháru a větší mezinárodní soutěže."

Pro mužský tým sezóna začíná 26. ledna závodem GP Doha, po němž bude následovat Qatar Tour. Prvním oficiálním závodem ženského týmu bude Geelong Tour, která proběhne od 27. února do 1. března v Austrálii.

T-Mobile Team 2007

Muži
Generální manažer:
Bob Stapleton (USA)
Hlavní sportovní manažer: Rolf Aldag (Německo)
Sportovní ředitelé: Tristan Hoffman (Nizozemsko), Brian Holm (Dánsko), Allan Peiper (Austrálie), Valerio Piva (Itálie), Jan Schaffrath (Německo)

Závodníci: Michael Barry (30/Kanada), Eric Baumann (26/Německo), Lorenzo Bernucci (27/Itálie), Marcus Burghardt (23/Německo), Mark Cavendish (21/Velká Británie), Gerald Ciolek (20/Německo), Scott Davis (27/Austrálie), Bernhard Eisel (25/Rakousko), Linus Gerdemann (24/Německo), Bert Grabsch (30/Německo), André Greipel (24/Německo), Giuseppe Guerini (36/Itálie), Roger Hammond (31/Velká Británie), Adam Hansen (25/Austrálie), Greg Henderson (30/Nový Zéland), Serhiy Honchar (36/Ukrajina), Kim Kirchen (28/Lucembursko), Andreas Klier (30/Německo), Servais Knaven (35/Nizozemsko), André Korff (33/Německo), Axel Merckx (34/Belgie), Aaron Olsen (29/USA), Jacob Piil (33/Dánsko), Marco Pinotti (30/Itálie), František Raboň, (23/Česká republika), Michael Rogers (27/Austrálie), Stephan Schreck (28/Německo), Patrik Sinkewitz (26/Německo) a Thomas Ziegler (26/Německo).

Ženy
Manažerka týmu
: Kristy Scrymgeour (Austrálie)
Sportovní ředitelka: Anna Wilson (Austrálie)
Trenérka týmu: Petra Rossner (Německo)

Závodnice: Kim Anderson (38/USA), Judith Arndt (30/Německo), Kate Bates (24/Austrálie), Chantal Beltman (30/Nizozemsko), Suzanne de Goede (22/Nizozemsko), Emilia Fahlin (18/Švédsko), Alex Rhodes (22/Austrálie), Ina-Yoko Teutenberg (32/Německo), Linda Villumsen (21/Dánsko), Anke Wichmann (31/Německo), Oenone Wood (26/Austrálie).

Více informací o T-Mobile Teamu a nejnovější zprávy najdete na www.t-mobile-team.com.


 
O společnosti

 

T-Mobile je největší operátor v ČR, který poskytuje mobilní služby již 6,5 milionům zákazníků. Neustále inovuje a rozšiřuje mobilní infrastrukturu a jako digitální leader T-Mobile zásadně přispívá digitalizaci Česka budováním a rozvojem optické infrastruktury s cílem naplnit svou dlouhodobou vizi o Propojené zemi.
Na průmyslovém využití 5G sítí T-Mobile spolupracuje s předními českými a moravskými technickými univerzitami, na nichž buduje privátní kampusové sítě. Společné projekty v podobě inovačních hubů a testbedů pak cíleně podporují digitalizaci firem, startupy a rozvoj inovačního prostředí v ČR.
T-Mobile je stabilním a silným partnerem malých i velkých firem, kterým nabízí nejmodernější datacentra a pokročilá řešení pro bezpečnou a spolehlivou správu dat. Služby v oblasti kybernetické bezpečnosti či cloudová a systémová řešení využívají nejen korporace a státní správa, ale také drobní živnostníci.
Jednou ze strategických priorit společnosti je ohleduplné a udržitelné podnikání. V rámci ESG agendy se T-Mobile dlouhodobě zaměřuje na opatření vedoucí ke zmírnění klimatických změn a zvyšování digitální gramotnosti české populace. Operátor cíleně podporuje neziskové organizace a znevýhodněné skupiny a pomáhá při mimořádných událostech.

Více informací o společnosti najdete na www.t-mobile.cz.

Kontakt na tiskové oddělenípress@t-press.cz