T-Mobile Team na 'Tour de France 2007'

  • T-Mobile Team zveřejnil sestavu devítičlenného týmu na Tour de France
  • Kapitánem týmu ve Francii bude Michael Rogers
  • Nováčci na Tour de France: Burghardt, Cavendish a Gerdemann

Bonn, 29. června 2007 - Zástupci cyklistického týmu T-Mobile oznámili jména devíti závodníků, kteří budou hájit jeho barvy na závodě Tour de France. Naděje týmu se přitom soustředí kolem Michaela Rogerse. Dalšími členy týmu, který odstartuje 7. července z Londýna, budou Marcus Burghardt, Mark Cavendish, Bernhard Eisel, Linus Gerdemann, Giuseppe Guerini, Kim Kirchen, Axel Merckx a Patrik Sinkewitz.

Vynořují se však otazníky v souvislosti se zdravotním stavem Giuseppe Gueriniho. Kvůli problémům se žaludkem byl italský borec před nedávnem nucen přerušit závod Tour de Suisse. O Gueriniho startu se rozhodne začátkem příštího týdne. V případě, že by Guerini na start nenastoupil, nahradí jej Němec Bert Grabsch.

Generální manažer Bob Stapleton popsal celkovou připravenost týmu těmito slovy: "Vyslali jsme na tento závod velice vyvážený tým. Sám Rogers vede skupinu zkušených vrchařů a závodníků úspěšných v celkovém hodnocení, kam patří Sinkewitz, Gerdeman a Merckx. Máme také specialisty na úniky a sprintery."

Rogers, který na loňské Tour de France skončil v celkovém hodnocení desátý, je připraven ujmout se role kapitána. "Tour de France je nejtěžším závodem sezóny. Každá etapa je jako jednodenní mistrovství světa," říká 27letý Rogers. "Doufám, že vše dopadne výborně. Tvrdě jsem trénoval a do přípravy dal vše. Chci se umístit v první pětce."

Členové týmu jsou velice mladí a jsou mezi nimi i tři nováčci, kteří se Tour de France účastní poprvé: "Posíláme na závod velice schopný tým, ve kterém je mnoho mladých závodníků," říká Stapleton. "Většina jich má 26 let nebo méně. Je zde také pár veteránů, ale celkově je to velice mladé mužstvo."

Hlavní sportovní manažer Rolf Aldag nechce, aby byli noví závodníci pod přílišným tlakem: "Mladí chlapci mají šanci získat zkušenosti a zjistit, jak vypadá největší světový závod," říká Aldag. "Jejich výsledky jsou až na druhém místě. Důležitý je tým, a ten je velice dobrý. Jsem jím nadšen."

I když si tým brousí zuby na přední místa v celkovém umístění, nesoustředí se jen na žlutý trikot. "Zatímco Rogersovi jsme zajistili vynikající podporu několika dalších členů týmu, ostatní závodníci budou aktivní na nevrchařských etapách, hlavně v únicích a při závěrečných spurtech, což mohou být například Cavendish nebo Eisel," říká Stapleton. "Vše podle hesla: Jeden za všechny, všichni za tým."

Účast Marka Cavendishe na Tour de France se ještě před několika měsíci jevila jako riskantní. Po sérii fenomenálních vítězství se však doslova vecpal do sestavy. "Tým mu věří, on věří sám sobě a má za sebou vítězství nad mnoha špičkovými závodníky. Tour de France jej posune zase o kousek dále - zejména rychlost a prudkost závěru je něco, s čím se dosud nesetkal," říká Stapleton.

Cavendish dodává: "Účastnit se Tour de France tak mladý, na samém začátku kariéry, to je prostě splněný sen. Dám tomu závodu všechno. A oplatím týmovým manažerům jejich důvěru."

Šestadvacetiletý Eisel má již s tempem Tour de France bohaté zkušenosti. "Když jsme Bernharda přijímali do týmu, rovnou jsme počítali s jeho účastí na Tour de France a nikdy jsme se tím netajili. Dokáže v závěru vyvinout úžasnou rychlost a vyhrávat etapy. Jeho nasazení pro tým je maximální," říká Aldag.

Němečtí nováčci Linus Gerdemann a Marcus Burghardt se po důkladném tréninku již nemohou dočkat, až konečně změří své síly s nejlepšími z nejlepších. "Tohle je moje první účast na Tour a je jasné, že tu budu získávat cenné zkušenosti", říká Linus Gerdemann a dodává: "Ale chci také samozřejmě odvést vynikající výkon."

Burghardt bude mít podle Stapletona klíčovou taktickou roli zejména v druhé polovině závodu. "Na začátku závodu bude pravděpodobně Burghardt spolu s dalšími cennou podporou pro sprintery, zatímco v závěrečných etapách by se mohl pokoušet o úniky."

Důležitou oporou Rogerse v horských etapách budou zkušení vrchaři Axel Merckx a Giuseppe Guerini, samozřejmě za předpokladu, že Italský závodník překoná zdravotní potíže a nastoupí na start.

