Vítězem 5. ročníku Rozjezdů roku se stala Mateřská škola skřítka Ostružinky

• Vyhrála Pavlína Štěpánková ze Svojkova u Nového Boru
  • Vítězka si odnesla ceny v celkové hodnotě 189 840 Kč
  • Speciální cenu v hodnotě 117 940 si odnese Levandulová biofarma s kavárnou ze Zábřehu

Pátý ročník nabídl veřejnosti v rámci celorepublikového on-line hlasování napínavou podívanou. Pořadí soutěžících se v čele žebříčku měnilo téměř co den, zaregistrováno bylo 9 748 hlasů. Nakonec ale na celé čáře zvítězila Pavlína Štěpánková s alternativní školkou blízkou přírodě – Mateřskou školou skřítka Ostružinky ze Svojkova u Nového Boru. Výherkyně tak získala 150 000 Kč a balíček služeb v hodnotě 39 840 Kč. Speciální cenu týmu Rozjezdů roku v hodnotě 100 000 Kč a balíček služeb za 17 940 Kč vyhrál Lukáš Drlík za projekt Levandulová biofarma & Levandulová kavárna, z moravského Zábřehu. Ceny vítězům věnovaly Česká spořitelna, agentura Najisto a T-Mobile.

„V regionálních kolech zvítězily nejrůznější projekty – od farmaření a gastronomie, přes služby, poradenství, po výrobu oděvů či doplňků. I když vyhrát může jen jeden, či v našem případě dva, ocenění si zaslouží úplně všichni soutěžící. Jejich nápady i odvaha začít samostatně něco nového jsou obdivuhodné a my všem držíme palce, “ říká Martina Kemrová, senior manažerka firemní komunikace v T-Mobile.

Do letošního ročníku soutěže pro začínající podnikatele se přihlásilo 296 projektů, v rámci nichž si 90 % přihlášených plnilo svůj vlastní sen. Vedly ženy (62,5 %) ve věku 25 – 35 let (51 %) a nejpopulárnější byly kavárny, restaurace, kurzy vaření a delikatesy (21 %). Poroty v regionech ocenily 49 vítězů, včetně devíti speciálních cen. Své podnikatelské obzory si na regionálních seminářích konaných v dubnu a květnu rozšířilo 402 účastníků. Produkční tým najezdil zhruba 2 900 km, školitelé odpřednášeli na 170 přednášek a workshopů.

V rámci celostátního on-line hlasování získalo také 26 hlasujících zajímavé ceny, jako např. tablety zn. Huawei. Partnery letošního ročníku byly společnosti Česká spořitelna, Najisto.cz, Xerox, Huawei, Jobs.cz, Alesio Café, VŠTE, VŠPJ a Hospodářská komora.

Více informací na www.rozjezdyroku.cz.

Společnost T-Mobile Czech Republic, člen mezinárodní telekomunikační skupiny Deutsche Telekom, je více než 6 miliony zákazníků jedničkou na českém trhu. T-Mobile je integrovaným operátorem a kromě telekomunikačních služeb nabízí i komplexní ICT řešení či partnerská řešení nejen pro firmy, ale i instituce a individuální zákazníky. Svým klientům poskytuje nadstandardní služby ve vysokorychlostní síti a špičkové inovace v oblasti technologií. To prokazuje i srovnávací měření kvality sítí P3 communications, v němž T-Mobile opakovaně získal ocenění Best-in-Test.

T-Mobile Czech Republic, zakládající člen národní sítě UN Global Compact v České republice, klade důraz na odpovědný přístup k okolí a ke společnosti. Drží se férových pravidel podnikání, pomáhá na svět prospěšným aplikacím a službám, podporuje neziskové organizace, drobné podnikatele i jednotlivce a pomáhá při mimořádných událostech. Zaměstnanci společnosti působí jako dobrovolníci na řadě míst celé republiky.

Více informací o společnosti najdete na www.t-mobile.cz, www.t-press.cz (portál pro novináře), www.t-mobile.cz/pomahame (informace o společenské odpovědnosti) a www.rozjezdy.cz (T-Mobile Rozjezdy – program podpory drobných podnikatelů.

Kontakt na tiskové oddělenípress@t-press.cz, +420603601031