T-Mobile: Volání ze zahraničí za EU ceny už od 1. srpna

• Tarifní zákazníci mohou o roamingové zvýhodnění EU požádat již v průběhu července
  • Uživatelům Twist karet hovory automaticky účtovány podle nového ceníku od 1. 8.
  • Tarifní klienti si budou moci vybrat mezi oblíbeným Cestovatelem a zvýhodněním EU

Praha 2. července 2007 - Nový roamingový tarif splňující podmínky Evropské unie nabídne T-Mobile svým zákazníkům už od 1. srpna. Se zvýhodněním EU, které operátor přináší dříve, než stanovuje evropské nařízení, získají turisté výhodné volání v rámci 27 unijních států. Tarifní zákazníci mohou o jeho aktivaci požádat již během července;  využívat jej budou moci od prvního srpnového týdne. Majitelům Twist karet bude upraven roamingový ceník automaticky k 1. srpnu.

Se zvýhodněním EU bude stát minuta odchozího hovoru 13,90 Kč za minutu bez DPH (16,54 Kč s DPH). Minuta příchozího volání přijde na 6,80 Kč bez DPH (8,09 Kč s DPH). Ceny se vztahují pouze na telefonáty uskutečněné v rámci 27 států Evropské unie.

Roamingovou novinku si tarifní zákazníci mohou objednat ke stávajícímu Happy roamingu. Volání v EU bude zpoplatněno podle ceníku zvýhodnění EU, ostatní služby - například SMS, MMS datové přenosy, stejně jako hovory mimo EU budou účtovány sazbami základního roamingového ceníku - Happy roaming.

Vedle nového zvýhodnění EU zůstává i nadále v nabídce populární Cestovatel, takže tarifní zákazník si bude moci vybrat variantu podle svých potřeb. Cestovatel vyniká nízkými cenami všech služeb, tedy nejen volání, ale i SMS a datových přenosů. Navíc je bezkonkurenční při delších hovorech, a osvědčí se hlavně v Chorvatsku, které není členským státem Unie. Zvýhodnění EU přináší výhodnější minutové sazby za volání ve všech státech EU, takže se vyplatí těm zákazníkům, kteří cestují po celé Evropě a používají převážně hlasové služby.

Klienti mající paušál si mohou již v průběhu července objednat zvýhodnění EU pomocí SMS ve tvaru ROA A EU, kterou odešlou na telefonní číslo 4603. O aktivaci, která proběhne v prvním srpnovém týdnu, budou informováni esemeskou. Majitelům Twist karet budou jejich hovory v rámci unie účtovány od 1. srpna automaticky stejnou sazbou jako tarifní zákazníci v rámci zvýhodnění EU.

Roamingové zvýhodnění EU Ceny v Kč/min bez DPH Ceny v Kč/min s DPH
Odchozí hovory 13,90 16,54
Příchozí hovory 6,80 8,09

Poznámka: Nabídku EU nelze kombinovat s dalšími roamingovými zvýhodněními, například s Cestovatelem.

Další informace o zvýhodnění EU získají zákazníci v průběhu následujících týdnů prostřednictvím příloží k měsíčnému vyúčtování či na internetu.