Celý T-Mobile Team bude také s napětím očekávat, zda se Patrik Sinkewitz a Kim Kirchen předvedou na prudkých svazích Alp a Pyrenejí ve vrcholné formě. Příslibem byl nedávný závod Tour de Suisse, kde podal Kirchen vskutku vynikající výkon.

"Kim byl od začátku sezóny vynikající. A nebojí se převzít zodpovědnost," říká sportovní ředitel Valerio Piva o Lucemburském závodníkovi, který tento týden prodloužil smlouvu s týmem T-Mobile o další dva roky.

Valerio Piva (48) a Brian Holm (44) jsou sportovními řediteli týmu ve Francii. Devadesátý čtvrtý ročník Tour de France bude zahájen 7,9kilometrovým prologem 7. července v Londýně a skončí po 550 kilometrech 29. července v Paříži.

Kdo pojede na Tour de France:

Marcus Burghardt (23, Německo)
Mark Cavendish (22, Velká Británie)
Bernhard Eisel (26, Rakousko)
Giuseppe Guerini (37, Itálie)
Linus Gerdemann (24, Německo)
Kim Kirchen (28, Lucembursko)
Axel Merckx (34, Belgie)
Michael Rogers (27, Rakousko)
Patrik Sinkewitz (27, Německo).
Sportovní ředitelé: Valerio Piva (48, Itálie) a Brian Holm (44, Dánsko)

Etapy závodu Tour de France 2007:

7. července - prolog: Londýn (časovka jednotlivců), 8 km
8. července - 1. etapa: Londýn - Canterbury (Great Britain), 203 km
9. července - 2. etapa: Dunkerque - Gent (Belgie), 167 km
10. července - 3. etapa: Waregem (Belgie) - Compiégne, 236 km
11. července - 4. etapa: Villers-Cotteréts - Joigny, 190 km
12. července - 5. etapa: Chablis - Autun, 184 km
13. července - 6. etapa: Semur-en-Auxois - Bourg-en-Bresse, 200 km
14. července - 7. etapa: Bourg-en-Bresse - Le Grand-Bornand, 197 km
15. července - 8. etapa: Le Grand-Bornand - Tignes, 165 km
16. července - 1. odpočinkový den: Tignes
17. července - 9. etapa: Val-d'Isére - Briancon, 161 km
18. července - 10. etapa: Tallard - Marseille, 229 km
19. července - 11. etapa: Marseille - Montpellier, 180 km
20. července - 12. etapa: Montpellier - Castres, 179 km
21. července - 13. etapa: Albi - Albi, 54 km (časovka jednotlivců)
22. července - 14. etapa: Mazamet - Plateau de Beille, 197 km
23. července - 15. etapa: Foix - Loudenvielle-Le Louron, 196 km
24. července - 2. odpočinkový den: Pau
25. července - 16. etapa: Orthez - Col d'Aubisque (Gourette), 218 km
26. července - 17. etapa: Pau - Castelsarrasin, 188 km
27. července - 18. etapa: Cahors - Angouléme, 210 km
28. července - 19. etapa: Cognac - Angouléme, 55 km (časovka jednotlivců)
29. července - 20. etapa: Marcoussis - Paris Champs-Elysées, 130 km

Kontakt pro média:
Stefan Wagner +49 (0)170-5568636

Nejnovější zprávy o týmu T-Mobile lze nalézt na stránkách www.t-mobileteam.com.


 
O společnosti

 

T-Mobile je největší operátor v ČR, který poskytuje mobilní služby již 6,5 milionům zákazníků. Neustále inovuje a rozšiřuje mobilní infrastrukturu a jako digitální leader T-Mobile zásadně přispívá digitalizaci Česka budováním a rozvojem optické infrastruktury s cílem naplnit svou dlouhodobou vizi o Propojené zemi.
Na průmyslovém využití 5G sítí T-Mobile spolupracuje s předními českými a moravskými technickými univerzitami, na nichž buduje privátní kampusové sítě. Společné projekty v podobě inovačních hubů a testbedů pak cíleně podporují digitalizaci firem, startupy a rozvoj inovačního prostředí v ČR.
T-Mobile je stabilním a silným partnerem malých i velkých firem, kterým nabízí nejmodernější datacentra a pokročilá řešení pro bezpečnou a spolehlivou správu dat. Služby v oblasti kybernetické bezpečnosti či cloudová a systémová řešení využívají nejen korporace a státní správa, ale také drobní živnostníci.
Jednou ze strategických priorit společnosti je ohleduplné a udržitelné podnikání. V rámci ESG agendy se T-Mobile dlouhodobě zaměřuje na opatření vedoucí ke zmírnění klimatických změn a zvyšování digitální gramotnosti české populace. Operátor cíleně podporuje neziskové organizace a znevýhodněné skupiny a pomáhá při mimořádných událostech.

Více informací o společnosti najdete na www.t-mobile.cz.

Kontakt na tiskové oddělenípress@t-press.cz