Listopadové novinky v síti T-Mobile

• Přemýšlíte nad pěkným vánočním dárkem? T-Mobile nyní nabízí Twist sadu s MMS telefonem a fotoaparátem již za méně než 10 tisíc Kč
  • T-Mobile GPRS roaming je zákazníkům T-Mobile dostupný již ve třinácti zemích světa
  • T-Mobile Navigator nově informuje nejen o poloze, ale také o aktuálním programu vyhledaných sportovních stadionů
  • Cenu za jízdu vozem taxi po Praze lze zjistit prostřednictvím SMS
  • Mistrovství ČR ve freestyle motokrosu zakončí tuto sobotu v pražské T-Mobile Aréně 3. ročník Twist Extreme Tour

Praha, 1. listopadu 2002 - Také na měsíc listopad připravil T-Mobile pro své zákazníky řadu novinek. Na předvánoční trh byl uveden nový telefon Sony Ericsson T300 podporující služby MMS. Došlo k dalšímu rozšíření počtu zemí, ve kterých mohou zákazníci T-Mobile využívat služby T-Mobile GPRS roaming. Služba T-Mobile Navigator nyní pomáhá najít také například nejbližší fotbalový či hokejový stadion; zákazník si vedle polohy stadionu navíc může zjistit i jeho aktuální program. S T-Mobile Info nyní můžete zjistit také cenu jízdy vozem taxi po Praze. Za účasti světové špičky bude mistrovstvím ČR ve freestyle motokrosu zakončen již třetí ročník Twist Extreme Tour.

Sony Ericsson T300
T-Mobile od listopadu nabízí další telefon, který podporuje formát MMS, Sony Ericsson T300. Telefon je určen pro tarifní zákazníky i uživatele předplacených služeb Twist. Sony Ericsson T300 je dodáván včetně přídavného digitálního fotoaparátu. Zákazník s ním tak může pořizovat barevné fotografie a odkudkoliv je zasílat prostřednictvím multimediální zprávy MMS.

Sony Ericsson T300 lze pořídit za 8999 Kč, dotovaný vyjde zákazníka na 4499 Kč. V rámci služby T-Mobile Extra stojí pouhých 4999 Kč a jeho cenu lze ještě snížit prostřednictvím T-Mobile Bonus bodů (ceny jsou uvedeny bez DPH). Ve Twist sadě je nabízen za 9999 Kč včetně DPH.

T-Mobile GPRS roaming
T-Mobile dále rozšířil počet zemí, v nichž lze využívat výhod služby GPRS roaming. Přenos dat pomocí GPRS je tak již v současné době zákazníkům k dispozici v sítích 14 operátorů 13 zemí světa, nejnověji v Nizozemsku v síti BEN.

Pro používání GPRS v zahraničí nemusí uživatel nic nastavovat ani měnit. Službu používá stejným způsobem jako v domácím prostředí. Velkou výhodou pro zákazníka je rovněž jednoduché účtování - za používání služby GPRS roaming zaplatí cenu dle jednotného tarifu platného pro všechny země a operátory. Bližší informace o službě GPRS roaming lze nalézt na www.t-mobile.cz v sekci Tarifní zákazníci nebo Firemní zákazníci.

Přehled zemí/operátorů

Švýcarsko

Sunrise

USA

T-Mobile (kromě státu Kalifornie)

Velká Británie

Velká Británie

O2

T-Mobile Navigator
T-Mobile Navigator v současné době vyhledává informace již ze čtyřiceti různých oblastí. Služba nově umožňuje najít nejbližší fotbalový a hokejový stadion či hřiště. U prvo- a druholigových stadionů obdrží zákazník vedle adresy a telefonního čísla hledaného objektu také jejich nejaktuálnější program. K těmto informacím se uživatel dostane stejně jako k ostatním zprávám v rámci služby T-Mobile Navigator. V menu Navigator stačí vybrat položku Sport, dále FOTBAL, resp. HOKEJ (pro informace o nejbližších fotbalových a hokejových utkáních) nebo HRISTE F, resp. HRISTE H (pro vyhledání nejbližšího hřiště či stadionu) a poté zadat požadovaný počet hledaných objektů. Odchozí SMS v rámci služby T-Mobile Navigator je účtována dle tarifu zákazníka, příchozí SMS je zpoplatněna částkou 2 Kč.

Nově je také možné prostřednictvím služby T-Mobile Navigator vyhledat nejbližší noční klub. Po volbě NIGHT CLUB v položce Universal a zadání požadovaného počtu hledaných objektů obdrží zákazník SMS s adresou, telefonním číslem a dalšími informacemi např. o programu a vstupném. Odchozí SMS je účtována dle tarifu zákazníka, za příchozí SMS zaplatí zákazník 9 Kč.

T-Mobile Info - infokanál Taxi
Nový infokanál Cena taxi po Praze umožňuje zákazníkům zjistit cenu za využití taxislužby v hlavním městě. Zákazník odešle na číslo 4616 zprávu SMS s klíčovým slovem Taxi a názvem výchozí a cílové ulice (např. TAXI #MALOSTR.NAM.25##EVROPSKA 178). Poté obdrží SMS s odpovědí, která obsahuje maximální cenu a vzdálenost do místa určení. Pokud uživatel nezadá číslo ulice, v odpovědi obdrží přibližný odhad ceny a vzdálenosti.

Odchozí SMS v rámci služby T-Mobile Info je účtována dle tarifu zákazníka, příchozí SMS je zpoplatněna částkou 3 Kč.

Twist Extreme Tour
Twist Extreme Tour zakončí svůj 3. ročník v sobotu 2. 11. 2002 v pražské T-Mobile Aréně 2. mistrovstvím ČR ve freestyle motokrosu. Závodů se zúčastní světová špička tohoto mladého sportu. Mistrovský titul bude obhajovat Mike Jones (USA) před loni druhým Tommy Clowersem (USA). Horkým favoritem bude také další Američan Jake Windham.

Twist Extreme Tour je ojedinělým sportovním podnikem nejen v České republice, ale i ve světě. Právem se stala synonymem pro scénu extrémních a adrenalinových sportů u nás. Letošní, již třetí ročník, zahrnul ve své zimní části sérii závodů ve snowboardcrossu, skiercrossu, snowboard big air contestu a akrobatickém lyžování. V letní části Tour nabídla závody ve wakeboardingu, akrobatickém lyžování, BMX a freestyle motokrosu.

T-Mobile
RadioMobil je prvním a zatím jediným domácím operátorem v České republice, který svým zákazníkům přináší výhody vyplývající z členství v globální telekomunikační skupině T-Mobile International. Více informací lze najít na www.t-mobile.cz.

T-Mobile International, jedna ze čtyř strategických divizí koncernu Deutsche Telekom AG, je jedním z předních mezinárodních poskytovatelů služeb mobilní komunikace. Dceřiné a přidružené společnosti koncernu Deutsche Telekom dnes poskytují služby více než 71,5 miliónu uživatelů mobilních telefonů na celém světě. T-Mobile je prvním transatlantickým poskytovatelem služeb mobilní komunikace, který využívá digitální bezdrátovou technologii standardu GSM. V říjnu 2002 získala skupina T-Mobile prestižní ocenění World Communication Awards 2002 v kategorii Nejlepší mobilní operátor pro Evropu, Střední východ a Afriku. Více informací lze najít na www.t-mobile.net.

Kontakt:
Jiří Hájek