Fond T-Mobile: Lounští se mají na co těšit

• Koncerty ve Vrchlického divadle odstartuje Jazzové trio
  • Cyklus hudby menšinových žánrů financován z Fondu T-Mobile
  • Na Lounsku bylo podpořeno celkem 28 projektů téměř dvěma miliony korun

Praha/Louny 25. září 2006 - Vynikající jazzové trio F.U.T. - František Uhlíř Team, které patří v současnosti k tomu nejlepšímu, co můžeme v tomto žánru v Evropě slyšet, zahájí 27. září v 19 hodin cyklus koncertů hudby menšinových žánrů, jež pořádá Vrchlické divadlo v Lounech. Tento projekt je financován z Fondu T-Mobile částkou 72 000 Kč. Ctitelům jazzu se vedle vynikajícího kontrabasisty Františka Uhlíře a hráče na bicí nástroje Jaromíra Helešice představí Darko Jurkovič. O něm se říká, že je jedním ze dvou kytaristů na světě, kteří excelentně ovládají kytarovou techniku "two hands tapping", kdy se hráč dotýká strun na kytarovém hmatníku oběma rukama.

"Podporujeme projekty zejména v sociální oblasti, ve zdravotnictví, školství a kultuře, protože si uvědomujeme, že zde jsou peníze nejvíce potřeba. V tomto případě se jedná o muziku menšinových žánrů. Kromě prvního koncertu jazzového tria F.U.T. jsou přichystány další hudební chuťovky. Lounští jistě ocení vystoupení kapely Psí vojáci, členů Plastic People nebo jazzových muzikantů z Vertigo Quintet," říká Martina Kemrová, tisková mluvčí společnosti, a dodává: "Počítáme s tím, že cyklus koncertů bude pokračovat i v příštím roce."

Celkový přehled koncertů menšinových žánrů ve Vrchlického Divadle v Lounech:

• 27. 9.     jazzové trio F.U.T. - František Uhlíř Team
  • 25. 10.   Psí vojáci
  • 1. 11.     autorské čtení básníka Jaroslava Erika Friče za doprovodu Josefa Klíče na violoncello
  • 20. 11.   Vratislav Brabenec a Joe Karafiát z Plastic People
  • 29. 11.    jazzová kapela Vertigo Quintet.

• 28. 3.      kapela Energit
  • 25. 4.      MCH Band
  • 30. 5.     Jazz Efterrät

Dále jsou plánovány Bluesberry, Agon Orchestra a další hudební tělesa. O termínech se zatím jedná.

Kromě udílení grantů z Fondu T-Mobile určených pro regiony, kde T-Mobile působí - tedy Lounsko, Královéhradecko a městská část Praha 11 - proběhl letos také 1. ročník Fondu T-Mobile pro zaměstnance. Ti mohli doporučit jakoukoliv neziskovou organizaci, jejíž činnost je jim sympatická, nebo ve které přímo sami pracují. Na základě tohoto doporučení pak příslušná organizace mohla přihlásit svůj projekt do grantového řízení.

Kompletní seznam podpořených organizací a podrobné informace o úspěšných projektech naleznete na stránkách www.lepsisvet.cz a stránkách nadací www.nadacevia.cz a www.komunitninadace.cz.